Her Yıl Ortaya Çıkan "Apple Aynı Telefonu Cilalayıp Önümüze Sunuyor" Düşüncesinin Haklı Olup Olmadığını İnceledik!

Apple, 7 eylül akşamında yeni iPhone 14 ailesini tanıttı. Bu bağlamda iPhone 14 ve Plus modelinin yanında Pro modeller de karşımıza çıktı. Oldukça önemli geliştirmelerle gelen bu cihazlar, ilk başta bir önceki nesilden pek de ayırt edilemedi. Bunun sebebi de genel olarak kasaların birbirine benziyor olması diyebiliriz.

13.09.2022 12:00:37 tarihinde yayınlandı.

Apple, 7 eylül akşamında yeni iPhone 14 ailesini tanıttı. Bu bağlamda iPhone 14 ve Plus modelinin yanında Pro modeller de karşımıza çıktı. Oldukça önemli geliştirmelerle gelen bu cihazlar, ilk başta bir önceki nesilden pek de ayırt edilemedi. Bunun sebebi de genel olarak kasaların birbirine benziyor olması diyebiliriz.

Zaten teknoloji dünyasının tamamen içinde olmayan, dolayısıyla da çıkan her iPhone modelini takip etmeyen kişiler için iPhone 11 ve sonrası çok kolay karıştırılabilir durumda. Bu sebeple de her yıl yeni iPhone çıktığında “Apple aynı telefonu cilalamış vermiş” gibi düşünceler ortaya çıkıyor. Bakalım gerçekten öyle miymiş.

iPhone 7’de Apple, altıncı modelde bulunan kulaklık girişini bırakmıştı. Bunun dışında telefonun ölçüleri neredeyse iPhone 6 ile aynı olduğu için “E bu aynısı” denmişti. Fakat iPhone 6’nın kronik olan bükülme sorunu, bu modelin güçlü alüminyum kasasıyla ortadan kalkmıştı.

iPhone 6’daki tuş, pek de güvenilir bir deneyim sunmuyorken yedinci modelde bunu bir tuş olmaktan ziyade cihaza entegre hâle getirdiler. Bu sayede tuşun bozulması sorunu ortadan kalktı.

Asıl fark ise donanım tarafında ortaya çıktı. Çünkü iPhone 6’nın A8 işlemcisinin ardından Apple, yedinci modelde A10 Fusion işlemcisine geçiş yaptı. Bunun yanında gelen RAM yükseltmeleri de cihazı dönemin en hızlı telefonlarından biri yaptı.

3D Touch özelliğiyle ekran, basma şiddetinizi anlayabilir hâle geldi fakat bu iPhone 6S modelinde de vardı. Onun dışında iPhone 6 ile aynı boyutta bir ekran bizleri karşılıyordu fakat ekranın en yüksek parlaklık seviyesi artırılmıştı. Touch ID önceki nesilde de vardı fakat iPhone 7 ile her zamankinden hızlı hâle getirildi.

Kamera konusunda, özellikle de ön tarafta iyileştirmeler yapıldı fakat maalesef genel olarak kimseyi olması gerektiği kadar tatmin etmedi. Bu farkı arayanların fazladan ödeme yaparak Plus modelini tercih etmesi gerekmişti. Batarya iyileştirilmiş olsa da Apple’ın kanayan yarası olmaya devam etti.

Tasarım konusunda iPhone 8 ve 8 Plus, önceki nesille aynı boyutlarda geldi. Fakat burada alüminyum yerine cam bir kasa kullanıldı. Ses ve güç düğmelerinden Touch ID’ye kadar tasarım anlamında pek de bir değişiklik görmedik. Fakat hoparlörlerin son ses seviyesi artırıldı.


Kaynak webtekno.com

 

Googleın Şifre Kullanımını Tarihe Gömecek Yeni Özelliği Passkeys, Herkes İçin Zorunlu Oluyor: Peki Nasıl Kullanılacak?

ABD merkezli teknoloji devi Google, bu yılın başlarında "Passkeys" olarak isimlendirdiği yeni bir özelliği duyurmuştu. Bu yeni özellik, kullanıcıların Google hesaplarına giriş yaparken, şifre girişlerine alternatif bir yol sunuyordu. Passkeys özelliğini aktif eden kullanıcılar, Google'a ait uygulamalarda veya Google hesabını kullanarak bir internet sitesinde oturum açacakları zaman, şifre yerine parmak izi, yüz taraması veya PIN kodu kullanmayı tercih edebiliyorlardı.

Farklı Renk Kapaklarıyla Çoğumuza İlk Dokunmatik Telefon Deneyimini Tattıran Samsung Corby’nin Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Akıllı telefonların yeni yeni parladığı dönemlerde özellikle tüm gençlerin elinde gördüğümüz Samsung Corby, kullanıcılara sunduğu özelliklerle oldukça bilinen bir halde geldi. Rengarenk kapaklardan, dokunmatik ekranlara kadar bizi büyüleyen ilk telefon modellerinden biri olan Samsung Corby için gençliğimizin telefon modeli diyebiliriz. Şimdiki telefon modellerinden bir hayli küçük olan modelin bir zamanlar oldukça popüler olduğunu söylesek yalan olmaz.