Adım Adım anlattık: WordPress ile Kendi İnternet Sitenizi Nasıl Hazırlarsınız?

Dünyanın en çok kullanılan açık kaynak kodlu web site alt yapılarından olan Wordpress, pek çok kişiye kendi sitesini kurabilme imkanı veriyor. Yazılım konusunda geniş bir bilginiz olmasa dahi kendi web sitenizi kurabilir, Wordpress alt yapısı sayesinde hazır eklentilerin de katkısıyla sitenizi tasarlayabilirsiniz.

24.02.2022 23:00:27 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en çok kullanılan açık kaynak kodlu web site alt yapılarından olan Wordpress, pek çok kişiye kendi sitesini kurabilme imkanı veriyor. Yazılım konusunda geniş bir bilginiz olmasa dahi kendi web sitenizi kurabilir, Wordpress alt yapısı sayesinde hazır eklentilerin de katkısıyla sitenizi tasarlayabilirsiniz.

Ücretsiz olarak hizmet veren Wordpress, sürekli geliştirilen ve büyüyen bir alt yapı sunuyor. Bu sayede hem güvenlik konusunda hem de ihtiyaçlara çözüm konusunda hiçbir eksiklik hissedilmiyor. Belirli bir seviyeye kadar site tasarımı ihtiyacınızı karşılayacak olan Wordpress ile internet sitesi nasıl hazırlanır sorusunun cevabını sizler için derledik. Hazırsanız başlayalım.

Günümüzün açık ara en popüler CMS (içerik yönetim sistemi) sistemi olan Wordpress, oldukça işlevsel ve basit bir çalışma mantığına dayanıyor. Kullanım kolaylığı ve çok yönlülüğü ile bireysel kullanıcıların ve işletme sahiplerinin hemen hemen hepsine uygun bir web sitesi çözümü sağlıyor. Peki, Wordpress site kurulumu nasıl yapılır?

Öncelikle sitenizi oluşturmak için bir Wordpress planı seçmelisiniz. Bu yazımızda ücretsiz olan planlardan bahsedeceğiz. Wordpress.org sitesi ücretsiz olarak site kurmada size imkan sağlıyor. Tabi alan adı, hosting hizmeti (barındırma sağlayıcısı) ve diğer eklenti seçeneklerini profesyonel olarak kendiniz düzenlemek istiyorsanız bunları satın almanız gerekecek. Yazının devamında hepsinden bahsedeceğiz.

Öncelikle burayı tıklayarak sunulan planlar arasından seçim yapmanız gerekiyor.  Bu planların hemen hemen hepsi aynı amaca hizmet ediyor. En büyük farklar ise aylık ücret, site özelleştirme gibi detayları kapsıyor. Yani temelde bir site açmak için en büyük paketi almanıza hiç gerek yok. Ücretsiz plan ile başlayabilirsiniz.

Alan adınızı ayarlamak için (yani domain) bir alan adı sağlayıcısına ulaşmanız gerekiyor. Bu konuda Google üzerinde arama yaparak domain fiyatlarına bakabilir ve bir domain edinebilirsiniz. Ya da kullanmak istediğiniz alan adınızı Wordpress uzantısı ile ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Kurulum süreçlerini araştırdıkça bu terimleri de çok rahat öğreneceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Wordpress resmi sitesi üzerinden işlemlerinizi yapmak oldukça kolay olacak. Türkçe bir kılavuz olduğu için süreci doğrudan yürütebileceksiniz. Ama farklı bir şekilde alan adı ve sunucu satın almak istiyorsanız,  ülkemizde hizmet veren hosting firmalarına göz atabilirsiniz. Hosting firmasından sizin için projenize uyan bir hosting alabilir ve Wordpress sitenizi o hosting üzerine kurabilirsiniz. Bu noktalarda hiç kafanız karışmasın. Hosting şirketlerinin canlı destek hatlarına istediğiniz soruyu sorabilir ve hızlı yardım alabilirsiniz.

Satın almış olduğunuz hosting paneline giriş yapmanız için mail adresinize gelen linki tıklayın ve yüksek ihtimalle C panel olarak gelen menüye tıklayın. Burada Wordpress yazısını göreceksiniz (bulamazsanız doğrudan hosting şirketinize yazın, hiç panik yapmanıza gerek yok). Domaininizi (Alan adı) ve hosting hizmetinizi (Barındırma hizmeti) aldıktan sonra Wordpress kurulumunu bizzat C Panel menüsü üzerinden yapabilirsiniz.

Bu aşamada sitenin çatısı ve temeli tamam. Artık sitenin içiyle ilgilenme vakti. Burada da doğrudan size verilen site erişim paneline tıklayarak giriş bilgilerinizi girin ve Wordpress yönetim paneline erişin. Bulamazsanız kayıt olurken girmiş olduğunuz mail adresinize göz atın. Yine göremezseniz hosting hizmeti aldığınız firmaya ulaşın, teknik destek alarak hızlıca çözüme ulaşın. Artık bu işler çok daha seri ve kolay ilerliyor.


Kaynak webtekno.com

 

Titanfall Evreninde Geçen Yeni Hikâyeli Oyun İptal Edildi

Oyun dünyasında çıkışından uzun süre sonra popülerleşen Titanfall evreni, dün önemli bir habere ev sahipliği yapmıştı. EA ve Respawn Entertainment, mobil oyunlar arasında oldukça popüler olan Apex Legends Mobile’ı kapatacağını açıklamıştı.

Gerçek Olmayan 2 Milyon İnsana Ait Fotoğrafların Satıldığı Online Kütüphane Açıldı

Yapay zeka kullandığımız neredeyse bütün mobil uygulamaların doğal bir parçası. Ancak günlük hayatta çoğu zaman sonuçlarını gözle göremiyor, bu nedenle varlıklarını sıradanlaştırıyoruz. Eğer bir yapay zeka yazılımı görsel işleme üzerine çalışıyorsa işin rengi değişiyor. Zira ürettiği sonuçlar somut bir şekilde görültüğü için şaşırıyoruz. 

Sadece Bir Kez Gerçekleşen ve Etkileri Nedeniyle Bir Daha Tekrarlanmayan Uzayda Nükleer Bomba Denemesi: Fishbowl Operasyonu

2. Dünya Savaşı'nın sonunu getiren nükleer bombalar, çok büyük bir felaketi beraberinde getirdi, ancak sonrasında çıkan bombalar düşünüldüğünde aslında bu bombaların çok güçsüz kaldığını görüyoruz. Sovyetler Birliği'nin Çar Bombası buna çok iyi bir örnek. Ancak sadece bombanın büyüklüğü değil nereye atıldığı da önemli.

Metaverse Gezegenimiz İçin Büyük Bir Risk Oluşturuyor Olabilir: İşte Metaverseün Çevresel Etkileri ve Olası Çözümler

‘İnternetin geleceği’ olarak adlandırılan metaverse kavramı, teknoloji dünyasında son zamanların belki de en çok gündemde olan konusu. Facebook’un uğruna adını Meta olarak değiştirdiği ve büyük hamleler yaptığı; gündelik hayatımızı geçirebileceğimiz sanal evrenler anlamına gelen bu kavram, daha çok erken seviyelerde olmasına rağmen birçok insan ve dev şirket tarafından yatırım alıyor ve ileride milyarlarca; hatta trilyonlarca dolarlık bir sektöre dönüşeceğe benziyor.