Google Fotoğraflar Kullanıcıları Dikkat: Milyonlarca Kişide Fotoğraf Bozulma Sorunu Yaşanıyor, Peki Sorun Nasıl Çözülür?

Eski, fiziksel fotoğraflara baktığımızda sararmalar, solmalar, yerine göre fotoğrafta bozulmalar gibi etkiler görebiliyoruz. Bu türden bozulmaların normal şartlar altında dijital olarak saklanmış fotoğraflarda olması beklenmiyor. Google Fotoğraflar'da yer alan bazı eski fotoğraflar ise sanki dijital ortamda değil de yıllardır güneş alan bir vitrinde beklemiş gibi bozulmalarla karşımıza çıkıyor.

27.09.2022 00:30:30 tarihinde yayınlandı.

Eski, fiziksel fotoğraflara baktığımızda sararmalar, solmalar, yerine göre fotoğrafta bozulmalar gibi etkiler görebiliyoruz. Bu türden bozulmaların normal şartlar altında dijital olarak saklanmış fotoğraflarda olması beklenmiyor. Google Fotoğraflar'da yer alan bazı eski fotoğraflar ise sanki dijital ortamda değil de yıllardır güneş alan bir vitrinde beklemiş gibi bozulmalarla karşımıza çıkıyor.

Pek çok kullanıcının şikayet ettiği üzere, eski fotoğraflarda yer alan bir bozulma Google Fotoğraflar kullanıcılarının dikkatini çekiyor. Eski tarihli olan fotoğraflardaki bu bozulma, genellikle şeffaf kontur çizgileri şeklinde oluyor. Neyse ki sorunun şu an için bir çözümü bulunuyor.

Öncelikle sorunun 2002 ile 2015 arasında yüklenmiş olan fotoğraflarda ortaya çıktığını belirtelim. Garip kontur çizgileri bu tarih aralığından sonra yüklenen görsellerde görülmüyor. Eski fotoğraflarınızda bu türden bir sorunla karşılaşırsanız yapmanız gerekenler ise oldukça basit. 

Görünüşe göre bu bozulma kalıcı değil ve sadece fotoğrafların düzenlenmiş versiyonlarında karşımıza çıkıyor. Fotoğrafların bozulmamış haline erişebilmek için izlenebilecek üç farklı alternatif bulunuyor. 

İLGİLİ HABER Google Chrome'daki Gizli Sekmelere Parmak İzi Kilidi Geldi: İşte Kullanmak İçin Yapmanız Gerekenler

Görünüşe göre Google, eski görselleri kullanıcılar düzenlemese bile kendi depolama sistemi içerisinde değişikliğe uğratıp bir düzenlenmiş kopya oluşturuyor. Öte yandan herhangi bir sorun yaşamıyor olsanız bile fotoğraflarınızı ve diğer değerli belgelerinizi birden fazla ortamda yedeklemeniz, bu tür bir sorun nedeniyle tüm sakladığınız şeyleri kalıcı olarak kaybetmeniz riskini de azaltacaktır. 


Kaynak webtekno.com

 

Getir, E-Ticaret Platformu n11i Uygulamasına Ekledi!

2015 yılında kurulan Getir, ülkemizin yanı sıra dünya çapında birçok ülkede hizmet vermeye devam ediyor. Yemek, market ürünleri siparişleri ve iş bulma hizmetleri gibi faaliyetleri bünyesinde bulunduran şirketin, geçtiğimiz haftalarda araç kiralama hizmeti vermeye başlayarak servislerini daha da genişlettiğini de sizlerle paylaşmıştık.

Vestel, Ürünleri Deneyimleyip Alışveriş Yapabileceğiniz Mağazasını Metaversede Açacağını Duyurdu

Metaverse arsa fiyatlarıyla, firmaların verdiği reklamlarla ve daha birçok konuda gündem olmaya devam ediyor. Bununla birlikte birçok şirkette metaverse’e girmek için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde de dünyanın en büyük fast-food zincirlerinden biri olan Mc Donald’s metaverse’te sanal restoranlar açacağını duyurmuştu. Belli ki bu düşünceye sahip olan tek şirket Mc Donald’s değilmiş. 

1,4 Milyonda 1 İhtimali Gerçekleştiren Bitcoin Madencisi, Tek Seferde 277 Bin Dolar Kazandı

Bitcoin madenciliğinde eşine daha önce neredeyse hiç rastlanmamış bir olay yaşandı. 126 TH/s'lik kazım gücüne sahip olan bireysel bir madenci, 1 milyon 400 binde 1 ihtimali gerçekleştirerek bir Bitcoin bloğunun şifresini çözmeyi başardı. Dünya genelindeki Bitcoin ağ gücünün yalnızca yüzde 0.000072'sine sahip olan madenci, çözdüğü blok ile tam 6.25 adet Bitcoin'in sahibi oldu. Elde edilen Bitcoin'in 13 Ocak saat 17:35 itibarıyla değeri, tam 277 bin dolar.

ChatGPT ve Bard Gibi Sohbet Botlarının, Kullanıcı Profilleri Oluşturup Kişisel Verileri Topladığı Ortaya Çıktı!

Yakın zamanda yapılan yeni bir araştırmaya göre yapay zekâ kullanılan sohbet robotları, kişiler hakkında çok fazla bilgiyi derleyip profiller oluşturabiliyor, kişisel bilgileri öğrenebiliyor. Bunu yapmak için ise tek yapması gereken sıradan bir sohbetten fazlası değil. Yapay zekâ bu sohbette kişinin kendisi ya da hayatı hakkında bir bilgi vermesine de gerek duymuyor.