2021 Yılına Damgasını Vuran Oyuncuların En Çok Sevdiği Oyunlar

2021 yılında alışık olduğumuz kadar çok oyun göremesek de -ve gördüklerimizin çoğu bekleneni sunmayı başaramamış olsa da- hatırı sayılır birçok başlıkla karşılaştık. Kimi zaman yeni Battlefield gelecek diye sevindik, kimi zaman da GTA: Trilogy ile yerden yere vurulduk. Bunlar gibi birçok başlık, yıl boyunca bizlere duygusal açıdan inişler ve çıkışlar yaşattı.

23.02.2022 05:15:20 tarihinde yayınlandı.

2021 yılında alışık olduğumuz kadar çok oyun göremesek de -ve gördüklerimizin çoğu bekleneni sunmayı başaramamış olsa da- hatırı sayılır birçok başlıkla karşılaştık. Kimi zaman yeni Battlefield gelecek diye sevindik, kimi zaman da GTA: Trilogy ile yerden yere vurulduk. Bunlar gibi birçok başlık, yıl boyunca bizlere duygusal açıdan inişler ve çıkışlar yaşattı.

Şimdi de 2021’in oyun dünyası için nasıl bir yıl olduğunu gözden geçirmek amacıyla yılın en iyi oyunlarını sizlere derledik. Oyunları, Metacritic eleştirmenlerinden aldıkları puanlara göre sıraladığımız bu listede; bilgisayar, konsol ve mobil platform olmak üzere 3 kategori bulunuyor. Gelin listeye birlikte göz atalım.

Önemli Not: Oyunları metacritic puanları üzerine karşılaştırmak yanlıştır. Örnek olarak Forza Horizon 5 ile Minecraft’ı aynı tartıda ölçemezsiniz. Çünkü oyun dinamiklerinden hitap ettikleri kitleye kadar her yönleri birbirlerininkinden farklıdır. Oyunları değerlendirirken buna dikkat etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Football Manager 2022, bir nesli elinde büyüten serinin yakın zamanda çıkan yeni oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda, serinin önceki oyunlarında da olduğu gibi futbol kulübünüzün kaderini belirliyor, kendi yaptığınız taktiklerin, aldığınız oyuncuların ve kararların sonuçlarını tatlı ya da çoğu zaman maalesef acı şekilde sahada görüyorsunuz.

Kimilerinin ‘rahatlatıcı’ olarak da nitelendirdiği Mini Motorways, aslında 2019 yılında iOS platformu için çıkan, fakat 2021 yılında bilgisayar platformunda kendine yer bulan bir oyun. Şehir planladığımız yapımlara benzeyen oyunda kabaca şehirlerin trafik problemini çözüyoruz. Oyun teknik bilgi gerektirmeyecek kadar basit bir yapıya sahip olsa da bu, her şeyi toz pembe hale getirmiyor.

Zira oyundaki geliştirmelerinizi ve oluşturduğunuz yolları iyi idare etmeniz gerekiyor. Girince çıkılamayan bir yapım.

Dark Souls serisinin formülünü izleyen yapımlardan olan Nioh 2, Complete Edition adı altında yeni nesil konsolların gücünü gösterecek yapımlardan olmasıyla karşımıza çıkıyor. Bunun yanında ana oyuna ek olarak 3 genişletme paketini de beraberinde getiriyor. Klasik saç baş yolduran aksiyon dolu Nioh 2 deneyimini daha uzun yaşamak isteyenlere hitap eden bir yapım. 

Soulslike oyunlarının bir ortak noktası vardır: Onları ya seversiniz ya da onlardan nefret edersiniz. Hangi tarafta olduğunuzu anlamak için bu yapıma bir şans verebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musk, Xi Avrupada Erişime Kapatabilir: İyi de Neden?

Elon Musk yönetimindeki X (Twitter), son günlerde Avrupa Birliği’nden İsrail-Filistin gerginliği nedeniyle baskı görüyordu. AB, dezenformasyon nedeniyle platforma soruşturma başlatmış, yanlış bilgilerin kullanıcılara gösterildiğini belirtmişti. Yetkililer, Musk’a uyarılarda bulunarak bu problemin çözülmesini istiyordu.

Twitch Mafyası Şimdi de Kendini Savunan Yayıncılara Saldırmaya Başladı: Yayın Sırasında Pqueenin Kişisel Bilgileri Paylaşıldı

Son günlerde Twitch Türkiye oldukça ciddi olaylarla çalkalanıyor. Geçtiğimiz günlerde pek çok Twtich yayıncısının platformun bağış sistemi üzerinden kara para aklama olaylarına karıştığı ortaya çıkmış; son olarak da bugün gelen bir açıklama ile konu hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

Samsungun Telefonları Güvenle Tamire Vermeyi Sağlayan Tamir Modu Ortaya Çıktı

Akıllı telefonları tamir ettirmek oldukça can sıkıcı olabilen bir süreçtir. Gözünüzün önünde yapılacak kısa bir tamir işlemi söz konusu değilse önce verileri yedekler, telefonu sıfırlar, ondan sonra da akıllı telefonunuzu tamirciye teslim edersiniz. Ardından da telefona verilerinizi yeniden aktarmanız, hesaplarınıza yeniden giriş yapmanız gerekir.