God of War Ragnarok, Parasının Her Kuruşunu Hak Ediyor: İşte Serinin İnanılmaz Grafik Karşılaştırması

Sony’nin “efsaneleri” arasında yer alan God of War serisi, ilk üçlemenin ardından 2018 yılında yepyeni bir dünya ve hikaye ile karşımıza çıkmıştı. Bu kez İskandinav mitolojisini kılıçtan (daha doğrusu baltadan) geçiren sinirli savaş tanrımızın hikayesi tabii ki burada son bulmamıştı. PlayStation 5’in çıkışıyla birlikte duyurulan God of War Ragnarok, oyuncuları uzunca bir süre bekletmişti.

10.11.2022 05:15:09 tarihinde yayınlandı.

Sony’nin “efsaneleri” arasında yer alan God of War serisi, ilk üçlemenin ardından 2018 yılında yepyeni bir dünya ve hikaye ile karşımıza çıkmıştı. Bu kez İskandinav mitolojisini kılıçtan (daha doğrusu baltadan) geçiren sinirli savaş tanrımızın hikayesi tabii ki burada son bulmamıştı. PlayStation 5’in çıkışıyla birlikte duyurulan God of War Ragnarok, oyuncuları uzunca bir süre bekletmişti.

Bugün ise beklenen o gün geldi çattı ve God of War Ragnarok’un çıkışına sadece saatler kaldı. Ancak şimdiden bazı içerik üreticileri oyunu oynayıp incelemeye başladı bile. Peki God of War Ragnarok’un serinin bir önceki oyundan ne farkı var? Gelin hep birlikte görelim.

2018 yapımı oyunla Ragnarok arasındaki farklara baktığımızda ilk göze çarpan detayın karakter modellemesi olduğunu görüyoruz. Burada özellikle Kratos'un giderek yaşlandığı için ilk oyunda uçları beyazlamaya başlayan sakallarının neredeyse tamamen griye döndüğü görüyoruz. Ayrıca ilk oyuna kıyasla çok daha soluk bir teni olan savaş tanrımızın üzerine vuran güneş ışınları da çok daha gerçekçi görünüyor.

.content-slider{ overflow: hidden; width: calc(100% + 60px); margin-top: 16px; padding-bottom: 57.8%; padding-top: 1.38889rem; position: relative; } .content-slider .img { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; background-size: cover; } .content-slider .foreground-img { width: 50%; } .content-slider .slider { position: absolute; -webkit-appearance: none; appearance: none; width: 100%; height: 100%; background: transparent; outline: none; margin: 0; transition: all 0.2s; display: flex; justify-content: center; align-items: center; top: 0px; left: 0px; } .content-slider .slider::-webkit-slider-thumb { -webkit-appearance: none; appearance: none; width: 20px; padding-bottom: 60%; padding-top: 1.38889rem; background: transparent; cursor: pointer; outline: none; box-shadow: none; border:none; } .content-slider .slider::-moz-range-thumb { width: 20px; padding-bottom: 60%; padding-top: 1.38889rem; background: white; cursor: pointer; outline: none; box-shadow: none; border:none; } .content-slider .slider-button { pointer-events: none; position: absolute; width: 30px; height: 30px; border-radius: 50%; background-color: white; left: calc(50% - 15px); top: calc(50% - 15px); display: flex; justify-content: center; align-items: center; } .content-slider .slider-button:after { content: ""; padding: 3px; display: inline-block; border: solid #5d5d5d; border-width: 0 2px 2px 0; transform: rotate(-45deg); } .content-slider .slider-button:before { content: ""; padding: 3px; display: inline-block; border: solid #5d5d5d; border-width: 0 2px 2px 0; transform: rotate(135deg); } .content-slider .slider-line { pointer-events: none; position: absolute; width: 6px; height: 100%; background-color: white; left: calc(50% - 3px); top: 0; display: flex; justify-content: center; align-items: center; } @media (max-width: 767px){ .content-slider { width: 100%; margin: 0; padding-top: 0; } }

İki oyunun farkına baktığımızda God of War'da dünyanın biraz daha renkli olduğunu ve ağaçların yapraklarının "daha canlı" olduğunu görüyoruz. İkinci oyunda ise bu dünya yerini Ragnarok yani kıyamet nedeniyle yavaş yavaş solan bir dünyaya bırakmış. Ayrıca yerdeki karların ilk oyunda daha düz dururken ikinci oyuunda çok daha gerçekçi ve taneli bir yapıda olduğu da hemen dikkatimizi çekiyor.

İlk oyunun çıkış tarihine göre muazzam görünen grafikleriyle Ragnarok'un grafiklerini yan yana koyduğumuz zaman gerçekten de arada dağlar kadar fark olduğunu görüyoruz. Özellikle oyunun fizik motoru oyunun görünüşünü baştan aşağı değiştirmiş. Yine bir önceki oyunda karın yapısı az da olsa değişiyor olsa da Ragnarok'da ağaçtan düşen bir dal parçasının bile karda iz bırakacak kadar gelişmiş bir fizik motoruna sahip olduğunu görüyoruz.

Oyunun texture'larına yani kaplamalarına baktığımızda ise oyunun kendini yeni nesile çok iyi adapte ettiğini görüyoruz. Özellikle tahta ve ağaç kaplamalarındaki kılcal detayların bile rahatlıkla belli olması iki oyunu birbirinden ayıran en büyük farklardan birisi.

Oyunun partikül detaylarına baktığımızda ise hallihazırda göz kamaştırıcı görünen God of War'ın yükselttiği çıtanın Ragnarok ile arşa çıktığını görüyoruz. Kaos bıçaklarının birbirine çarptığında ortaya çıkan kıvılcımların toprağa düştüğüne çıkardığı küçük dumanlar bile oyundaki detaylara ne kadar özenildiğini bizlere gösteriyor.


Kaynak webtekno.com

 

Apple, Google ve Metanın da Bulunduğu Gizlilik Koalisyonunu Terk Etti: Tamam da Neden?

Yıllardır milyonlarca kişinin Apple'ı tercih etme sebeplerinin başında şüphesiz güvenlik geliyor. Peki hayatımızın merkezinde yer alan teknolojinin en büyük nimeti 'sanal alemde' verilerimiz ne kadar güvende? Apple'a göre büyük teknoloji firmalarından oluşan ABD merkezli Devlet Gizlilik ve Güvenlik Koalisyonu, isminin hakkını veremiyor.

Kripto Para Piyasasında Geçtiğimiz Haftanın Öne Çıkan Haberleri

Kripto para dünyasında geçtiğimiz hafta oldukça önemli açıklamalar ve olaylar gördük. Bizler de bu içeriğimizde geçtiğimiz haftanın en çok okunan, konuşulan ve öne çıkan kripto para haberlerini bir araya getirdik. Geçtiğimiz hafta boyunca kripto para dünyası, şu haberlerle birlikte kendisini gösterdi:

Apple, Kötü Niyetli Kişilerin AirTaglerle İnsanları Takip Etmesinin Önüne Geçecek Bir Güncelleme Yayınladı

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ABD merkezli Apple, geçtiğimiz yıl eşyalarınızı kaybetmenizi engellemeyi amaçlayan ‘AirTag’ isimli cihazını tanıtmıştı. Türkiye’de 469 TL’den başlayan fiyatla satılan bu cihazın; bavul, anahtar ve daha birçok kolayca kaybolan eşyayı bulmada oldukça kullanışlı olacağı ifade edilmişti.