Googledan Sürücülerin Keyfini Yerine Getirecek 2 Yeni Özellik Geldi

Pek çok kişi için elektrikli otomobiller konusunda en büyük sıkıntılardan biri araçların nasıl ve nerede şarj edilebileceği konusu. Ayrıca Level 2 şarjlar ve DC hızlı şarjlar arasında ciddi farklar bulunurken, . 

21.11.2022 02:45:11 tarihinde yayınlandı.

Pek çok kişi için elektrikli otomobiller konusunda en büyük sıkıntılardan biri araçların nasıl ve nerede şarj edilebileceği konusu. Ayrıca Level 2 şarjlar ve DC hızlı şarjlar arasında ciddi farklar bulunurken, . 

Google Haritalar’a “Elektrikli araç şarj istasyonu” yazdığınızda karşınıza çok sayıda sonuç çıkıyor olsa da, detaylara dikkat edilmezse ciddi sorunlar yaşanması mümkün oluyor. Örneğin evinize yakın diye gittiğiniz bir istasyondaki şarj istasyonunun bataryanızı doldurması çok uzun sürebiliyor. 

Level 2 şarj istasyonları, 6,48 kWh hızla aracınızın bataryasını dolduruyor. Bu da oldukça uzun şarj süresine neden olabiliyor. Öte yandan DC hızlı şarj istasyonlarında 100 kWh ya da 350 kWh hızla batarya şarj süresini birkaç saatten birkaç dakikaya indirmek mümkün olabiliyor. 

Google Haritalar’ın yeni versiyonunda kullanıcılar, isteğe bağlı olarak 50 kWh ve üstü şarj istasyonlarını görmeyi seçebilecek. Böylece şarj süresini çok daha kısaltabilmek mümkün hale gelecek. Böylelikle yolda geçirilen süre ciddi şekilde kısaltılabiliyor. 

Üstelik bu yenilik, Google Haritalar’ın elektrikli araçlara yönelik tek geliştirmesi olmayacak. Kullanıcılar uygulama üzerinden J1772, CCS (Combo 1 ve 2), Type 2, CHAdeMo ve Tesla şarjı için seçim yapabilecek. 

Bu özellikler ülkemizde de kullanılabiliyor. Bunun için Google Haritalar’ı en güncel sürüme yükseltmeniz gerekiyor. Güncelleme sonrasında “Elektrikli araç şarj istasyonu” şeklinde arama yaptığınızda, üstte yer alan seçeneklerden istediğiniz priz türlerine ve hızlı şarj olup olmamasına göre aramanızı güncelleyebiliyorsunuz. Böylece Google, "Nereden istasyon bulacağım?" gerilimini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Google Asistan artık belli podcast istekleri için komutları algılayabilecek. Böylece bir podcastin otomatik olarak son bölümünü dinlemeye başlamayacak, istenilen bölümleri açtırmak mümkün olacak. Üstelik bu özelliği kullanmak için yalnızca bölüm numarasını değil, spesifik konuları, konukları ya da bölüm başlığını kullanarak da bölümleri açmak mümkün olacak. 

Bu komutu verdikten sonra seçtiğiniz podcast dinleme platformuna göre Google Podcastler ya da Spotify üzerinde istediğiniz bölüm açılacak. Böylece bir podcast serisinde en son hangi bölümde kaldıysanız ya da hangi bölümü tekrar dinlemek istediyseniz ona erişebileceksiniz. 

Dinlemek için keyifli bir podcast arıyorsanız Webtekno Podcast Röportajlarını dinlemeye ne dersiniz?


Kaynak webtekno.com

 

NASA’nın Lazerle İletişim Teknolojisini Yörüngeye Fırlatılacağı Tarih Belli Oldu

NASA, uzay görevlerinde kullanacağı yeni teknolojisi geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Lazer İletişim Röle Gösterimi (LCRD) olarak adlandırılan yeni teknoloji sayesinde uzay görevlerinde yaşanan iletişim sıkıntısı da hafifletilecek. Uzay araçlarından gelen görüntü ve ses kayıtlarının kalitesi zamanla arttıkça radyo dalgalarıyla sağlanan iletişim de bir hayli yavaşladı. Ancak bu yeni teknoloji, araştırmacılar için büyük bir adım olabilir.  

Samsung Galaxy Z Flip4, Fold4 ve Watch 5in Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

Akıllı telefon dünyasının önemli sızıntı kaynaklarından bir tanesi olan Evan Blass, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'la ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Şirketin, 10 Ağustos Çarşamba günü bir Galaxy Unpacked etkinliği gerçekleştireceğini söyleyen Blass, bu etkinlikle hangi ürünlerin tanıtılacağını da açıkladı. 

Kablolarımızda Gördüğümüz, Çekmeye Çalışırken Her Yere Takılan O Silindir Şeklindeki Plastik Parça Nedir?

Çoğunlukla şarj cihazlarımızda karşımıza çıkan küçük bir parça olan ve kabloları çekmeye çalışırken her seferinde bir yerlere takılmasıyla ufak çaplı sinir eden Ferrit boğumunun asıl işlevini ve yokluğunda neler olabileceğini sizlere anlatacağız. Şimdiden söyleyelim, bir yerlere takılıyor diye sinir olduğumuz bu silindir, aslında oldukça önemli bir amaca hizmet ediyor.