100.000 Farklı Senaryoyu Simüle Eden Yapay Zeka, 2022 Dünya Kupası Şampiyonunun Kim Olacağını Tahmin Etti

Dünyanın dört bir yanından futbol tutkunlarının gözü kulağı şu sıralar Katar'da. Zira 2022 Katar Dünya Kupası karşılaşmaları resmen başladı ve futbolla ilgilenen herkes, Türk Milli Takımı turnuvada bulunmadığından dolayı gönlündeki milli takımın şampiyon olmasını istiyor. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi şampiyonun kim olacağını tahmin etmek böylesi turnuvalarda pek de mümkün olmuyor.

24.11.2022 09:00:16 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın dört bir yanından futbol tutkunlarının gözü kulağı şu sıralar Katar'da. Zira 2022 Katar Dünya Kupası karşılaşmaları resmen başladı ve futbolla ilgilenen herkes, Türk Milli Takımı turnuvada bulunmadığından dolayı gönlündeki milli takımın şampiyon olmasını istiyor. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi şampiyonun kim olacağını tahmin etmek böylesi turnuvalarda pek de mümkün olmuyor.

Aslına bakacak olursak spor yorumcuları, gazeteciler ve sektörün önde gelen isimleri, şampiyon ile ilgili tahminlerde çoktan bulundular. Şimdi size, tamamen farklı bir tahminden bahsedeceğiz. Bu tahmin, bir yapay zeka tarafından gerçekleştirildi ve gündemde kendisine yer bulacak gibi görünüyor. Zira aynı yapay zeka, bundan önceki Dünya Kupası şampiyonunu doğru tahmin etmişti.

Birleşik Krallık merkezli veri bilimi ve yapay zeka merkezi olarak bilinen "The Alan Turing Institute", 2018 yılında AIrsenal isimli bir yapay zeka geliştirdi. Bu yapay zeka, temelinde Fantasy Premier League isimli oyun için geliştirilmişti ve oyundaki sonuçları tahmin etmeye odaklanmıştı. FIFA Dünya Kupası için bu yapay zekayı değiştirmeye karar veren ekip, önemli verileri kullanarak şampiyonun kim olacağını tahmin etti.

İLGİLİ HABER 2022 Dünya Kupasının Nicki Minajlı Taraftar Marşı Yayınlandı: Kulaklar Waka Wakayı Gözler Shakirayı Mumla Arıyor...

1872 yılından beri düzenlenen her uluslararası karşılaşmaya ait (dostluk maçları dahil) verileri yapay zekaya 'okuyan' mühendisler, Dünya Kupası karşılaşmalarındaki sonuçların daha büyük önem arz ettiği bir öğrenim programı oluşturdular. Bu süreçte futbolcuları, karşılaşmalardaki cezaları ve hava durumu gibi değişkenleri program dışında tutan yapay zeka, takımlar üzerinden giderek şampiyonu tahmin etti.

Eğitilen yapay zeka, tam 100 bin kez çalıştırıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda, Brezilya'nın şampiyon olma olasılığının diğer tüm takımlardan fazla olduğu sonucuna ulaşıldı. AIrsenal, Brezilya'nın şampiyonluk olasılığının yüzde 25 seviyesinde olduğunu düşünüyor. Yapay zekanın diğer favorileri arasında ise Belçika, Arjantin ve Fransa yer alıyor. Yapay zekanın memleketi olan İngiltere ise beşinci sırada yer alıyor.

İLGİLİ HABER 2022 Dünya Kupası’nda Futbol Dışında Tartışılan Akılalmaz Olaylar

AIrsenal oldukça gelişmiş bir yapay zeka olsa da bu sonucun bir tahminden ibaret olduğunu unutmayın. Eğer bahis oynamayı düşünüyorsanız da mutlaka kendi kararlarınızı verin...


Kaynak webtekno.com

 

Microsoft, 32 GB RAMe Sahip Yeni Mini Bilgisayarını Tanıttı: İşte Geliştiriciler İçin Hazırlanan Cihazın Fiyatı ve Özellikleri!

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bu yılın mayıs ayında gerçekleştirdiği ‘Build’ geliştirici konferansında ‘Project Volterra’ isimli bir projesini duyurdu. Bunun, yapay zekâ odaklı Arm tabanlı bir cihaz olacağı ifade edildi. Yeni donanımın, geliştiricilerin Arm kullanımını artırmasının amaçlandığı da aktarıldı.

Yazılımcılar Toplansın: 1000 Dolarlık Toplama PC, iPhone 13 ve Nintendo Switch Ödüllü Anket Başladı!

Yazılım dünyasındaki trendleri anlamak için güncel raporları takip etmek oldukça işe yarar bir yöntem. Bu raporlardan en kapsamlısı ise Developer Nation tarafından her yıl 2 kez yayınlanan rapor. Dünyanın dört bir köşesinden binlerce yazılımcının katıldığı anketlere göre düzenlenen rapor için 2022’nin son anketine katılımlar başladı. 

Samsungun Eskimeyen Telefonu Galaxy A51 Fiyatı ve Özellikleri

Dünyanın en fazla akıllı telefon satan şirketi Samsung, üzerinde bir süredir çalıştığı yeni telefonu Galaxy A51'i 2019'da duyurdu. Samsung'un bu telefonu resmileştirmesiyle birlikte de Galaxy A51, Türkiye'deki tüketicilerin beğenisine sunuldu ve telefon fazlasıyla popüler hale geldi.