Elon Musk ve Twitter Yönetimi Yine Ters Düştü: Ukrayna Dahil Pek Çok Konuda Yanlış Bilgi Aktaran Tweetler Sınırlandırılacak!

Twitter’ı satın alma aşamasında olan Elon Musk, platformda yapmayı planladığı değişikliklerle sıklıkla gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde de Musk’ın ‘bot hesapları’ kendi yöntemleriyle tespit etmeye hazırlandığından bahsetmiştik. Konuyla ilgili Twitter CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk’ı kızdıracak açıklamalarda bulunmuştu. 

20.05.2022 04:45:16 tarihinde yayınlandı.

Twitter’ı satın alma aşamasında olan Elon Musk, platformda yapmayı planladığı değişikliklerle sıklıkla gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde de Musk’ın ‘bot hesapları’ kendi yöntemleriyle tespit etmeye hazırlandığından bahsetmiştik. Konuyla ilgili Twitter CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk’ı kızdıracak açıklamalarda bulunmuştu. 

Twitter yönetimiyle ters düşen bazı görüşlere sahip olan Musk’ın satın alım işlemlerini riske sokabilecek görüşlerinin ilki bu değildi. Belli ki son da olmayacak. Twitter’dan gelen yeni bir açıklama, Elon Musk’ın bir önceki açıklamalarıyla ters düşen ikinci uygulama oldu. Peki Twitter’ın yeni hamlesi ne? Gelin birlikte bakalım. 

Ukrayna’da halihazırda devam eden savaş, sosyal medyanın gündemindeki yerini korurken sosyal medyada konuyla ilgili pek çok yanlış bilgi dolaşıyor. Twitter da bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek için yeni bir politika izleyeceklerini ve savaş dahil pek çok konuda ‘yanlış bilgi aktarımına’ sınırlama getireceklerini açıkladı. Bilgi kirliliğinin önüne geçilecek konular ise şu şekilde bildirildi: Savaş suçları, toplu saldırılar ve toplumsal diğer olaylar.  

Platformda ortaya atılan iddiaların yanlış bilgi içerebileceği tespit edildiğinde gönderi sahibine bir uyarı gönderilecek ve söz konusu tweet’in retweet, beğeni ve alıntılama özellikleri kapatılacak. Bu sayede de yanlış bilgilerin daha fazla yayılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Twitter güvenlik yönetiminden Yoel Roth, yeni sınırlamanın yanlış bilgi içeren tweet erişimlerini yüzde 30 ila 50 oranında azaltmasını beklediklerini belirtiyor. 

Buraya kadar her şey oldukça normaldi. Ancak madalyonun bir diğer yüzüne bakacak olursak; Twitter’ı satın alma işlemlerinin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekleyen Elon Musk'ı görüyoruz. Üstelik Musk’ın platformla ilgili görüşleri, şirketin yeni sınırlandırma politikasıyla ters düşüyor.  

Daha önce Twitter’ı satın alma amacının ‘ifade özgürlüğü’ olduğunu belirten Musk, insanların her konuda özgürce yorum yapabilmesini savunuyordu. Şirketten gelen açıklamada Twitter’ın tweetlere sınırlama getirmesinin Elon Musk tarafından istenmeyen bir eylem olarak görüldüğü belirtiliyor.  

İLGİLİ HABER Çin Malı Elon Musk Olarak Ünlenen Sosyal Medya Fenomeni, Durduk Yere Banlandı

Elon Musk’ın sıklıkla Twitter hesabında yapmış olduğu ‘ifade özgürlüğü’ temalı paylaşımlar da şirketle bu konuda ters düştüklerinin bir kanıtı olarak gösteriliyor. 


Kaynak webtekno.com

 

Bitcoin Madenciliği Zorluğu Mart Ayında İkinci Kez Düştü: Peki Bu Ne Demek?

Bitcoin madenciliği artık hayatımızın bir gerçeği. Dünyanın dört bir yanından yatırımcılar, Bitcoin madenciliği için ekipmanlar satın alıyor ve Bitcoin blok zincirinin şifrelerini çözmeye çalışarak para kazanıyorlar. Ancak şu sıralar bu sektörde dikkat çeken bir durum yaşanıyor. Bitcoin madencilik zorluğu (hashrate), mart ayının başından beri ikinci kez düştü. Peki bu ne anlama geliyor? Bitcoin madenciliğindeki zorluklar neden düşüyor? Yani neden madencilikten para kazanmak kolaylaştı?

Oyunlarda Daha İyi Performans Almanızı Sağlayacak En İyi FPS Artırma Yöntemleri

Anlık FPS düşüşleri, düşük FPS oranlarında oyun oynama zorunluluğu oyuncuların en büyük belalarından bir tanesi olmuştur. Hele ki sahip olduğunuz bilgisayar, oynamak istediğiniz oyunun minimum sistem gereksinimlerini karşılıyorsa oyun oynamak kimi zaman sizin için bir zulüm haline gelebiliyor. Ama bazen oyunlarda aldığınız FPS oranını, birkaç ayar ve düzenleme ile birlikte 3-4 kat yükseltme imkanına sahip olabiliyorsunuz. Bugün, sizlere uygulayacağınız yöntemler ile nasıl FPS artırma işlemi yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

Bir Neslin Vazgeçilmez Medya Oynatıcısı Winamp Geri Dönüyor (Hem de Yepyeni Bir Tasarımla!)

Özellikle de şu an 20’li yaşlarının sonlarında ve 30’larında olan nesil için Spotify, Deezer, Tidal, fizy ve benzeri müzik dinleme platformlarının henüz olmadığı; bunlar yerine sevdiğimiz şarkıları bilgisayara indirdiğimiz dönemlerde Winamp hepimizin vazgeçilmeziydi. İndirdiğimiz şarkıları Winamp aracılığıyla dinler, bugün çoğumuzun Spotify’da yaptığı şarkı listelerini yine buradan oluştururduk.