Google, Asistan İçin Daha Gelişmiş Ses Tanıma Özelliği Üzerinde Çalışıyor: Sesinizi Öğrenecek

2021 yılının Mart ayında Google, "Hey Google" komutunu geliştirmek için Android platformunda birleşik öğrenim metodunu kullanmaya başlamıştı. O gelişmenin üzerine Google’ın asistan için kişiselleştirilmiş konuşma tanıma özelliği üzerinde çalıştığı öğrenildi.

30.05.2022 19:15:17 tarihinde yayınlandı.

2021 yılının Mart ayında Google, "Hey Google" komutunu geliştirmek için Android platformunda birleşik öğrenim metodunu kullanmaya başlamıştı. O gelişmenin üzerine Google’ın asistan için kişiselleştirilmiş konuşma tanıma özelliği üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Gelen bilgilere göre artık Google Asistan, sık kullanılan kelimeleri ve isimleri tanımada daha iyi bir hâle gelecek olmasına yardımcı olacak gibi görünüyor. Google uygulamasının Android'deki son sürümlerinde yer alan dizelere göre, Google Asistan ayarlarında verilen bir açıklama yapılmış.

Google Asistan’ın ayarlarında yer alan açıklama tam olarak şöyle: “Google Asistan'ın söylediklerinizi daha iyi tanımasına yardımcı olmak için ses kayıtlarını bu cihazda saklayın. Ses bu cihazda kalır ve kişiselleştirilmiş konuşma tanıma kapatılarak herhangi bir zamanda silinebilir. Daha fazla bilgi edin”

Bu "Daha fazla bilgi", "Hey Google" algılaması gibi komutları hassaslaştırmak için kullanıcıların cihazlarında depolanan ses kayıtlarını kullanarak özel kelime etkinleştirmelerini sağlayabilmek adına Google'ın birleşik öğrenmeyi kullanması hakkında mevcut bir destek makalesine bağlanabilir.

İLGİLİ HABER Google, Uyurken Horlayıp Horlamadığınızı Tespit Edecek (İfşa Etmese Bari...)

Asistan için geliştirilen bu özellik, makine öğrenimine dayalı bu iyileştirmeleri "Hey Google" komutunun ötesinde gerçek Asistan komutlarınıza, özellikle isimleri ve sık söylenen kelimeleri içerecek şekilde genişletmeyi hedefliyor. Geçmişteki konuşmaların sesi cihazda saklanacak ve gelecekte daha doğru yazıya dönüştürülmeleri için analiz edilecek.

Bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı veya ne kadar bir iyileştirmeye sahip olacağı belli değil. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Kaynak webtekno.com

 

Kaç Bilgisayarda Windows 11 Kullanıldığı Belli Oldu: Windows 10, İki Kat Fazla İlgi Görmüştü...

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un 2021 yılında yayımladığı Windows 11 ile ilgili dikkat çekici bir istatistik paylaşıldı. Microsoft'un şirket içi verilerine ulaşmayı başaran Windows Central, Windows 11'in bugüne dek kaç cihaza ulaştığını açıkladı. Yapılan açıklamaya baktığımızda Windows 11'e geçiş hızının oldukça düşük olduğunu görüyoruz. Ancak bu demek değil ki Windows 11, kullanıcılar tarafından tercih edilmiyor.

Facebook’un Sohbet Botu Blender’ı Eğittiği İlginç Yöntem Ortaya Çıktı

Mark Zuckerberg yönetimindeki, dünyada en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu olan Facebook; yapay zekâ çalışmalarına verdiği önemle rakiplerinin önüne geçmeye uğraşıyor. Bu konuda yaptığı geliştirmeler ve yatırımlarla adından söz ettirmeyi başaran şirket, geçtiğimiz günlerde Blender ismini verdiği bir sohbet botunun tanıtımını yapmıştı. Google ve Microsoft gibi rakiplerinin geliştirdiği yapay zekâ araçlarına kıyasla çok daha ikna edici özelliklere sahip olduğu Facebook tarafından duyurulan bu yeni sohbet botuna empati, bilgi ve kişilik ile ilgili konuşma becerileri eklendiği de söylenmişti.

Yıl Olmuş 2022, Samsung Galaxy A70 Bugün Hala Alınır mı?

Güncel kur fiyatları, bizleri ne yazık ki markaların yıllar önce ürettiği telefonları 2022 yılında satın almamıza zorluyor. Bununla birlikte günümüz teknolojisine yakın ve günlük kullanıma uygun eski model telefonlar, çoğunlukla ikinci el olarak satılmaya devam ediyor. Bugünün konusu, bundan tam 3 yıl önce tanıtılan Samsung Galaxy A70 hala alınır mı sorusu. Samsung’un A serisine özel ürettiği modeli, sahip oldukları özellikleri ile günümüzde kullanılır mı gibi meraklarınızı, tüm özelliklerini inceleyerek dindireceğiz.