Binance CEOsundan Görüştüğü Ülkelere Yönelik Açıklama: İşte CZnin Türkiye Dahil Son Dönemde Görüştüğü Tüm Ülkeler

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Namıdiğer CZ, Twitter'daki açıklamalarında bazı ülkelerin kendilerinden bir talebi olduğunu söyledi. Bu talep, ayrıcalıklı likidite havuzuydu. CZ'e göre bu fikir, hiç de iyi değil.

3.08.2022 11:15:14 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Namıdiğer CZ, Twitter'daki açıklamalarında bazı ülkelerin kendilerinden bir talebi olduğunu söyledi. Bu talep, ayrıcalıklı likidite havuzuydu. CZ'e göre bu fikir, hiç de iyi değil.

Nureddin Nebati ile CZ, geçtiğimiz günlerde bir video konferans gerçekleştirmişti. Bu görüşme ile ilgili bir paylaşım yapan Bakan Nebati, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söylemişti. Ancak görüşmenin detaylarına yer verilmemişti. CZ tarafından yapılan açıklama ise görüşme esnasında söz konusu talebin dile getirilmiş olabileceğini düşündürüyor. Resmi makamlardan konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

CZ'in Twitter'daki açıklamasına baktığımızda, bazı ülkelerin ayrıcalıklı likidite alanları istediklerinden bahsettiklerini görüyoruz. Yani söz konusu ülkeler, onlara özel bir sınır getirilmesini istemişler. Binance CEO'su, bunun neden kötü bir fikir olduğunu şu cümlelerle açıklıyor: 

Etkileşimlerimizden bazı ülkeler likidite istiyor. Bu, birkaç nedenden dolayı kötü bir fikirdir. Büyük likidite, en iyi tüketici koruma mekanizmalarından biridir. Piyasa manipülasyonuna ve oynaklığa karşı korur. 

Likiditeyi 180 ülkeye böldüğümüzü düşünün. Büyük yatırımcıların piyasaları sallamaları 180 kat kolaylaşacak ve oynaklığı önemli ölçüde artıracaktır. Bu durumda fiyatları arbitrajcılar dengelemeye çalışacaktır. Ancak bunlar likidite havuzları kadar verimli değiller ve yaptıkları işlemler karşılığında para kazanıyorlar. Bu para, tüketiciler tarafından ödeniyor. 

Ayrıca; insanların yanlış anladıkları başka bir şey daha var: Borsa kullanıcıları, hiçbir zaman karşı taraf seçmezler. Onlar sadece sipariş defteri ile ticaret yaparlar. Sipariş defterini bir komisyoncu olarak düşünebilirsiniz. Büyük likidite, kulanıcılar için daha iyi fiyat sunar. Bu da çok önemli bir tüketici koruma şeklidir. Kullanıcılar için gerçek finansal etki. Binance, küresel olarak en büyük likiditeye sahiptir. Yani en iyi tüketici koruma şekline...

Hatırlarsınız ki Binance'nin CEO'su CZ, geçtiğimiz günlerde pek çok ülkeyle görüşmeler gerçekleştirmiş ve bu ülkelerden biri de Türkiye olmuştu. Bakan Nebati ile görüşmesinden medyaya yansıyan ise yalnızca bir görsel olmuş ve görüşmenin içeriği ile ilgili detaylar aktarılmamıştı.

Bakan Nebati ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamaların da Türkiye'yi ilgilendiriyor olabileceği düşünüldü. CZ konuyla ilgili açıklamalarında ülke ismi vermese de yaptığı son görüşmeler sebebiyle böyle bir açıklamada bulunmuş olabileceği ihtimali mevcut. 

İLGİLİ HABER Binance, 3 Kripto Para Birimini Kaldıracağını Duyurdu: Yatırımcılara Ne Olacak?


Kaynak webtekno.com

 

Microsoft Office Tasarımı Yenilendi: İşte Yeni Tasarımdan Ekran Görüntüleri

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 11 için yeni bir Office arayüzü oluşturmuş ve bu arayüzü Windows 11'in test sürümlerinde kullanıcılara sunmuştu. Word, Excel, PowerPoint ve Outlook isimli Office uygulamaları için hazırlanan yeni arayüz, yapılan ayarlamalar ve yeni butonlarıyla ön plana çıkmıştı. Şirket şimdi, yeni arayüzünü tüm müşterileri için kullanıma sundu.

Google, Yüzünüzü Mousea Çeviren "Project Gameface" Teknolojisini Tanıttı

Google, dün gerçekleştirdiği I/O etkinliğinde ilk katlanabilir telefonundan yeni tabletine, Android 14’ten uygulamalara gelecek yeniliklere kadar birçok yeni ürün ve hizmetini bizlerle buluşturdu. Ayrıca, sohbet botu Bard ve yapay zekâ destekli arama motoru gibi şeylere de yer vererek yeni yapay zekâ hamlelerini de paylaştı.

Snapchatten "Snap Atanım Yok" Diye Üzülenleri Sevindirecek Özellik: Sohbet Botuyla Snapleşmek Mümkün Hâle Geliyor!

Teknoloji devlerinin üretken yapay zekâ yarışı devam ederken birkaç ay önce bu tarz bir hamle, Snapchat’ten de gelmişti. Popüler uygulama, OpenAI’ın GPT teknolojisiyle oluşturulan “My AI” ismini verdiği sohbet botunu tanıtmıştı. ChatGPT gibi modellere benzer işlevlere sahip olan ve kullanıcıların sorularına yanıt veren bot, ilk başta ücretli abonelere gelse de daha sonra herkes için çıkış yapmıştı.