İstanbulun Fenomen Köpeği Boji Adına Kripto Para Çıkarıldı: Dikkat Etmekte Fayda Var!

Kripto para sektörü, özellikle ilk olarak ciddi bir amaçla piyasaya sürülmeyen Dogecoin’in müthiş yükselişiyle bu tarz düşük değerli, alternatif ve pek de büyük, hatta hiç projesi olmayan kripto para birimlerine ilgi duymaya başladı. Elbette bu ilginin en büyük nedeni, çok kısa sürede büyük paralar kazanma hayalleriydi.

20.02.2022 21:45:17 tarihinde yayınlandı.

Kripto para sektörü, özellikle ilk olarak ciddi bir amaçla piyasaya sürülmeyen Dogecoin’in müthiş yükselişiyle bu tarz düşük değerli, alternatif ve pek de büyük, hatta hiç projesi olmayan kripto para birimlerine ilgi duymaya başladı. Elbette bu ilginin en büyük nedeni, çok kısa sürede büyük paralar kazanma hayalleriydi.

Son derece riskli, 'shitcoin' olarak ifade dilen bu kripto para birimleri arasına geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi. 1 Aralık’ta kripto para piyasasına sürülen kripto para birimi, ‘Boji Token (BOJI)’ oldu. Token, isminden de anlaşılacağı üzere ismini İstanbul’un meşhur sokak köpeği Boji’den alıyordu.

Şu anda yalnızca Pancakeswap üzerinden alınabilen Boji Token, açıklamasında veya yol haritasında herhangi bir gelecek vadeden ifadeye yer vermiyor. BOJI’nin açıklamasında yalnızca “Amacımız, dünyadaki hayvanlar için koşulları iyileştirmek.” ifadeleri yer alıyor.

Token’ın yol haritasına baktığımızdaysa hayvanlar için daha iyi koşulların sağlanmasına yönelik herhangi bir işaret bulunmuyor. Hedeflerde “15 bin Twitter takipçisi, CoinMarketCap listelemesi, influencer alımı, 40 bin Twitter takipçisi, ERC20 token’ın çıkışı” gibi yalnızca bir hayran kitlesi oluşturmaya odaklanan ifadeler yer alıyor. Şartların iyileştirilmesine yönelik tek ifadeyse “Hayvanların koşullarını iyileştirmek için %2 yardım ücreti” şeklinde.

Boji Token’ın internet sitesine baktığımızdaysa BOJI için ‘Mars’ın ilk gerçek köpeği’, ‘Kripto para dünyasının gerçek köpeği’ ve ‘Beklediğiniz Meme katili burada’ gibi yine finansal bir karşılığı olmayan ifadeler yer alıyor.

Boji Token, aslında Türkiye gündemine daha önce de gelmişti. Boji’nin televizyonlarda konuşulduğu günlerde haberlerde Boji Token’a da yer verilmiş ve bir ‘dolandırıcılık’ olabileceği konusunda uyarıda bulunulmuştu. Token’ın arkasındaki kişilerse bu haberlerin ardından bir açıklama paylaşmış, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek “Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek birlikte stratejik ortaklıklar kurma planımız devam etmektedir.” ifadelerine yer vermişti.

Günümüzde sosyal medyada konuşulan neredeyse her şeyin token’ı (Örneğin Şeyma Subaşı, Sedat Peker, Acun Ilıcalı) çıkarılırken, bu tarz araçlara yatırımda bulunurken iki kere düşünmeniz oldukça önemli. Zira 2021 yılında kripto para piyasasında dolandırıcılığın %80 oranında artış gösterdiğini hatırlatalım. Güvenilir bir kripto para birimini seçmek içinse mutlaka birim hakkında araştırma yapın.

Bu içerik, kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir.


Kaynak webtekno.com

 

Fiber İnternet Nedir, Nasıl Çalışır, Neden Daha Hızlıdır?

2010’lu yıllardan bu yana özellikle ülkemizde fiber internet yaygınlaşmaya devam ediyor ve ülkemizin birçok bölgesi biraz geç kalmış olsa da her geçen gün fiber internet ile tanışıyor. Dünya çapında da veri iletim yolunu yeniden nitelendiren fiber optik kablolar, fiber internetin yapı taşı olarak karşımıza çıkıyor.

Steam Mağaza Tasarımı Yenilendi: Oyun Ararken Karakterin Hangi Cinsiyette Olmasını İstediğinizi Bile Seçebileceksiniz

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam'e önemli bir güncelleme geldi. Bu güncelleme, Steam mağazasında mevcut olarak bulunan kategori ve etiket gibi özelliklerin kapsamını genişletmiş durumda. Kullanıcılar, bu güncelleme sayesinde çok daha detaylı aramalar yapabilecekler. Gelin Steam'deki güncellemeye hep birlikte bakalım.

Ertelenen Artemis I Ay Görevinin Yeni Fırlatma Tarihi Açıklandı

İnsanlığın 50 yıldan uzun süre sonra yeniden Ay’a dönüşünü kapsayan Artemis görev programı, ilk görevine ne yazık ki başlayamadı. Pazartesi günü için planlanan fırlatma, NASA’nın SLS roket sisteminin motorunda yaşanan bir sorun nedeniyle fırlatmaya dakikalar kala ertelendi. NASA, erteleme duyurusunun ardından fırlatma için olası gün olarak cuma gününü belirlemişti..