Google, ChatGPT İçin Kırmızı Kod Yayınladı: Yapay Zeka, İnternet Devini Titretmeye Başladı

Teknoloji dünyasının son dönemlerdeki en önemli gündemlerinden biri, ChatGPT isimli yapay zeka. Temelde bir sohbet botu olan ChatGPT, bugüne dek piyasaya sürülmüş olan benzerlerine kıyasla, biraz fazla akıllı. Öyle ki bu yapay zeka aracını kullanarak makale veya şiir yazabilir, kod yazdırıp oyun yapabilir veya merak ettiğiniz herhangi bir şey ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

24.12.2022 09:30:14 tarihinde yayınlandı.

Teknoloji dünyasının son dönemlerdeki en önemli gündemlerinden biri, ChatGPT isimli yapay zeka. Temelde bir sohbet botu olan ChatGPT, bugüne dek piyasaya sürülmüş olan benzerlerine kıyasla, biraz fazla akıllı. Öyle ki bu yapay zeka aracını kullanarak makale veya şiir yazabilir, kod yazdırıp oyun yapabilir veya merak ettiğiniz herhangi bir şey ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bu durum, en çok da teknoloji devi Google'ı rahatsız etmiş gibi görünüyor. Hatta New York Times'ın iddiasına göre Google, ChatGPT için bir "kırmızı kod" bile yayınladı. Bu kırmızı kodun nedeni, ChatGPT'nin teknoloji devi tarafından da Google'a potansiyel rakip olarak görülmeye başlanmış olması. Google yönetimi, ChatGPT ve bunun gibi yapay zeka teknolojilerinin, yakın gelecekte Google Arama hizmetine darbe vurabileceğine inanıyor. 

Edinilen bilgiye göre Google'daki rahatsızlık, bizzat şirket CEO'su Sundar Pichai'den geldi. Pichai'nin kırmızı koda paralel olarak gerek yapay zeka gerek araştırma gerekse güvenlik birimleri ile bir araya geldiği, toplantılar düzenlediği ve bu toplantılar sonucunda çalışmaların yapay zeka bölümüne daha fazla kaydırılması talimatını verdiği ifade ediliyor. Üstelik Google, yalnızca ChatGPT rakibi yazılımlar gerçekleştirmeyecek. Şirket, metinleri resim haline getiren DALL-E'ye benzer yapay zeka araçlarını da rekabeti yakalayacak seviyede geliştirecek.

İLGİLİ HABER DALL-E ve ChatGPTnin Arkasındaki Şirket OpenAI, Yeni Yapay Zekâsı Point-Eyi Tanıttı: Saniyeler İçinde 3D Nesneler Üretebiliyor!

Aslına bakacak olursak Google'ın ChatGPT rakibi bir yapay zeka aracı var. "LaMDA" isimli bu araç, tıpkı ChatGPT gibi çalışıyor. Ancak Google, bu yapay zekayı kullanıma sunma konusunda isteksiz. Bunun nedeni, yapay zekaya tam olarak güvenilmemesi. LaMDA, tıpkı ChatGPT gibi zaman zaman hatalar yapabiliyor ve alakasız cümleler kurabiliyor. Google, böyle bir durumda itibarının zedeleneceğine inandığı için yapay zeka aracını kullanıma sunmuyor. Ancak gelen son haberler, bu durumun yakında değişebileceğinin bir göstergesi...

İLGİLİ HABER Yapay Zeka ChatGPTye "En Hassas" Toplumsal Konuları Sorduk: İşte Çok Konuşulacak O Cevaplar!

İLGİLİ HABER "Kim Milyoner Olmak İster?" Yarışmasına Yapay Zekâ ChatGPTyi Soktuk: 1 Milyon TLyi Kazanabildi mi?


Kaynak webtekno.com

 

Mobil Oyun Devi Zynga, Bu Yıl NFT Tabanlı Bir Oyun Çıkaracağını Açıkladı

Mobil oyun dünyasının en büyük isimlerinden birisi olan Zynga, bugün oldukça önemli bir duyuru yaptı. NFT’lerin ve kripto paraların yükselişiyle oyun dünyasının da evrilmesinin konuşulduğu günlerde Zynga, ilk blok zincir ve NFT tabanlı oyununu bu yıl yayınlamayı planladığını duyurdu. Oyun hakkında da bazı detaylar paylaşıldı.

Starfielddan Daha Çok Keyif Alabilmek İçin Bu Yetenekleri Erkenden Açmaya Bakın!

RPG türünü seven devasa bir oyuncu kitlesini alıp uzayda bir maceraya sürükleyecek olan Starfield, yarın karşımıza çıkıyor. Game Pass’e de eklenecek olan oyun; Skyrim, No Man’s Sky ve Fallout 4 gibi oyunlardan belli başlı özellikleri bünyesinde toplamış. Eğer buna benzer oyunları görmek ve türe alışıp sonradan Starfield’a dahil olmak isterseniz listemize göz atabilirsiniz.

Gök Bilimciler, Uydulara Karşı Savaş Açtı: Gökyüzünde Daha Fazla Uydu Olmaması İçin Uluslararası Bir Merkez Kuruldu

Günümüzde haberleşmenin yapı taşı olan yörüngemize koyduğumuz uydular, giderek artan ihtiyaç ve yeni projelerle birlikte artık yörüngede büyük bir kalabalık haline geldiler. Öyle ki yörüngede aktif halde olan uydu sayısı 2019 yılından bu yana iki katına, 2.200’den 5.000’e çıktı. Uydu sayısında SpaceX’in Starlink projesinin büyük bir rolü olurken, bu proje beraberinde birçok tartışmayı da getirdi.