Bir Oyuna Onlarca Saat Harcamak İstemeyenlere: Tek Oturuşta Bitirebileceğiniz 15 Çerezlik Oyun
Video oyunları, çağımızın en büyük eğlence araçlarından birisi. Ancak pek çok oyunu bitirmek için ortalama 20 saatle 50 saat arası bir süre harcamanız gerekiyor. Maalesef iş, okul ve başka nedenlerden dolayı pek çok oyuncu, oyunlara bu kadar zaman ayıramıyor.
Video oyunları, çağımızın en büyük eğlence araçlarından birisi. Ancak pek çok oyunu bitirmek için ortalama 20 saatle 50 saat arası bir süre harcamanız gerekiyor. Maalesef iş, okul ve başka nedenlerden dolayı pek çok oyuncu, oyunlara bu kadar zaman ayıramıyor.
Yoğun olup da bir çırpıda oyun bitirmek isteyenleri de düşündük. Bu oyunların her birini 10 saatten kısa sürede bitirebilirsiniz.
Not: Aşağıdaki oyunların bitirme süreleri HowLongToBeat üzerindeki verilerden alınmıştır. Oyunu oynama şeklinize göre bu süreler değişiklik gösterebilir.
Kısa ama eğlenceli oyunlardan bahsedip listeye Portal’ı almamak olmaz. Bulmaca oyunlarını sevmeyenleri bile kendine bağlayan yapısı, ağzınızı açık bıraktıran fizik motoru ve sizi öldürmek isteyen yapay zekâ robotuyla Portal, bir oturuşta bitireceğiniz hatta daha sonra tekrar dönüp oynayacağınız oyunlardan birisi.
Serinin nispeten daha uzun süren oyunu olan Portal 2, hikayeyi kaldığı yerden devam ettiriyor ve Co-op seçeneğiyle oyunu hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla oynayabilmenizi mümkün kılıyor. Oyunu %100 bitirmek içinse 21,5 saat geçirmeniz gerekiyor çünkü bazı başarımları kazanmak fazlasıyla zor.
Çocukken 3 domuzcuk ve kırmızı başlıklı kız masallarının ana kötüsü olan “Büyük Kötü Kurt” Bigby’nin, masal kahramanlarıyla dolu Fabletown’daki cinayeti araştırmasını konu alan Telltale oyunu, hem hikayesi hem de karakterleriyle sizi hızlıca kendine bağlayacak. Ayrıca oyunun DC Comics’in “yetişkinlere yönelik” alt şirketi olan Vertigo Comics’in “Fables” isimli çizgi romanından uyarlandığını da dipnot olarak verelim.
2008 yılında EA ve DICE ortaklığında yayınlanan Mirror’s Edge, zenginlerin daha zengin olduğu, fakirlerinse neredeyse görünmez olduğu distopik bir gelecekte şirketlere karşı savaşan “koşuculardan” birisini canlandırdığımız bir oyun. Dönemine göre fazlasıyla akıcı parkur mekanikleriyle dikkat çeken oyun, 2016 yılında yeniden yapılmış ancak ilk oyunun gölgesinde kalmıştı.
Kaynak webtekno.com
Bilim Dergileri Teker Teker ChatGPT Kullanımını Yasaklamaya Başladı
Bilim dergilerinde yazılarını yayınlayan binlerce insan, bilim dergilerinden yasaklanmaya başladılar. Üstelik yayınladıkları spesifik makaleler de bilim dergilerinden kaldırılmaya başlandı. Sebebi ise son dönemlerin gündemi en çok meşgul eden yapay zekâsı ChatGPT.
TikTok, 14 Mayıs Seçimleri İçin Aldığı Önlemleri Açıkladı
14 Mayıs Türkiye genel seçimlerine artık sayılı günler kaldı. Tabii sosyal medyanın bitki örtüsü de artık tamamen seçimler ve adaylara ilişkin iddialarla dolup taşmaya başladı. Olası dezenformasyonlara yönelik sosyal medya devleri önlemler almaya başladı.
Unutursak Kalbimiz Kurusun: Twitterın Meşhur "Kuşu" İşte Böyle Ortaya Çıkmıştı!
Musk’ın yaptığı son yaramazlıklardan biri de Twitter’ın kuşunu kovalamak oldu. Neredeyse çıktığı günden bu yana gördüğümüz Twitter kuşu, artık yerini kocaman italik bir “X” harfine bıraktı.
TCL, Televizyon Deneyimi Sunan Yeni Gözlüğü NXTWear Airı Tanıttı
Muhtemelen çoğunuzun bu gözlüğün ilk versiyonun da haberi yoktur ancak aslında TCL NXTWear gözlükleri 2021’in Haziran ayında piyasaya çıkmıştı. Bu gözlükler Mobile World Congress sırasında duyurulmuştu. Şimdi ise TCL, NXTWear’in yenilenmiş ve çok daha havalı duran bir versiyonunu Mobile World Congress 2022’de tanıtacağını duyurdu.
Dünyanın Yapay Zekâ Temelli İlk Eurovision Şarkı Yarışması Sonuçlandı
Dünyanın ilk yapay zekâ temelli Eurovision Şarkı Yarışması gerçekleşti. Özellikle Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülke için büyük önem taşıyan Eurovision Şarkı Yarışması, bu sefer farklı bir konseptle karşımıza çıktı.