Instagram Hesaplarını Çalıp Dolar Karşılığı Satan Dolandırıcıdan Enteresan İtiraflar: Yüzlerce Dolara Satıyorlarmış

Son dönemde sosyal medyada, özellikle de Instagram üzerinden yapılan dolandırıcılıkların sayısı epey arttı. Kişilerin hesapları türlü numaralarla 'çalınıyor' veya bir dolandırıcılık için kullanılıyor ya da para karşılığında satılıyor.

21.02.2022 07:15:13 tarihinde yayınlandı.

Son dönemde sosyal medyada, özellikle de Instagram üzerinden yapılan dolandırıcılıkların sayısı epey arttı. Kişilerin hesapları türlü numaralarla 'çalınıyor' veya bir dolandırıcılık için kullanılıyor ya da para karşılığında satılıyor.

Benzer bir senaryo da başarılı sanatçı Sadi Tekin'in başına geldi. Ancak Tekin'in hikayesinin sonu epey komik. Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile başına gelen bir 'hacklenme vakasını' anlatan Tekin, hesabını ele geçirmeye çalışan 'hackerın' Türk çıkması sonrası gerçekleşen konuşmalarını paylaştı.

Tekin'in paylaştığı ekran görüntülerinde, sanatçının Türkçe konuşması sonrası 'sen Türk müsün?' sorusuyla bir anda 'derinleşen' muhabette hesabı ele geçirmeye çalışan kişi insanları hesaplarını çalarak nasıl dolandırdıklarını anlattı. 

Genellikle yurt dışından kişilerin hesaplarını çaldıklarını, sonrasında da bu hesapları ortalama 300 dolar karşılığında sattıklarını anlatan dolandırıcı, Sadi Tekin'in 'benim hesabımı çalıp ne yapacaktın?' sorusuna da 'sana geri satacaktım' şeklinde cevap verdi. 

İLGİLİ HABER İngiltere Hükümeti, Sosyal Medya Platformlarını Dolandırıcılığa Göz Yummakla Suçladı

Dolandırıcılar hesapları ilettikleri bağlantılara tıklanması sonrası çalıyorlar ve Sadi Tekin'in konuşmalar sonrası söylediğine göre bu dolandırıcı şahıs 'ga uzantılı' yani bir Afrika ülkesi uzantılı link gönderiyormuş. Ancak şahıs konuşmalar sonrası Tekin'e gönderdiği linkleri silmiş. 

Açıkçası herkes Tekin gibi şanslı olup dolandırıcısıyla kısa bir sohbetin ardından hesabını kaptırmadan yola devam edemeyebiliyor. Fakat bu aslında çok da zor değil. İnternette karşılaştığımız dolandırıclık vakalarının neredeyse tamamından sorumlu olanlar tanımadığımız kaynaklardan gelen bağlantılar.

Instagram'da da hesabınıza bilmediğiniz kaynaklardan gelen mesaj taleplerini ve bağlantıları görmezden gelirseniz büyük oranda kendinizi korumuş olursunuz. Ancak tabii ki en önemli adım, hesabınızı güçlü bir şifre ve iki faktörülü kimlik doğrulaması ile korumak. 

İLGİLİ HABER Instagrama Uygulamayı OnlyFanse Çevirecek Paralı Abonelik Sistemi Geliyor: İşte Tüm Detaylar


Kaynak webtekno.com

 

Facebook-Cambridge Analytica Davası 11 Saatin Ardından Arabulucuda Sonlandı

Dört yıl önce Cambridge Analytica skandalı bir anda gündeme bomba gibi düşmüştü. Cambridge Analytica, yaklaşık 50 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verilerini toplamıştı. Bu veriler daha sonra seçmenlerin görüşlerini etkilemek için kullanılmıştı. Facebook ise kullanıcılardan özür dileyip, fiirmanın verileri uygunsuz şekilde topladığını açıklamıştı. 

Sosyal Mesafeyi Kontrol Eden Bir Yapay Zeka Geliştirildi

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre bütün dünyadaki koronavirüs vaka sayısı 2,4 milyonu geçmiş durumda. Salgın her geçen yayılmaya devam ederken bilim insanları, virüsün aşısını ve tedavisini bulmak için çalışmalara devam ediyorlar.