Can Gürses, Her Yaş İçin Popüler Bilim İçerikleri Üretecekleri Yeni YouTube Kanalını Duyurdu

Söz konusu bilim olduğunda YouTube'da karşımıza çıkan içeriklerin çok büyük kısmının İngilizce olduğunu fark etmişsinizdir. Böyle bir mecrada Türkçe ve 'güvenilir' popüler bilim içerikleri arayanlar için artık bir yeni seçenek daha var.

22.02.2022 01:30:26 tarihinde yayınlandı.

Söz konusu bilim olduğunda YouTube'da karşımıza çıkan içeriklerin çok büyük kısmının İngilizce olduğunu fark etmişsinizdir. Böyle bir mecrada Türkçe ve 'güvenilir' popüler bilim içerikleri arayanlar için artık bir yeni seçenek daha var.

Uzun süredir 'Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik' atölyesi ile çocuklara bilim ve matematiği sevdirmek için çalışan Can Gürses, şimdi YouTube'da ve bu kez her yaştan izleyiciler için popüler bilim içerikleri üretecek.

Can Gürses'in bugün Twitter hesabında yaptığı bir paylaşım ile duyurulan yeni YouTube kanalı, kısa bir tanıtım videosuyla mecraya giriş yaptı. Kanalın ilk 'bilim videosu' ise 8 Aralık tarihinde yayında olacak.

Tanıtım videosunda bahsedilen başlıklara bakacak olursak, Bu Ne Bilimsizliktir kanalında geniş bir içerik çeşitliliği izleyicileri bekliyor. Bilimi herkes için anlaşılır kılmaya çalışmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu biliyoruz; Can Gürses'e ve YouTube çalışmalarını birlikte yürüttüğü Matematik ve Matematik Mühendisliği Topluluğu'na başarılar ve bol abone diliyoruz.

İLGİLİ HABER Çayı Kahveyi Koyun İzleyin: İşte 2021in En Çok İzlenen 15 Webtekno YouTube Videosu!


Kaynak webtekno.com

 

Bir Dönem PlayStation Kafelerin Vazgeçilmezi Olan Blur Benzeri 8 Çılgın Yarış Oyunu

2010 yılında çıkan ve oyun dünyasında önemli bir yere sahip olan Blur, pek bir hikâyeye sahip olmasa da eğlenceli oynanışı ile bu açığı başarılı bir şekilde kapatıyor. İlk bakışta yarışları kazanarak rakiplerinizi yenmek ve kazandığınız yarışlarla “fan puanları” kazanmak kulağa oldukça sıradan gelse de Blur’un öne çıktığı nokta oynanış oluyor, çünkü Blur’da arabalar belirli silahlara ve özelliklere sahip olabiliyor.

Google’ın Yapay Zekâyla Oluşturulmuş Sahte Sitelerde Dev Şirketlerin Reklamlarını Gösterdiği Ortaya Çıktı: İnternet Haberciliğinin Geleceği Tehlikede!

Yapay zekâ, özellikle de ChatGPT gibi araçlar sayesinde hayatımızın her alanına entegre oldu. Bugün bir satır kod yazmasını bilmeyen bir birey bile, ChatGPT gibi araçlar aracılığıyla internet siteleri veya mobil uygulamalar oluşturabiliyor. Bu da internet ortamında gereksiz, düşük kaliteli, sahte ve kopya sitelerin çoğalmasına neden oldu. Yapılan bir araştırma ise dünya çapında varlık gösteren dev şirketlerin, boş yere bu sahte sitelere reklam verdiklerini gözler önüne seriyor. Hem de Google aracılığı ile...

Diyanet İşleri Başkanından Dikkat Çeken Kripto Para Açıklaması: Caizdir, Değildir Diyemiyoruz

Tüm dünyada ekonominin ve teknolojinin en önemli ortak gündem maddelerinden biri olan kripto paralar, halen pek çok yönüyle tartışılıyor. Arka arkaya ülkelerin yaptırım ve düzenleme kararlarıyla gündemden düşmeyen ve son haftalarda yaşanan büyük düşüş grafiği sonrası henüz yeni yeni toparlanan kripto para piyasası, tüm bu tartışmalara ve kısıtlamalara rağmen milyonlarca insanın yatırım aracı olmuş durumda.

Dünyada Değil de Diğer Gezegenlerde Yaşasaydık Vücudumuz İşte Böyle Görünecekti!

Dünya’nın üzerimize uyguladığı çekim gücü ve basınç gibi birçok faktör, vücut şeklimizin ve ağırlığımızın şekillenmesinde rol oynuyor. Bu da farklı karakteristiklere sahip olan ortamlarda, yani farklı gezegenlerde, burada olduğumuzdan farklı ağırlıkta hatta ‘zorla’ farklı şekillerde olabileceğimiz anlamına geliyor. Elbette bu şekil değişikliğinden sonra yaşar mıyız orası ayrı.

Biz Bembeyaz Görsek Bile Aslında Rengarenkler: Yıldızlar Hakkında Hem İlginç Hem Etkileyici 8 Bilgi

Geceleri gökyüzünü muhteşem bir yer haline getiren yıldızlar, çekirdeklerinde ışık ve ısı üreten, çoğunlukla hidrojen ve helyumdan oluşan devasa gök cisimleridir. Güneş dışında, gökyüzünde gördüğümüz tüm yıldızlar Dünya’dan ışık yılı uzaklıktadır. Evrende sayılarının milyarlarca bulunduğunu bildiğimiz galaksilerin yapı taşlarıdır. Her ne kadar kaç tane yıldız olduğunu bilmek imkansız olsa da gökbilimciler yalnızca Samanyolu galaksimizde 200 ila 400 milyar tane yıldız olduğunu düşünüyor.