Google ve NVIDIA, Arap Saçına Dönen Microsoft-Activision Krizinde Taraflarını Açıkladı

Ocak 2022’de Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın almak üzere anlaşmaya varan Microsoft, henüz bu satın alımı tamamlayamadı. Dünya genelindeki çoğu ülkede otoriteler, söz konusu satın alımı onaylasa da ABD Ticaret Bakanlığı ve Sony, bu satın alıma karşı çıkıyordu.

14.01.2023 08:00:36 tarihinde yayınlandı.

Ocak 2022’de Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın almak üzere anlaşmaya varan Microsoft, henüz bu satın alımı tamamlayamadı. Dünya genelindeki çoğu ülkede otoriteler, söz konusu satın alımı onaylasa da ABD Ticaret Bakanlığı ve Sony, bu satın alıma karşı çıkıyordu.

Şu ana kadar sektörde Microsoft’a karşı en fazla ses çıkartan şirket Sony olurken, yeni haberlere göre iki dev isim daha Sony safında yer almaya başladı. Bloomberg, NVIDIA ve Google’ın da satın alım hakkında endişe duyduğunu yazdı.

Bloomberg’in haberine göre NVIDIA ve Google, Federal Ticaret Komisyonu’na satın alım hakkındaki endişelerini dile getirdi. Bu endişelerden birisi de elbette rekabet ortamının zarar göreceği yönündeydi.

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre iki dev şirket, satın alımla birlikte Microsoft’un bulut, abonelik ve mobil oyun sektöründe haksız avantaj elde edeceğin ifade etti. Öte yandan NVIDIA’nın “eşit ve herkese açık oyunlara” ihtiyaç duyulduğunu vurguladığı, ancak satın alıma doğrudan karşı çıkmadığı paylaşıldı.

Microsoft, özellikle Sony ile yaşanan gerilim sırasında endişeleri değerlendirmeye karşı açık olduğunu belirtmiş ve hatta Nintendo ve Steam ile Call of Duty’nin 10 yıl boyunca platformlarında yayınlanması için anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşma, Sony’ye de teklif edilmişti.

İLGİLİ HABER ABD Ticaret Bakanlığı‘ndan “Sony mi Yazdırdı Bunu” Dedirten Açıklama: Microsoft, Activision’ı Alamasın Diye Dava Açacak!


Kaynak webtekno.com

 

WhatsApp’ı Artık Android Tablet ve iPadlerde Kullanmak Mümkün Olacak!

Dünyanın en çok kullanılan mobil iletişim uygulaması WhatsApp, uzun bir süredir bir QR kod okutarak bilgisayarlarda da kullanılabiliyor. Eskiden her seferinde giriş yapmanız gereken WhatsApp Web, bir kere giriş yaptığınızda hep açık kalıyor. Ayrıca platformun Wİndows için de bir uygulaması bulunuyor. 

Yerli FPS Oyunu Zula’nın Yayıncısı IDC Games’in Hacklendiği Ortaya Çıktı: 4 Milyon Oyuncunun Bilgileri Bedavaya Paylaşıldı

İnternette pek çok küçüklü büyüklü şirkete, platforma ve hizmete devasa siber saldırılar yapıldığını, bu saldırılar sonucunda da kullanıcı verilerinin ele geçirilerek satılığa çıkarıldığını ya da şirketlere fidye talebinde bulunulduğunu görüyoruz. Bunların bir örneğiyse iki gün önce açıklandı. Have I Been Pwned tarafından da doğrulanan veri sızıntısı, Zula’nın Avrupa dağıtımcısı IDC Games kaynaklıydı.

Parayı Verenin Çaldığı Düdük: Twitterda Mavi Tik Nasıl Alınır, Kaç TL, Ne İşe Yarıyor?

Instagram gibi Twitter da bazı kullanıcılarına mavi tik veren sosyal medya platformları arasında. Instagram’da nasıl mavi tik alınır sorusunu buradaki videomuzda anlamıştık. Mavi tik sembolü, normal şartlarda "güvenilir" olarak tanımlanıyor ve o hesabın gerçek bir kişiye, kuruma, şirkete ait olduğunu gösteriyordu. Ancak Twitter için bu durum tamamen değişti, sadece aylık belirli tutarlarda para veren Twitter kullanıcıları mativ tik sembolüne sahip olacaklar. 

PUBG New State’in Mobil ve PC’deki Sistem Gereksinimleri Nelerdir, Oyun Bize Neler Sunuyor?

Ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyada oyunseverlerin gönlünü kazanan PUBG oyununun arkasındaki ekip yaklaşık 1 yıl önce PUBG: New State isimli, bir nevi devam serisi sayılabilecek bir oyunun müjdesini vermişlerdi. Sonunda 11 Kasım 2021 tarihinde PUBG: New State App Store ve Google Play Store uygulama mağazalarındaki yerini aldı. Herkesin aklındaki soru ise bu oyunun sistem gereksinimlerinin ne olduğu.