E-Nabız Uygulamasındaki Barkod No Nedir, Ne İşe Yarar, Tahlil Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

e-Devlet, UYAP, MHRS, E-Nabız gibi bilişim yönetim sistemleri, ülkemizin dijitalleşme yönünde attığı en önemli adımlar olarak kabul ediliyor. Özellikle COVID-19 pandemisi ile birlikte işlerin biraz aksamak zorunda kaldığı dönemlerde bu sistemler gerçek anlamda hayat kurtarıcı oldu. Dijital sağlık sistemimiz olan E-Nabız, hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının işini her anlamda oldukça kolaylaştırdı.

14.04.2022 04:30:25 tarihinde yayınlandı.

e-Devlet, UYAP, MHRS, E-Nabız gibi bilişim yönetim sistemleri, ülkemizin dijitalleşme yönünde attığı en önemli adımlar olarak kabul ediliyor. Özellikle COVID-19 pandemisi ile birlikte işlerin biraz aksamak zorunda kaldığı dönemlerde bu sistemler gerçek anlamda hayat kurtarıcı oldu. Dijital sağlık sistemimiz olan E-Nabız, hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının işini her anlamda oldukça kolaylaştırdı.

E-Nabız sistemi üzerinden pek çok farklı işlem yapabiliyorsunuz ancak sistem hakkında en çok yapılan sorgulamalar barkod no ve tahlil sonucu öğrenme hakkında. Bu işlemlerin nasıl yapıldığının merak edilmesi son derece normal çünkü yapılan pek çok tahlil sonucunu öğrenmek için günler sonra yeniden hastaneye gitmek epey zor olacaktır. Gelin E-Nabız sistemini biraz daha yakından tanıyalım ve barkod no nedir tüm detaylarıyla görelim.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen E-Nabız sistemi, ilk kez 2015 yılında vatandaşların kullanımına sunuldu. E-Nabız için bir kişisel sağlık sistemi diyebiliriz. Tıpkı e-Devlet gibi E-Nabız sisteminde de kayıtlı kişinin sağlık bilgileri hakkında tüm detaylar bulunuyor. Üstelik bu sisteme hem vatandaşlar hem de sağlık çalışanları ulaşabiliyor.

E-Nabız sistemine giriş yapmak için yukarıdaki adımlarda bulunan yöntemlerden size en uygun olanı kullanabilirsiniz. Pek çok kişi e-İmza kullanmadığı ve E-Nabız için özel bir şifre almadığı için e-Devlet ile Giriş yöntemini kullanıyor. Hangi giriş yöntemini kullanırsanız kullanın, aynı sisteme ulaşacak ve aynı hizmetlerden faydalanacaksınız.

Hastanelerde yaptırdığınız her tahlilin kendine özel bir barkod numarası vardır. Söz konusu barkod no, tahlil sonucunu öğrenmeniz için gereklidir. Ancak şu an bahsettiğimiz barkod no, çoğunlukla COVID-19 test sonucu için gerekli olan numaradır. Çünkü diğer pek çok tahlil sonucunu sistemden otomatik olarak görürken COVID-19 test sonucunuzu öğrenmek için bu barkod numarasına ihtiyacınız vardır. 

Herhangi bir hastaneye ya da aile sağlık merkezine gidip de herhangi bir tahlil ya da COVID-19 testi yaptırdığınız zaman yetkili kişi tarafından size bir belge ya da ufak bir kağıt parçası verilir. Bu belge üzerinde söz konusu testin barkod numarası yazmaktadır. Yani E-Nabız barkod no, hastane tarafından verilmektedir. Eğer böyle bir belge almadıysanız yetkili kişiye test sonucunuzu nasıl öğrenebileceğinizi sorabilirsiniz. Bazı hastanelerin kendi sistemi olabilir.

E-Nabız sistemi üzerinden barkod no ile sorgulama yapmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Yaptığınız bu işlem sonrası test sonucunuz E-Nabız sistemine de geçmiş olacak. Aslında tüm test sonuçları E-Nabız sisteminden görünür ancak bazı kullanıcılar sistemde COVID-19 test sonuçlarını göremedikleri için öncelikle bu yöntemin uygulanması öneriliyor.

E-Nabız sistemi üzerinden tahlil sonuçlarınızı öğrenmek için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Adımlarda gördüğünüz gibi COVID-19 test sonuçlarını görebileceğiniz bir sayfa da mevcut ancak bazı kullanıcılar, test yaptırmalarına rağmen bu sayfanın boş olduğunu bildirdikleri için böyle bir durum yaşarsanız öncelikle bir önceki barkod no sorgulama yöntemini uygulamanız öneriliyor. 


Kaynak webtekno.com

 

Kasım İndirimlerinde Hepsiburada’dan Alabileceğiniz En İyi Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon alınacağı zaman bakılan özelliklerde uzun ömürlü pil, yüksek işlemci hızı, kristal görünümünde netlik, NFC, yüksek çözünürlüklü kamera, geniş depolama alanı, kablosuz şarj, şık tasarım ve tabii ki uygun fiyat başı çekiyor. Günümüzde de markalar, düşük fiyatlı ancak fiyat/performans ürünü telefonlara çeşitli indirim kampanyalarında yer verebiliyor. Bu sayede kullanıcılar, daha düşük fiyatlara aradıkları özelliklere sahip bir cep telefonu bulabiliyor. 

Google Haritalar, Gideceğiniz Yerin Yolunu, Trafiğini ve Hatta Hava Durumunu Simüle Edecek

ABD merkezli teknoloji devi Google, Haritalar uygulamasına gelecek yeni bir özelliği duyurdu. Google I/O 2023 etkinlikleri kapsamında duyurulan bu yeni özellik, Google Haritalar deneyimini bambaşka bir noktaya taşıyacak. Öyle ki kullanıcılar, en azından bazı şehirlerde trafik durumunun simüle edilmiş versiyonlarıyla karşılaşacaklar. Peki bu nasıl olacak?

Bilim İnsanları, Yapay Zekâyla Rekor Sürede Antibiyotik Keşfetti

Sir Alexander Fleming adında bir İskoç bilim insanı, 1928 yılında stafilokok bakterilerini incelediği laboratuvarından ayrıldı ve ailesiyle birlikte iki haftalık bir tatile çıktı. Fleming, laboratuvara döndüğünde sadece çalışma alanını çok iyi düzenlemediğini değil, içinde bakteri bulunan yemeklerin küflendiğini gördü. Ayrıca bakterilerin hücre kültür kabının küflü alanlarından aktif olarak kaçınıyor gibi göründüğünü fark etti.

Spotify, Ultra Yüksek Ses Kalitesi Vadeden HiFi Paketini Süresiz Olarak Ertelediğini Duyurdu

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformu Spotify, geçtiğimiz yılın başlarında yaptığı bir açıklamayla yüksek ses kalitesi teknolojisi HiFi için yeni bir abonelik paketi oluşturacağını duyurmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre yeni özellik, 2021 yılının sonunda kullanıma sunulacaktı. Ancak beklenen olmadı ve Spotify, HiFi paketini kullanıcıların hizmetine sunmadı. Peki neden?