Hiç Huzur Yok: Amazon’un Bulut Hizmeti, Siber Saldırıların Hedefi Oldu

Giderek daha da dijitalleşen dünyada siber güvenlik hiç olmadığı kadar büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın bir casus yazılımına dava açması ve İsrail’in de aynı yazılımı yasaklaması gibi haberler giderek daha da yaygın hale gelmeye başladı. Siber güvenlik araştırmacıları, şimdi de saldırganların WordPress internet sitelerini hedef aldığını keşfetti.

25.02.2022 23:15:17 tarihinde yayınlandı.

Giderek daha da dijitalleşen dünyada siber güvenlik hiç olmadığı kadar büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın bir casus yazılımına dava açması ve İsrail’in de aynı yazılımı yasaklaması gibi haberler giderek daha da yaygın hale gelmeye başladı. Siber güvenlik araştırmacıları, şimdi de saldırganların WordPress internet sitelerini hedef aldığını keşfetti.

Araştırmacıların elde ettiği verilere göre yapılan siber saldırıların %25’lik kısmı Amazon Bulut Hizmetleri’ni (AWS) araç olarak kullanıyor. WordPress kurulumlarında şüpheli giriş yapmaya çalıştıkları tespit edilen 77 bin IP adresinin 5 binlik bölümünün, kısaca ‘Amazon EC2’ olarak adlandırılan internet hizmetine bağlı olduğu tespit edildi. Wordfence’de siber güvenlik alanında uzman olan Ram Gall, siber saldırganlar tarafından kullanılan IP adreslerinin yalnızca geçen haftadan itibaren şüpheli davranışlarda bulunduklarını ifade ediyor. Gall, AWS’nin şirketlerin buluta geçiş sürecini kolaylaştırdığını fakat aynı zamanda bu tarz bulut hizmetlerinin siber saldırılarda hedef olarak seçildiğini belirtiyor.

Gall, ortaya çıkan bilgilerden ilginç bir varsayımda bulunuyor. 17 Kasım tarihinden bu yana 40 IP adresinin 1 milyondan fazla şüpheli giriş yapmaya çalıştığını belirten Gall, siber saldırganların para karşılığında bu IP adreslerine erişim sağlamış olabileceklerini öne sürüyor. Siber saldırıların giderek daha kolay ve yaygın bir hal aldığını belirten Gall, internet sitelerinin bu tarz olayların önüne geçmek için harekete geçmesi gerektiğini söylüyor.

İLGİLİ HABER Amazon Gülümseten Cuma Fırsatlarında Kaçırmamanız Gereken 15 Teknolojik Ürün

Buna ek olarak, Gall kullanıcılar için de tavsiyelerde bulunuyor. Üye olduğunuz her internet sitesi ve hizmetlerde farklı şifreler kullanıp, ‘iki faktörlü kimlik doğrulama’ özelliğinden de yararlanmamız gerektiğini belirtiyor. Bu şekilde siber saldırganlar şifrenizi ele geçirse bile internet sitelerinin güvenliği tehdit altına girmemiş oluyor.


Kaynak webtekno.com

 

Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır? Adım Adım Açıkladık

İlk olarak 2007 yılında piyasaya sürülen Tumblr, çok kısa bir süre içerisinde yaklaşık 75.000 kullanıcıya ulaşarak, büyük bir başarıya imza atmıştır. Fakat, ilerleyen yıllarda meydana gelen veri ihlalleri, piyasa çıkan yeni rakipler ve diğer birçok etken, kullanıcıların platformdan uzaklaşmasına ve doğal olarak hızla popülaritesini kaybetmesine neden oldu. 

Çöpler Sadece Dünyada Bir Sorun Değil: Uluslararası Uzay İstasyonu, Acil Yörünge Değiştirdi

Birçok alanda yer çekimsiz ortamda bilimsel çalışmaların yapıldığı yer olan Uluslararası Uzay İstasyonu, tarihi boyunca çeşitli tehlikelerle yüz yüze geldi. Bu tehlikelerden en günceliyse ancak bugün açıklandı. NASA tarafından yapılan açıklamaya göre İstasyon, 11 Kasım günü uzay çöpüyle çarpışmamak için yörüngesinde acil değişiklik yapmak zorunda kaldı.

ICRYPEX’te Ön Satışa Çıkan Espor Odaklı Token GAU, 3 Dakikada Tükendi

Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından ICRYPEX, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile Gamer Arena Utility Token (GAU Token) isimli yeni bir listeleme yapacağını duyurmuştu. GAU Token, her geçen gün biraz daha büyüyen espor sektörüne odaklanıyordu. Gamer Arena isimli platforma ait olan token, turnuvalara giriş ve ödüller için kullanılabilecekti.