Apple, Yeni Müzik Uygulaması “Music Classical”ı Tanıttı: Çıkış Tarihi de Belli Oldu

Apple, ülkemizde de kullanılan popüler müzik hizmeti Apple Music’e kullanıcıları sevindirecek yenilikler getirmeye devam ediyor. ABD’li teknoloji devi, bu adımları kapsamında 2021 yılında klasik müzik yapan platform Primephonic’i satın almıştı. Bu satın alımın amacı, Apple Music’ten bağımsız, sadece klasik müziğe odaklanan bir uygulama çıkarmaktı.

10.03.2023 10:00:29 tarihinde yayınlandı.

Apple, ülkemizde de kullanılan popüler müzik hizmeti Apple Music’e kullanıcıları sevindirecek yenilikler getirmeye devam ediyor. ABD’li teknoloji devi, bu adımları kapsamında 2021 yılında klasik müzik yapan platform Primephonic’i satın almıştı. Bu satın alımın amacı, Apple Music’ten bağımsız, sadece klasik müziğe odaklanan bir uygulama çıkarmaktı.

Bugün ise bu uygulama konusunda beklenen haber geldi. Şirket, “Apple Music Classical” olarak isimlendirilen yeni platformunun yayınlanacağını duyurdu. Buna göre kullanıcıların yalnızca klasik müziğe ulaşmasını sağlayacak Apple Music Classical, 28 Mart tarihinde çıkış yapacak.

Apple Music CLassical, 28 Mart tarihinde tamamen ayrı bir uygulama olarak App Store’da yerini alacak. Apple Music aboneleri, herhangi bir ek ücret ödemeden yeni platformun sunduğu imkanlardan yararlanabilecek. Uygulamanın, normalde 2022 sonuna doğru çıkış yapacağı; ancak bu tarihin sonradan ileriye alındığını belirtelim.

Apple klasik müzik odaklı uygulamaya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, “Apple Music Classical, tamamen optimize edilmiş aramayla dünyanın en büyük klasik müzik kataloğuna erişmeyi ve herhangi bir şarkıyı bulmayı kolay hâle getiriyor. Dinleyiciler, en yüksek ses kalitesinin keyfini çıkarabiliyor ve uzamsal ses ile birçok klasiği yepyeni bir şekilde deneyimleyebiliyor” ifadelerini kullandı.

Apple’a göre uygulamada, yüzlerce çalma listesi, binlerce özel albüm, bestecilerin biyografileri, eserler hakkında detaylı bilgiler ve daha birçok şey kullanıcılara sunulacak. En yüksek ses kalitesinde (192 kHz/24 bite kadar) Uzamsal ses özelliğine sahip binlerce kayıt ve besteci, eser, orkestra şefi ve hatta katalog numarasına göre arama gibi dikkat çeken diğer özellikler de uygulamada bulunacak.

Apple Music Classical, başlangıçta iOS’e özel olacak. Ancak Apple, yakında uygulamanın Android sürümünün geleceğini de belirtiyor. iOS 15.4 ve üstü için gelecek uygulama Çin, Japonya, Kore ve Tayvan dışında tüm dünyada 28 Mart’ta çıkacak. Bu ülkelere ise daha sonra gelecek.  

İLGİLİ HABER Apple Music ve Apple TV Nihayet Windowsa Geldi (Ama Birkaç Eksikle)

 


Kaynak webtekno.com

 

NASAnın Yeni Teleskobunu Taşıyan Uçak, Uçuş Sırasında Hasar Aldı!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bundan bir süre önce SOFIA olarak isimlendirdiği bir teleskopu kullanıma geçirmişti. Bu teleskop, bugüne kadar gördüklerimizden oldukça farklıydı. Çünkü SOFIA, aslında bir Boeing 747'ydi. Bu devasa yolcu uçağına Dünya'ya doğru gelen kızılötesi ışınları izlemek için ekipman yerleştiren NASA, 40 bin feette uçan uçakla gökyüzünün derinliklerini inceliyordu.

Rusya’ya Bir Yaptırım da Electronic Arts’tan Geldi: Spor Oyunlarında Artık Rus Takımları Olmayacak

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından pek çok ülke ve şirket kelimenin tam anlamıyla Rusya’ya sırtını dönmüştü. Rusya’nın spor faaliyetlerinden kısıtlanmasından tutun da Apple ürünlerinin Rusya’da satışının durdurulmasına kadar pek çok yaptırım uygulanmıştı. Hatta Reddit, Rusya’nın Reddit konu başlığını ‘asılsız iddialar’ nedeniyle kısıtlamıştı.

Kripto Fenomeni Olduğu Ortaya Çıkınca Kovulan Bir Öğretmenle Konuştuk: Yasalar Bu Konuda Ne Söylüyor, Mesleğine Dönmesi Mümkün mü?

Yasalardan bahsedince aklımıza genellikle suç teşkil eden davranışların engellenmesine yönelik yaptırımlar gelse de madalyonun diğer yüzüne baktığımızda yasalar bizlerin haklarını da koruyarak aslında uğrayabileceğimiz olası haksızlıkların önünü de kesmekte. Oldukça yeni teknolojiler ve yatırım araçları olarak nitelendirilebilecek olan kripto paralar ile ilgili henüz netleşmiş bir yasa ya da düzenleme olmaması da ne yazık ki bazı haksızlıkların önünü açabiliyor.

28.000 Uygulamanın TikTok’un Geliştirme Kitini Kullandığı Ortaya Çıktı: Her Biri Gizlice Veri Aktarıyor Olabilir

ByteDance tarafından Musical.ly’nin selefi olarak kurulan ve çok kısa bir sürede dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi haline gelen TikTok, aynı zamanda son yılların en çok tartışılan uygulamalarından birisi olmuştu. Uygulamanın galerinizden tutun da rehberinize kadar telefonunuzdaki her şeyin verisini toplaması nedeniyle ABD tarafından yasaklanmak isterken ABD’li yetkililerin deyimiyle “TikTok virüsünün” beklenenden çok daha fazla uygulamaya yayılmış olduğu ortaya çıktı.