Kimler Geldi, Kimler Geçti: Google’ın 2021 Yılında Faaliyetini Durdurduğu Tüm Hizmetleri

Hayatımıza bir arama motoru olarak 1998’de giren teknoloji devi Google, bugüne kadar sayısız yan hizmetle internet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırdı. Ancak bu hizmetler ömrünü tamamlayınca şirket, bu hizmetlere veda ederken hiç çekinmedi. Bu durum, her yıl olduğu gibi 2021 yılında da aynı şekildeydi.

23.02.2022 01:30:23 tarihinde yayınlandı.

Hayatımıza bir arama motoru olarak 1998’de giren teknoloji devi Google, bugüne kadar sayısız yan hizmetle internet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırdı. Ancak bu hizmetler ömrünü tamamlayınca şirket, bu hizmetlere veda ederken hiç çekinmedi. Bu durum, her yıl olduğu gibi 2021 yılında da aynı şekildeydi.

Bu vedalar gerek hizmete gerek kalmadığında, gerekse hizmet farklı bir isimle yeniden geliştirilip sunulmak istendiğinde gerçekleşti. Yıllar içinde kapatılan ve adını hatırlayabileceğiniz bazı hizmetlerin arasında Google Labs, Google Notebook, Google Checkout ve Picasa gibi isimler yer alıyor. Bu listeye bu sene 25 servis daha eklendi. Biz de hepsini sıralayarak kısaca analım dedik.

Senenin sonundan başına doğru sıralayacağımız listede kapatılan son servis olacak AngularJS, 31 Aralık’ta kullanıcılara veda edecek. Tabii tamamen değil, ismen veda edecek. Web uygulamaları oluşturmak için kullanılan bu açık kaynaklı servisin yeni adı, ‘JavaScript’ eklentisinden kurtularak ‘Angular’ olacak.

Aramızdan dün, yani 20 Aralık’ta ayrılan Museletter, muhtemelen Google’ın en kısa ömürlü servisi oldu. Aslında tam anlamıyla erişime bile açılmayan bu haber servisi, eylülde erken erişime açıldıktan 3 ay sonra iptal edildi.

Gelelim efsaneleşmiş ürünlerden birine: Google Toolbar, neredeyse Google’ın arama motoru olarak kullandığı ilk yıllardan beri tarayıcılarda boy göstermekteydi. Arama sayfasına girmeden arama yapabileceğiniz bir bölümün yanı sıra pop-up engelleyici ve Google Translate desteği gibi özellikleri de bulunan Google Toolbar, bugün her tarayıcıda bu özelliklerin bulunması nedeniyle ömrünü tamamlayıp aramızdan ayrıldı.

Kendinize özgü harita ve rotalar oluşturabildiğiniz bu servisin uygulamasına verilen destek kesildi. Artık uygulamadan yeni harita oluşturamazsınız. Ancak internet sitesinden oluşturup uygulamadan görüntüleyebilirsiniz.

2005’te kullanıma açılan bulut servis Bookmarks, kullanıcıların notlarını, favori sitelerini ve kaydedebilecekleri diğer birçok şeyi saklamasını sağlıyordu. Örneğin Google Maps’te işaretleyip kaydettiğiniz yerler buraya gidiyordu. Ancak servis kapansa bile hâlâ Maps’e girip önceden kaydettiğiniz yerleri görebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Bu Özellik, TikTok Hesabı Açtırır: Havalı Profil Fotoğrafları Oluşturan Lensa Uygulaması, TikToka Geliyor (Hem de Ücretsiz)

Son yılların en popüler sosyal ağlarından TikTok'un yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre platform, yapay zeka destekli bir araç ile kullanıcıların avatar oluşturmalarına imkan tanıyacak. Tersine mühendislik çalışmalarıyla sosyal ağlara gelecek yenilikleri önceden tespit eden Matt Navarra tarafından keşfedilen özellik, kullanıcı deneyimini hayli değiştirecek gibi görünüyor.

Yeni CEO Açıkladı: Twitter 2.0, Tam Olarak Neyi Amaçlıyor?

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Twitter'ın yeni CEO'su Linda Yaccarino'nun göreve resmen başladığından ve hatta ilk icraatını da gerçekleştirdiğinden bahsettik. Gelen son haberler, CEO'nun artık Twitter dönüşümü için hazır olduğunu gözler önüne seriyor.