1 Yıl Önce Bugün Hangi Kripto Paraya 100 TL Yatırsaydınız Şimdi Kaç Paranız Olurdu?

2021 yılında en çok konuştuğumuz meselelerden bir tanesi, hiç şüphesiz kripto para piyasaları oldu. Zira piyasalar, oldukça hareketli bir yıl geçirdi. Başta Bitcoin olmak üzere neredeyse her kripto para birimi, yıl içerisinde en az birkaç kez rekor kırarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Doğru yerde doğru yatırımı yapan kişiler, 2021'de hiç de küçümsenemeyecek düzeyde paralar kazandılar.

23.02.2022 01:15:17 tarihinde yayınlandı.

2021 yılında en çok konuştuğumuz meselelerden bir tanesi, hiç şüphesiz kripto para piyasaları oldu. Zira piyasalar, oldukça hareketli bir yıl geçirdi. Başta Bitcoin olmak üzere neredeyse her kripto para birimi, yıl içerisinde en az birkaç kez rekor kırarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Doğru yerde doğru yatırımı yapan kişiler, 2021'de hiç de küçümsenemeyecek düzeyde paralar kazandılar.

Dün sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, 2021 yılında en çok kazandıran ve en çok kaybettiren kripto paralardan bahsetmiştik. Şimdi sizlerle, bazen küçük dilinizi yutmanıza neden olacak bazı hesaplamalar yapacağız. Bu hesaplamalarda, 1 Ocak'ta 2021'in en çok kazandıran ve en çok kaybettiren kripto para birimlerine yalnızca 100 TL yatırım yapsaydınız nasıl bir tabloyla karşılaşmış olabileceğinize bakacağız. Gelin hep birlikte, ne gibi fırsatlar kaçtığına hep birlikte bakalım.

Dünkü içeriğimizde, 1 Ocak 2021'den bu yana en çok kazandıran kripto para birimlerinin sırasıyla Gala (GALA), Axie Infinity (AXS), The Sandbox (SAND), Polygon (MATIC), Terra (LUNA), Fantom (FTM), Solana (SOL), Kadena (KDA), Harmony (ONE) ve Decentraland (MANA) olarak sıralamıştık. Peki nasıl bir hesaplama yapacağız?

Kripto para birimlerinin rakamsal istatistiklerini sunan Coinmarketcap verileri, hesaplamadaki tek kaynağımız olacak. Bahsi geçen kripto para birimlerinin 1 Ocak 2021'deki TL cinsinden fiyatlarına bakıp, 100 TL ile kaç adet alım yapabileceğimizi bulup, sonra da elimizde olduğunu varsaydığımız kripto para birimlerinin bugünkü fiyatlarını TL cinsinden hesaplayacağız. Haliyle, daha fazla sayıda alabildiğiniz bir kripto para birimi, 2021'in en çok kazandıran kripto para biriminden daha fazla kazandırmış olabilir. Ya da en çok kaybettiren kripto paralarla ilgili hesabımızda dolar TL paritesindeki farktan ötürü kâr ettiğinizi bile görme ihtimaliniz var.

Şimdi hep birlikte, 1 Ocak'ta bu kripto para birimlerine 100 TL yatırım yaptığımızı varsayıp, bugünkü durumumuza bakalım:

1 Ocak 2021'den bu yana en çok kaybettiren kripto para birimlerinin sayısı oldukça azdı. Bu kripto paralar (stable coinler hariç) NEM (XEM), Bitcoin SV (BSV) ve Zilliqa (ZIL) olarak karşımıza çıktı. Şimdi de 1 Ocak'ta bu kripto para birimlerine 100 TL yatırdığımızı düşünüp, bugünkü durumumuza bakalım:

31 Aralık 2020'de dolar almak isteyen bir vatandaşın cebindeki 100 TL, 13,45 dolar ediyordu. Zira o tarihteki dolar TL paritesi, 7,43'tü. Bugün 13,45 dolar, 167,45 TL yapıyor...

Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir.

İLGİLİ HABER Uzmanlar Açıkladı: 2022de Kripto Para Piyasalarını Neler Bekliyor?


Kaynak webtekno.com

 

En Basit Haliyle Yapay Zeka Nedir, Kaç Çeşit Yapay Zeka Var?

Halihazırda kullanımda olan "dar" yapay zeka bugün bilgisayarlarımızda, cep telefonlarımızda ve neredeyse her yerde gördüğümüz, deneyimlediğimiz hatta hayatımızı belirleyen bir şeydir. Temel olarak yapay zeka, programlanan belirli görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini öğretilen veya öğrenen akıllı sistemdir. Apple iPhone'daki Siri sanal asistanının konuşma ve dil tanımasında, kendi kendine giden otomobillerdeki görüş tanıma sistemlerinde, satın aldığınız ürüne dayanarak beğenebileceğiniz ürünleri öneren reklam sistemlerinde yapay zeka kullanılır. 

NASA’nın Bombaladığı Gök Taşı, ‘Kuyruklu Yıldıza’ Dönüştü: 10.000 Kilometrelik İzin Fotoğrafı Paylaşıldı

NASA, gezegenin gök taşlarından korunması için yıllardır üzerinde çalıştığı DART projesi kapsamında ilk testini geçtiğimiz gün başarıyla gerçekleşti. Ajans, uzaya gönderdiği araç ile Dimorphos adlı gök taşına bilerek çarptı. Amaç, gök taşının bir çarpışmayla yörüngesinin değiştirip değiştirilmeyeceğini öğrenmekti.