En Çok İndirilen ve Para Kazanan Mobil Oyunlar Açıklandı (Mayıs 2022)

Akıllı telefon ve tablet kullanımının iyiden iyiye yaygınlaşmasıyla mobil oyun sektörü de büyük bir önem kazandı. Artık dünyanın en büyük video oyun geliştiricileri bile mobil oyunlara yöneliyor, akıllı telefon kullanıcılarını yakalamaya çalışıyorlar. Sektörün nabzını tutan pazar araştırma şirketi Socialpeta ise mobil oyun sektörünü inceledi. İşte Mayıs 2022’nin hem en çok indirilen hem de en çok para kazanan mobil oyunları…

21.06.2022 19:30:22 tarihinde yayınlandı.

Akıllı telefon ve tablet kullanımının iyiden iyiye yaygınlaşmasıyla mobil oyun sektörü de büyük bir önem kazandı. Artık dünyanın en büyük video oyun geliştiricileri bile mobil oyunlara yöneliyor, akıllı telefon kullanıcılarını yakalamaya çalışıyorlar. Sektörün nabzını tutan pazar araştırma şirketi Socialpeta ise mobil oyun sektörünü inceledi. İşte Mayıs 2022’nin hem en çok indirilen hem de en çok para kazanan mobil oyunları…

Socialpeta’nın global mobil oyunların indirme verilerini inceleyecek olduğumuzda, hiper-gündelik oyunlar ve parkur oyunlarının total indirmelerin büyük bir kesimini kapsadığını, en büyük katkının da Hint pazarı tarafından yapıldığı görüyoruz. Ayrıca mayıs ayında küresel çapta çıkış yapan oyunların da büyük ilgi gördüğüne şahitlik ediyoruz.

App Store’da en çok indirilen mobil oyunlar:

Google Play Store’da en çok indirilen mobil oyunlar:

Voodoo, Mart ayında gündelik oyunu olan Deliver It 3D’yi yayınlamıştır. Koli teslimatı içeren yeni ve ilgi çekici oynanışı, oyunun App Store’da 3 milyondan fazla indirilmesine, listede 7 sıra yükselip Fill The Fridge!’i geçmesine sebep olmuştur. Google Play’de 14.2 milyon indirme görmüş, bu indirmelerin %45.8’i Hindistan, Endonezya ve ABD pazarından olmuştur.

Bazı hardcore oyunların global açık betaları mayıs ayında başlamıştır. Bunlardan Electronic Arts'ın büyük isimlerinden birisi olan Apex Legends, 17 Mayıs’ta mobil cihazlarda çıkış yapmıştır. App Store’da 145 ülkede açık olan oyun, ABD ve Japonya dahil 47 ülkede/bölgede ücretsiz oyunlar listesinde birinci olmuş, İngiltere, Fransa, Almanya’nın da dahil olduğu 46 ülkede/bölgede ilk 2-10. olmuştur. Oyun mayıs ayında Android ve iOS toplamında 19.7 milyon indirme elde etmiştir. Lilith Games’in yeni kart rol yapma oyunu Dislyte ise 10 Mayıs’ta çıkış yapmıştır. İyi tasarlanmış oynanış sistemi, yüksek kalite tasarımları ve güçlü bir yayın ekibi ile birlikte oyun çıkış gününde 14 ülkede/bölgede en çok indirilen en iyi 10 oyun listesine girmiştir. 

App Store’da en çok hasılat elde eden oyunlar:

Google Play Store’da en çok hasılat elde eden oyunlar:

Global mobil oyunların gelirlerine bakacak olursak, global çapta büyük ekonomik değişimler sebebiyle bazı oyunların gelirlerinde düşüş olduğu görülmüştür. Örneğin, Roblox’ta geçen aya kıyasla App Store’da %36.6, Google Play’de %13.3 bir düşüş görülmüştür. PUBG Mobil mayıs ayında App Store’da 19.2 milyon dolar gelir elde etmiş, önceki ayına kıyasla %40.6 bir düşüş yaşamıştır.

Bazı ACGN (Anime, Çizgi Roman, Oyun ve Roman) temalı Japon mobil oyunun gelirinde artış görüldüğü de kaydedilmiştir. Bunlardan örnek olarak Niantic’in rol yapma oyunu olan Pokemon Go, müthiş bir seviyede gelir artışı göstermiştir. Gelir sıralamasında App Store’da 6 sıra, Google Playde 9 sıra birden yükselmiştir. Android ve iOS toplamında geçen ayına kıyasla %14 artış yakalayıp 45.2 milyon dolar gelir elde etmiştir. Oyun, mayıs ayında oldukça sık bir şekilde güncelleme yapmış, "A Mega Moment", "Flying Pikachu", "Water Festival", "Alola to Alola" gibi etkinlikler düzenlemiş ve 2022 yılında gelir seviyesinde zirve yakalamasını sağlayan gelir artışı göstermiştir.


Kaynak webtekno.com

 

Dünyanın En Zengin İnsanları Bir Anda Tüm Servetlerini Kaybedip Evsiz Kalsalar Nasıl Görünürlerdi? Yapay Zekaya Göre Böyle...

2022 yılının adeta yapay zekânın yılı olduğunu söylemek mümkün. Yapay zekâ tarafından oluşturulan görseller tüm interneti etkisi altına almış durumda. Biz de daha önce benzer birçok içeriği sizlerle paylaşmıştık. Yapay zekâ, bebek Marvel karakterlerinden 1900’lü yılların İstanbul’una kadar birçok ilgi çekici eser oluşturmayı başarmıştı.

Arkadaşlarınız ile Birlikte Keyifli Saatler Geçirebileceğiniz 15 Co-op Oyun Tavsiyesi

Oyuncular olarak, co-op oyunlara; yani, iş birliğine dayalı yapımlara tekrardan talebin arttığı bir döneme şahitlik ediyoruz. Gotham Knights, Redfall ve Saints Row gibi yüksek bütçeli birçok büyük co-op oyunun da yolda olduğunu düşünecek olursak; arkadaşlarınız ile birlikte yeni maceralara atılmak için oldukça güzel bir zamanlama gibi gözüküyor.

Yıldızların Oluşumuna Dair Tüm Bildiklerimizi Değiştirebilecek Yeni Bir Yıldız Türü Keşfedildi

Belirli bir kütle aralığındaki yıldızların yakıtının tükenmesi sonucunda bu yıldızlar patlayarak arkalarında artık füzyona uğrayamayan yoğun bir çekirdek bırakırlar. Beyaz cüce olarak adlandırılan ve atmosferlerinde bol miktarda hidrojen ile helyum bulunan bu kalıntı ise birkaç trilyon yıl boyunca evrenin arka plan sıcaklığında yavaş yavaş soğur. 

Türkiyede Her 20 Saniyede 1 Siber Saldırı Gerçekleştiriliyor: Peki Korunmak İçin Ne Yapmalı?

Akıllı telefon, bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşması, hayatımızın hemen her alanda dijitalleşmesine yol açtı. Bu da elbette siber güvenliği hiç olmadığı kadar önemli bir noktaya getirdi. Yapılan araştırmalar ise Türkiye'deki siber saldırıların sayısının hiç olmadığı kadar yükseldiğini ortaya koyuyor. Siber güvenlik şirketi WatchGuard tarafından yapılan bir araştırmaya göre yılın ilk ayında, ülkemizde her 20 saniyede 1 siber saldırı gerçekleştirildi. İnternet erişimi olan herkesin kendini çok iyi bir şekilde koruması gerekiyor.