Güney Kore’nin İlk Yerli Roketi ‘Nuri’ Yörüngeye Fırlatıldı (Sonu Kötü Bitti)

Bugüne dek daha çok teknoloji şirketleri sayesinde haberlerimize konu olan Güney Kore, bu kez uzay sektörü ile ilgili dikkat çeken bir gelişmeyle karşımızda. Hükümet, bir süredir üzerinde çalıştığı yerli roket "Nuri"yi geçtiğimiz saatlerde resmen uzaya fırlattı. Ancak bu fırlatma, ne yazık ki başarısız oldu. Nuri, Korecede "Dünya" anlamına geliyordu.

23.02.2022 04:15:15 tarihinde yayınlandı.

Bugüne dek daha çok teknoloji şirketleri sayesinde haberlerimize konu olan Güney Kore, bu kez uzay sektörü ile ilgili dikkat çeken bir gelişmeyle karşımızda. Hükümet, bir süredir üzerinde çalıştığı yerli roket "Nuri"yi geçtiğimiz saatlerde resmen uzaya fırlattı. Ancak bu fırlatma, ne yazık ki başarısız oldu. Nuri, Korecede "Dünya" anlamına geliyordu.

Türkiye saatiyle 11:00’de fırlatılan roket, üzerinde sahte bir uydu taşıyordu. Bu roketin görevi, sahte uyduyu Dünya yörüngesine yerleştirmekti. Ancak bu beklenti karşılanamadı. Nuri, sahte roketi yörüngeye yerleştiremedi. Devlet Başkanı Moon Jae-in tarafından yapılan açıklamalarda, "Maalesef amacımıza tam olarak ulaşamadık." ifadelerine yer verildi.

Proje kapsamında çalışan görevliler için övgü dolu cümleler kuran Moon Jae-in, çalışmaların devam ettiğini söyledi. "Yükü hedeflenen noktaya fırlatmamız çok uzun sürmez." diyen Güney Kore Devlet Başkanı, "Kore Uzay Çağı yaklaşıyor." ifadeleriyle de bu roketle ilgili ne kadar ciddi olduklarını gözler önüne sermiş oldu.

İLGİLİ HABER Türkiye Uzay Ajansının Bütçesinin Yüzde 60 Artırılması Teklif Edildi: Aya İniş İçin Hedeflenen Tarih Açıklandı

Güney Koreli mühendisler şimdi, Nuri'nin eksik yanlarını tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Takvimler 19 Mayıs 2022'yi gösterdiğinde, Nuri'nin yeniden fırlatıldığına şahitlik edeceğiz. Eğer o fırlatma başarılı olursa, Güney Kore yıllardır devam eden hayalini nihayet gerçekleştirmiş olacak.


Kaynak webtekno.com

 

Bağlantının Telefon Hattı Olmadan Sağlandığı Yalın İnternet Nedir, ADSL ile Farkı Ne?

Dünyada ve ülkemizde uzun yıllardır internet bağlantısı kullanılmasına rağmen son kullanıcıya kadar gelerek yaygınlaşması ancak 2000’li yıllarda başladı. O dönem hatırlayanlar olacaktır, her evde bir sabit telefon hattı vardı ve internet bağlantısı bu hat üzerinden sağlanırdı. Cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte sabit hat ihtiyacı ortadan kalkınca geriye nDSL olarak da adlandırılan yalın internet kaldı.

İnternet Altyapı Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Teknolojinin artık giderek hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu günümüz koşullarında internet de zorunlu bir ihtiyaç haline geldi. İhtiyacınız olan ev internetini bağlatmak için bölgenizde internet altyapısı bulunması gerekiyor. İnternet altyapısı büyük oranda Türk Telekom’a aittir, bu nedenle altyapı başvurusu bu kuruma yapılır ancak internet servis sağlayıcınıza göre bu durum değişiklik gösterebilir.

Notebook Alırken Bilinmesi Gerekenler: Sizin İçin En İyi Modeli Bulma Rehberi

Dizüstü bilgisayar, notebook veya laptop… İsmi her ne olursa olsun aynı mantığa sahip dizüstü bilgisayarlar, özellikle tek bir yerde sabit kalmayıp mobil olan insanlar için hayati bir öneme sahip. Eskiden büyük bir dezavantaj olan performans sorununun da günümüzde önemli ölçüde aşılması, dizüstü bilgisayarların popülerliğini artırıyor. 

Samsung Galaxy S21 FE 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Şaşırtan Fiyatı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, uzun zamandır gündemde olan "uygun fiyatlı" amiral gemisi telefonu Galaxy S21 FE 5G'yi resmen duyurdu. Aylardır sızıntılar kapsamında ortaya çıkmasını beklediğimiz telefon, CES 2022 kapsamında gerçekleştirilen lansman ile resmileşmiş oldu. Peki Samsung'un yeni amiral gemisi telefonu, tüketicilere neler vadediyor?