2021 Yılında Oyuncuların Çok Sevip En Çok Satın Aldığı 10 Oyun

2021 yılı oyun açısından kurak geçen bir dönem olarak lanse edilse de, kayda değer ve dönüp bakmayı gerektirecek birçok oyunun piyasaya sürüldüğü de aksi iddia edilemez bir gerçek. Tabii ki hal böyle olunca satış rakamlarını da ortaya çıkarmak gerekti.

23.02.2022 08:15:11 tarihinde yayınlandı.

2021 yılı oyun açısından kurak geçen bir dönem olarak lanse edilse de, kayda değer ve dönüp bakmayı gerektirecek birçok oyunun piyasaya sürüldüğü de aksi iddia edilemez bir gerçek. Tabii ki hal böyle olunca satış rakamlarını da ortaya çıkarmak gerekti.

En çok satışı yapmayı başaran bazı oyunlar artık rutin bir hale gelip gördüğünde şaşırtmasa da bazı oyunlar gerçekten şaşırtmayı ve insanı etkilemeyi başarıyor. İşte karşınızda Metacritic puanlarına göre 2021 yılının en çok satan oyunları:

Yediden yetmişe, kısaca her yaştan insana hitap edebilme potansiyeline sahip olan Minecraft, çıkışının üstünden geçen yıllara rağmen hala en çok satan oyunlar listesinde adını yazdırabiliyor oluşu gerçekten etklieyici bir başarı. Sandbox bir dünyada hayatta kalmayı çalışıp kendi maceranıza yön verme şansını size sunan Minecraft, hala hayal gücünü geliştirebileceğiniz en ideal oyunlar arasında parmakla gösteriliyor. Bu tarz artıları göz önünde bulundurulduğunda hala oyun endüstrisinin devlerinden biri olarak görülmesine şaşırmamak lazım.

Kart yarış türünün birçok örneğini şu zamana kadar özellikle Playstation ve Nintendo tarafında oldukça sık gördük. Fakat hiçbiri Mario Kart serisinin elde ettiği başarıyı elde edemedi. Özellikle son çıkardıkları oyun ile kendi namını koruyan Mario Kart serisi, çıkış yaptığı yıla rağmen ikonik bir Nintendo oyunu olarak anılmaya devam ediliyor.

Super Mario serisi çoğu insanın çocukluğunu süsleyen ve eğlenceli kılan bir seriydi. Oyun oynayan birçok insanın Mario ile oldukça keyifli anıları mevcuttur.  Fakat günümüzde Mario unutulan bir seri olmak yerine günümüze ayak uydurup kendini çok daha ileri taşımayı başaran oyunlardan bir tanesi. Rengarenk dünyası ve oynanıştaki çeşitliliği şelale gibi karşımıza çıkaran Super Mario 3D World, bu listede yer almayı kesinlikle hak eden oyunlardan bir tanesi.

Monster Hunter World ile birlikte tamamen bilgisayar sektörüne giriş yapan Monster Hunter serisi, Asya kültürüne has bir stille canavar avlamanın ne kadar keyifli olduğunu tüm dünyaya çok net bir şekilde gösterdi. Monster Hunter World’ün başarısını arkasına alıp yoluna devam eden seri Rise oyunu ile birlikte daha hikaye bazlı ve farklı bir sanat tercihi ile karşımıza çıkıyor. Ele alınınca biraz riskli gözüken bu durum kendi çevresinde oldukça pozitif bir ivme yaratıp oyunun adının bu listede yer almasını sağladı.

Playstation 4’e özel çıkan Spiderman oyununun elde ettiği müthiş başarıdan sonra hız kesmeden yeni oyun için kolları sıvayan ekip Miles Morales’i bir anda karşımıza çıkardı. İlk oyunun da etkisiyle birlikte yeniden başarılı işlere imza atmayı başaran Miles Morales, kısa bir oyun olarak görülmesine rağmen yeni ve farklı bir Spiderman deneyimine imkan sağladığı için çoğu oyuncunun yüzünü güldürmeyi başardı. Bu elde ettiği başarılar ise yılın en çok satan oyunları arasında kendisine hak ettiği yeri verdi.


Kaynak webtekno.com

 

Tam Güneş Tutulmasının Milyonlarca Kilometre Uzaklıktan Nasıl Göründüğünü Gösteren Fotoğraf Paylaşıldı

4 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen ve Türkiye’den gözlemleme şansı yakalayamadığımız 2021 yılının ‘tek’ güneş tutulması, en iyi Antarktika olmak üzere Güney yarım küreden gözlemlenebilmiş; ancak NASA’nın YouTube üzerinden açtığı canlı yayını sayesinde dünyanın diğer yerlerinde yaşayan insanlar da tutulmayı saniye saniye takip etme şansı elde etmişti. 

iPhonenunuz Üzerinden Galaxy S23ü Deneyimleyebilirsiniz: Nasıl Yapılacağını Anlattık

Apple ve Samsung arasında uzun süredir devam eden bir rekabet olduğunu biliyoruz. İki şirket de her yıl çıkardığı telefonlarla birbirinin önüne geçmeye çalışıyor. Apple, son olarak iPhone 14 ile Samsung ise buna rakip olarak Galaxy S23 ile karşımıza çıkmıştı. Bugün çıkan bir rapor ise rekabetin iyice kızıştığını ve Apple’ın en popüler markalar konusunda Samsung’un önüne geçtiğini ortaya koymuştu.