Epic Games, 17 Oyunun Sunucularını Kapatacağını Açıkladı: İşte Artık Online Oynanamayacak O Oyunlar

Her hafta verdiği ücretsiz oyunlarla oyunseverlerin gönlünde taht kuran Epic Games, alanında en önde gelenlerden. Dev şirket, geçtiğimiz günlerde çocuk oyuncuların güvenliğini sağlamak için hesaplarda yepyeni bir sistemini tanıtmıştı.

18.12.2022 16:30:15 tarihinde yayınlandı.

Her hafta verdiği ücretsiz oyunlarla oyunseverlerin gönlünde taht kuran Epic Games, alanında en önde gelenlerden. Dev şirket, geçtiğimiz günlerde çocuk oyuncuların güvenliğini sağlamak için hesaplarda yepyeni bir sistemini tanıtmıştı.

Epic Games, şimdi ise bazı oyuncuları üzecek bir hamle yapacağını açıkladı. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bazı güncelliğini kaybetmiş eski oyunların online servislerinin ve sunucularının kapatılacağı açıklandı. Bugünden itibaren başlayan uygulama, Rock Band ve Unreal Tournament gibi sevilen oyunlar da dahil 17 yapımı ilgilendiriyor.

Epic, yaptığı açıklamalarda 24 Ocak 2023 tarihine kadar yukarıda gördüğümüz tüm oyunların online hizmetlerinin kapatılacağını söylüyor. Ancak, oyuncuların tamamı olmasa da bazı yapımları çevrimdışı veya yerel çoklu oyuncu modlarıyla oynamaya devam edebileceği de belirtiliyor. Platform ayrıca şimdiden etkilenen oyunları dijital vitrinlerden kaldırmaya ve oyun içi DLC satın alımını durdurmaya başladığını da ekledi.

İLGİLİ HABER Epic Gamesin Yılbaşı Kampanyası Devam Ediyor: Günün Ücretsiz Oyunu Costume Quest 2 Oldu [Hemen İndirebilirsiniz]

Bunlar dışında mağazalardan Hatoful Boyfriend ve Hatoful Boyfriend: Holiday Star’ın Mac ve Linux versiyonlarının yanı sıra mobil oyun DropMix de kaldırıldı. Hâlihazırda bu yapımlara sahip olanların oynamaya devam edebileceği bildirildi. Şirket, Battle Breakers’ın da 30 Aralık’tan itibaren erişime kapatılacağını, son 180 günde yapılan oyun içi satın alımların geri iade edileceğini belirtiyor. Son olarak Unreal Tournament (Alpha), Rock Band Blitz, Rock Band Companion uygulaması ve SingSpace de 24 Ocak tarihinde tamamen erişime kapatılacak.


Kaynak webtekno.com

 

Yapay Zeka ile Oluşturulan Görseller Hakkında ABDde Emsal Bir Karar Alındı

Midjourney ve DALL-E 2 gibi yapay zekâ destekli görsel oluşturma araçları, dijital sanat dünyasında da büyük bir tartışmaya yol açtı. Sanatçıların bir kısmı bu görsellerin özgün olmadığını ve sanatı mahvettiğini savunurken bir kısmı ise yapay zekâyı bir yararlı bir araç olarak gördüğünü dillendirdi.

55 Yıllık Bilim Kurgu Filmi Sahnesi, Astronotlar Tarafından Uzayda Canlandırıldı: ‘Abartı’ Sanılanlar Gerçek Çıktı

1968 yılında vizyona giren ve o dönemler için benzeriz uzay filmleri arasında yer alan 2001: A Space Oddysey, ikonikleşen bir sahneye sahipti. Bu sahnede, uzay gemisindeki görevlilerden bir tanesi tabanı cırt cırtlı ayakkabı giyerek, uzay aracını uçuran astronotlara hizmet ediyordu. Burada dikkat çeken şey, görevlinin tıpkı yeryüzündeymiş gibi oldukça rahat bir şekilde yürüyor oluşuydu. Üstelik baş aşağı durumdayken bile her şey çok olağandı.

Optik İllüzyonların Bizi Nasıl Kandırdığı Ortaya Çıktı: Tongaya Düşen Aslında Beynimiz Değilmiş!

Mutlaka bir kez karşılaşmış ve hatta birkaç kez yanılmış olabilirsiniz. Görseldeki hangi çizgi daha uzun, daire hangi yöne dönüyor ve hatta bu elbise, ayakkabı, duvar ne renk… Optik illüzyonlar üzerine dönen tartışmaların internette sonu gelmiyor. Ancak bu tartışmalar bilim dünyasında da karşılık buluyor, bilim insanları beynimizin veya gözlerimizin nasıl çalıştıklarını anlamak için bu yanıltıcı, tartışmalı görselleri kullanıyorlar.