ABD Yönetimi, Milyonlarca Takipçisi Bulunan TikTok Fenomenleri ile Rusya-Ukrayna Savaşı Hakkında Görüştü

Rusya’nın 24 Şubat günü Ukrayna topraklarına askeri operasyon başlatması, uzun süredir devam eden gerilimin tavan yapmasını ve tarihe geçecek bir savaşın başlamasını sağlamıştı. Bunun ardından da tüm dünyanın gündemi bu savaş olmuştu.

12.03.2022 17:30:17 tarihinde yayınlandı.

Rusya’nın 24 Şubat günü Ukrayna topraklarına askeri operasyon başlatması, uzun süredir devam eden gerilimin tavan yapmasını ve tarihe geçecek bir savaşın başlamasını sağlamıştı. Bunun ardından da tüm dünyanın gündemi bu savaş olmuştu.

Gittikçe dijital ortamlara kayan bir dünyada yaşamamız da savaş Ukrayna topraklarında devam ederken, sosyal medya platformlarının kriz için önemli yerler hâline gelmesine neden olmuştu. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması TikTok da -dezenformasyon olmadığı sürece-bunlardan birisi; çünkü birçok insan savaş hakkında bilgi almak için bu mecrayı kullanıyor. Şimdi ise gelen haberler, ABD hükümetinin bu konuda bir adım attığını gösterdi.

The Washington Post’a göre Beyaz Saray, geçtiğimiz günlerde milyonlarca insan tarafından takip edilen 30 TikTok fenomenine bir Zoom görüşmesi vasıtasıyla Ukrayna ile ilgili brifing verdi. Haberde, görüşmenin Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki ve Ulusal Güvenlik Konseyi danışmanı Matt Miller tarafından yürütüldüğü ifade edildi. Ayrıca ikilinin içerik üreticilerine ABD’nin bölgedeki stratejik hedeflerinden bahsettiği ve soruları yanıtladığı da gelen açıklamalar arasında yer aldı.

Birçok TikTok fenomeni, görüşmenin yanlış bilgileri önlemek için önemli olduğunun altını çizerek takipçilerine brifing ve Ukrayna’daki durum hakkında bilgi sağladı. 21 yaşındaki popüler içerik üreticisi Kahlil Greene de yaptığı açıklamalarda, Biden yönetiminin böyle bir hamle yapmasının doğru ve tahmin edilebilir olduğunu; çünkü kendi jenerasyonunun savaş hakkında bilgi almak için TikTok’u tercih ettiğini kaydetti.

Ancak görüşmeden pek de hoşnut olmayan fenomenler de vardı. Ukrayna doğumlu gazeteci ve TikTok içerik üreticisi Jules Suzdaltsev; yetkililerin zor sorulardan kaçındığını, brifingin genel olarak ‘yumuşak’ tonda geçtiğini ifade etti. Suzdaltsev bu yüzden görüşmenin ‘anaokuluna yapılan bir açıklama’ gibi hissettirdiğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABER Facebook ve Instagramdan Şaka Gibi Karar: "Rus İşgalcilere Ölüm!" Demek Serbest!

TikTok’un dünyanın en popüler sosyal medya platformu olmasının savaş için kritik önem taşıdığını söylemek yanlış olmaz. Çünkü milyonlarca insan, Ukrayna’da yaşayan insanların sığınaklardan paylaştığı videolar gibi kriz hakkındaki birçok gerçek zamanlı içeriğe ulaşabiliyor. Gençlerin geleneksel medya kuruluşlarından ziyade bu tarz mecralardan bilgi almayı tercih etmesi de Biden yönetiminin bu hamlesinin insanlara ulaşmak için oldukça normal bir hareket olduğunu gösteriyor.


Kaynak webtekno.com

 

Google, Chromeda Kimsenin Ne İşe Yaradığını Bilmediği Kilit Simgesini Değiştiriyor: Harbiden Bu Kilit Ne İşe Yarıyor?

Google'ın dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Chrome için yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu yeni özellik, daha doğrusu değişiklik, Google Chrome'daki adres çubuğunda bulunan ve pek çok kişinin ne anlam ifade ettiğini bilmediği kilit simgesini ve işlevlerini değiştirecek. Peki gördüğümüz o simge tam olarak ne işe yarıyor ve yapılacak değişiklik, kullanıcılara ne gibi avantajlar sağlayacak?

UYAP Vatandaş Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır ve Giriş Yapılır? Tüm Yapabileceklerinizi Adım Adım Anlattık

Umarız kimsenin yolu düşmez ya da kullanmak zorunda kalmaz diye başlayalım ancak bir gün, bir şekilde Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumlara işiniz düşerse yargı sürecinin epey zorlu olduğunu bilmelisiniz. e-Devlet ile pek çok işlem kolaylaşırken e-Adalet unutulmadı ve Ulusal Yargı Ağı Projesi yani UYAP sistemi geliştirildi. UYAP sistemi sayesinde hem yargı ve idare mensupları hem de vatandaş, yargı sürecini yakından takip edebiliyor.

POCO’nun Yeni Bütçe Dostu(!) Telefonları M5 ve M5s, Türkiye’de Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı ve Teknik Özellikleri

Xiaomi’nin fiyat performans odaklı alt markası olan POCO, ilk zamanlarda sürekli olarak giriş seviyesi cihazlar sunarken markanın X ve F serisi cihazlarıyla birlikte üst segment “oyuncu telefonları” da üretmeye başlamıştı. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda POCO’nun giriş seviyesi telefonu olan C40, özelliklerine göre yüksek fiyatıyla ülkemizde satışa sunulmuştu.

Kendi Metaverseünüzü Facebook Üzerinden Yaratabileceksiniz: Crayta, Facebook Gaminge Eklendi!

Sanal gerçeklik alanında büyük yatırımlar yapılmaya devam ederken Meta, geçen yıl Crayta adlı oyun geliştirme platformunun geliştiricisi Unit 2 Games’in Facebook tarafından satın alındığını duyurmuştu. Meta, bugün yaptığı açıklamada arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak oyun oluşturmanıza ve oynamanıza olanak tanıyan Crayta’nın Facebook Gaming’in bulut akış hizmetine getirdiğini duyurdu.