Konumunuzu Hesaplayarak Size Özel Hava Durumu Hesaplaması Yapan Camaliot, Android Kullanıcılarının Kullanımına Açıldı

Birçoğumuz havaların ısındığını görmek ümidiyle sıkça telefonlarımızdan hava durumunu kontrol ediyoruz. Bu hava durumu uygulamaları genelde doğru bilgiler sunsa da haftanın birkaç günü eksik veya yanlış bilgiler verebiliyor. 

27.03.2022 03:00:25 tarihinde yayınlandı.

Birçoğumuz havaların ısındığını görmek ümidiyle sıkça telefonlarımızdan hava durumunu kontrol ediyoruz. Bu hava durumu uygulamaları genelde doğru bilgiler sunsa da haftanın birkaç günü eksik veya yanlış bilgiler verebiliyor. 

Özellikle havaların ısınmasını beklediğimiz bu günlerde, pek çoğumuz bu hava durumlarındaki yanlış bilgiler sonrası hayal kırıklığına uğrayabiliyoruz. Bunun önüne geçmek ve herkesin bulunduğu konuma göre en doğru tahminlere erişebilmesi için bir uygulama geliştirildi. Camaliot adı verilen uygulama sayesinde artık akıllı telefonlarımızdan daha doğru veriler elde edebiliyoruz. Peki nasıl?

Avrupa Uzay Ajansı tarafından finanse edilen bu yeni uygulama, telefonunuzun GPS verilerini aracılığıyla uydu ağlarından genel sinyalleri arıyor. Telefonunuza gelen bu sinyaller, uydu aracı tarafından not edilerek nerede olduğunuza bağlı olarak sinyallerin telefonunuza ulaştığı süre hesaplanıyor. Bu süre hesaplandıktan sonra da, havadaki su buharı miktarının uydu sinyalini nasıl etkilediği gözlemlenerek olası hava tahminleri daha doğru bir şekilde elde edilebiliyor. 

Araştırmacılar ‘Camaliot’ adı verdikleri bu sistemle herkesin kendi akıllı telefonundan bulundukları konum ve zamana göre mevcut ve olası hava durumlarını saptayabiliyor. Aynı zamanda bu uydu sinyalleri sadece atmosferdeki değil, Dünya’nın uzaya yakın kısmı olan iyonosferdeki değişimler de tespit edilebiliyor. Camaliot yardımıyla dünyanın dört bir yanından birkaç farklı uydu takımyıldızından bilgi toplanabilmesi amaçlanıyor. Daha çok uydu kullanılması da telefonlarımıza gelen hava durumu bilgilerinin daha doğru olması anlamına geliyor. 

Camaliot şimdilik sadece Andorid 7.0 ve üzeri sürümlerde çalışıyor. Eski model bir akıllı telefona sahipseniz, uygulamayı kullanabiliyor olsanız da bu uygulama çift frekanslı alıcılara sahip telefonlarda en doğru verilere ulaşabiliyor. Çoğunlukla Qualcomm’un Snapdragon 5G yonga setine sahip olan telefonlarda daha çok veri toplanabiliyor. Bu telefonlardan bazıları ise şunlar: Google Pixel 4A, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy 21 Ultra.

İLGİLİ HABER Hava Durumu Tahmini Nasıl Yapılıyor, Bazen Neden Yanlış Çıkıyor?

Hava durumlarının yanlış çıkmasından sıkıldıysanız ve Andorid 7.0 ve üzeri bir sürüm kullanıyorsanız, bence bu uygulamayı bir deneyebilirsiniz. Sonuçta kendi telefonuna özel olarak gönderilen tahminleri elde etmek istemez ki? Camaliot'u hemen indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. 


Kaynak webtekno.com

 

Çoğunlukla Apple Ürünlerinde Gördüğümüz HEIC Dosyaları Nasıl Açılır ve JPG’ye Dönüştürülür?

Günümüzdeki teknoloji bizlere dosya kullanımı alanında daha önce hiç olmadığı kadar fazla özgürlük sağlıyor. Daha da özele inmek gerekirse teknoloji, tek bir cihaz üzerinde birden fazla türde dosya üzerinde işlem yapma imkânını günümüzde bizlere sağlıyor. Ses, video, müzik ve uygulama gibi farklı alanlarda kullanılan farklı dosya türlerini herkes duymuştur.

Putini Teke Tek Dövüşe Çağıran Elon Musk Rahat Durmuyor: "Korkuyorsa Sadece Sol Elimi Kullanırım"

SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz gün adını yine tüm dünyaya duyuran bir sosyal medya paylaşımı yapmıştı. Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i teke tek dövüşe çağırmıştı. Kremlin, ne ilginçtir bu çağrıya yanıtsız kalırken devreye eski Rusya Başbakan Yardımcısı girmişti.

Fiyatına Göre Dikkat Çeken Özellikler Sunan OPPO A78 5G Duyuruldu

Çinli teknoloji devi OPPO, gerçekleştirdiği bir etkinlikte yeni akıllı telefonu A78 5G'yi tanıttı. Bütçe dostu bir telefon olarak karşımıza çıkan A78 5G, fiyatına paralel özelliklere sahip. Gelin hep birlikte OPPO A78 5G'nin tasarımına ve teknik özelliklerine bakalım.

Elon Muskla veya 3000li Yıllarda Yaşamış Bir Ninjayla Konuşabilirsiniz: Peki Nasıl?

Gün geçtikte hayatımıza girmeye devam eden yapay zeka ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu alanda yapılan çalışmalar sağlıktan ulaşıma kadar pek çok durumda insanlığa yardım ederken bu konuda çeşitli iddialarda gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda yapay zekanın insanlığın sonunu gerçekten getirebileceği ortaya çıkmıştı.  

Vivaldiden Bacha: Gösteriş ve Abartıyı İşleyen Barok Müzik Aslında Nedir? Özellikleri ve Tarihine Yakından Bakalım

Müzik kendi içerisinde birçok farklı temaya sahip. Sanatın bu denli çeşitli olması ve müziğin yaygın olması da farklı birçok türün ortaya çıkmasını sağlıyor. Tabii ki bu türlerin hepsi herkese hitap etmiyor. Birçok insan sahip olduğu ruh haline göre farklı müzikler dinleyebilir (ya da sadece tekdüze bir temayı da dinleyebilirsiniz) ancak işin özünde müzik ruhun gıdasıdır lafı oldukça doğru. Nitekim müzik dinleyerek konsantrasyonunuzu arttırabilir veya kendinizi sakinleştirebilirsiniz.