Hiçbir Uygulama Kullanmanız Gerekmeden Dosya Paylaşımı Yapabileceğiniz Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir. 

20.12.2022 21:15:14 tarihinde yayınlandı.

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir. 

Wi-Fi direct yöntemi ile aynı ağa bağlı cihazlar arasında herhangi bir üçüncü taraf uygulama kullanmadan ve dahası herhangi bir internet harcamadan dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Uzun yıllardır kullanılmasına rağmen kablosuz ağ teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha da kullanışlı hale gelen dosya paylaşım yöntemi Wi-Fi direct nedir, nasıl kullanılır gelin biraz daha yakından bakalım.

Wi-Fi direct, yaklaşık 20 yıldır kullanılan bir kablosuz dosya paylaşım yöntemidir. Temel olarak aynı Wi-Fi kablosuz ağına bağlı akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi iki cihaz arasında herhangi bir üçüncü taraf uygulama kullanmadan ve internet harcamadan dosya aktarımı yapmanızı sağlar. 

Diyelim elinizde Wi-Fi direct özelliği olan bir tablet, akıllı telefon ya da bilgisayar var ve cihazda yüklü olan bir fotoğrafı, videoyu ya da farklı bir dosyayı yine Wi-Fi direct özelliğine sahip bir cihaza göndermek istiyorsunuz. Eğer harici bellek ile manuel bir aktarım yapmak istemiyorsanız kullanacağınız yöntemler yavaş olacak ve çoğu zaman dosyada kalite kaybı yaratacaktır.

Bunun yerine Wi-Fi direct özelliğine sahip her iki cihazı da aynı kablosuz ağa bağlayın ve Wi-Fi direct özelliğini aktif hale getirerek söz konusu dosyayı, fotoğrafı ya da videoyu son derece hızlı bir şekilde ve en önemlisi kalite kaybı olmadan gönderin. Yani Wi-Fi direct, bu özelliğe sahip cihazlar arasında hızlı ve verimli bir şekilde dosya aktarımı yapmanızı sağlar.

Wi-Fi direct ne işe yarar sorusunun diğer bir yanıtı ise kablosuz ekran paylaşımı yapmaktır. Her cihazda mümkün olmayabilir ya da bazı cihazlar için üçüncü taraf uygulamalar gerekebilir ancak Wi-Fi direct özelliğine sahip pek çok cihazda bu aktarım yöntemini kullanarak kablosuz ekran paylaşımı yapabilirsiniz. 

Pek çok kişinin aklına kablosuz dosya paylaşımı denilince bluetooth gelmektedir ancak Wi-Fi direct farklı bir sistemdir. Bluetooth, iki cihaz arasında PAN adı verilen bir kişisel ağ oluşturur. Bu ağı oluşturmak için cihazlardaki ISM bandındaki UHF radyo dalgalarını kullanır. Kullanılan radyo dalgaları genel olarak 2,02 GHz ile 2,48 GHz aralığındadır. 

Wi-Fi direct ise iki cihazın bağlı olduğu kablosuz ağ üzerinden bir aktarım sağlar. Wi-Fi direct ortalama 256 bit AES şifreleme sistemi kullanırken bluetooth teknolojisinde bu hız ortalama 5 bittir. Bu yöntem kullanılarak dosya paylaşımı yapılması için her iki cihazda da Wi-Fi direct özelliğinin bulunması ve açık durumda olması gerekir.

Wi-Fi direct kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Cihazınızın marka ve modeline göre adım başlıkları değişebilir ancak benzer adımlarla karşılaşacaksınızdır. Wi-Fi direct üzerinden ekran paylaşımı yapacaksanız da ilk adımlar benzerdir, sonrası cihazınıza göre değişecektir.


Kaynak webtekno.com

 

Dünyada Değil de Diğer Gezegenlerde Yaşasaydık Vücudumuz İşte Böyle Görünecekti!

Dünya’nın üzerimize uyguladığı çekim gücü ve basınç gibi birçok faktör, vücut şeklimizin ve ağırlığımızın şekillenmesinde rol oynuyor. Bu da farklı karakteristiklere sahip olan ortamlarda, yani farklı gezegenlerde, burada olduğumuzdan farklı ağırlıkta hatta ‘zorla’ farklı şekillerde olabileceğimiz anlamına geliyor. Elbette bu şekil değişikliğinden sonra yaşar mıyız orası ayrı.

iPhone 15 Pro Maxin Camı, Bükülme Testinde Tuz Buz Oldu

Akıllı telefon sektörünün en ünlü içerik üreticilerinden JerryRigEverything, 12 Eylül'de tanıştığımız iPhone 15 Pro Max ile ilgili dikkat çeken bir test yaptı. Bu testin amacı, titanyum çerçeveye sahip telefonun dayanıklılığını ölçmekti. Geçmişte de benzer çalışmalar yapan JerryRigEverything'in bu kez kendisi bile şaşırmış durumda. Zira iPhone 15 Pro Max, tahmin edildiği kadar dayanıklı değil gibi görünüyor. Peki gerçekten böyle mi?

GAU Token, 48 Saatte Yüzde 267 Kâr Ettirdi!

Kripto para camiasında yatırımcının yüzünü güldürecek bazı gelişmeler de yaşanıyor. Bu konudaki son gelişme, oyun platformlarında rekabeti bir üst seviyeye taşıyan Gamer Arena GAU Token cephesinden geldi. Ethereum blokzincirinde, ERC-20 protokolünü kullanan GAU Token, Avalanche ağında çalışması için test sürecinin başladığının ve yakın zamanda merkeziyetsiz finans platformu SushiSwap'te listeleneceğinin duyurulması üzerine hızlı bir yükseliş gösterdi. 48 saat içinde beklentilere uyumlu olarak yüzde 267 artan GAU Token, birim fiyatı 0.0790'dan 0.29 seviyesini gördü. Yatırımcıların son dönemde yoğun ilgi gösterdiği kripto para birimi, Türkiye'de ilk kez, yerli kripto para borsası ICRYPEX'te listelenmişti.