LoL Karşılaşmalarının Kaydedildiği ROFL Dosyası Nedir, Nasıl Açılır?

Eğer bir oyunseverseniz League of Legends adını mutlaka duymuş, eğer bir oyuncuysanız mutlaka LoL kısaltması ile anılan bu oyunu oynamışsınız ya da oynuyorsunuzdur. Bu efsane çok oyunculu çevrimiçi strateji oyunundaki karşılaşmalarınız kaydedilir ve .rofl uzantılı ROFL dosyaları olarak saklanır. Ancak pek çok oyunsever ROFL dosya açma işlemini tam olarak bilmiyor.

16.02.2022 02:45:02 tarihinde yayınlandı.

Eğer bir oyunseverseniz League of Legends adını mutlaka duymuş, eğer bir oyuncuysanız mutlaka LoL kısaltması ile anılan bu oyunu oynamışsınız ya da oynuyorsunuzdur. Bu efsane çok oyunculu çevrimiçi strateji oyunundaki karşılaşmalarınız kaydedilir ve .rofl uzantılı ROFL dosyaları olarak saklanır. Ancak pek çok oyunsever ROFL dosya açma işlemini tam olarak bilmiyor.

ROFL dosya formatı tamamen League of Legends oyununa aittir ve hatta oyun içi bir tür oynatma formatıdır diyebiliriz. Bu nedenle elinizdeki dosyaları oyun üzerinden açarak oynatmak en başarılı sonucu verecektir. Ancak tekrar dosyaları üzerinde farklı işlemler yaparak bazı alternatif yöntemler kullanabilirsiniz. Gelin ROFL dosyası nedir, nasıl açılır gibi merak edilen soruları biraz daha yakından inceleyelim.

Replay Of LoL cümlesinin kısaltması olan; .rofl uzantılı ROFL dosyası, popüler çok oyunculu çevrimiçi strateji oyunu League of Legends karşılaşmalarının kaydedildiği tekrar dosyalarıdır. Riot Games tarafından lisanslanmış ve LoL oyununa özgü olan bu dosya formatı video içeriği barındırır ancak direkt olarak herhangi bir video oynatıcı uygulamasında açılmaz.

League of Legends oyununda yaptığınız her karşılaşma sonrası ekranın sağ üst köşesinde, gelişmiş detaylar butonunun üstüne bir indirme butonu görürsünüz. Bu butona tıkladığınız zaman karşılaşmanın tekrar dosyası ROFL formatında iner ve tekrar tekrar izleyebilirsiniz. Tüm bu tekrarlar, oyuncuların karşılaşma geçmişi sayfasında da görüntülenebilir.

.rofl uzantılı ROFL dosyaları en fazla 20 tane olur yani League of Legends oyununda oynadığınız son 20 karşılaşma kaydedilir. ROFL dosyalarının diğer bir özelliği ise yalnızca kaydedildikleri yamada çalışıyor olmaları. Yani 7.0 yamasında oynadığınız karşılaşmaların tekrar dosyalarına yalnızca 7.1 yaması gelene kadar ulaşabilir ve izleyebilirsiniz. 

.rofl uzantılı ROFL dosyaları League of Legends oyununa özgü tekrar dosyaları oldukları için açmanın tek yolu League of Legends kullanmaktır. Dosya üzerinde sağa tıklayıp birlikte aç seçeneğinde LoL uygulamasını tercih ederek dosyanızı açabilirsiniz. 

League of Legends tekrar dosyalarının kaydedilmesi güzel gibi görünüyor ancak .rofl uzantılı ROFL dosya formatı özgün olduğu kadar üzerinde işlem yapmaya bir o kadar kapalı bir dosya formatıdır. Neyseki tüm karşılaşmayı olmasa da önemli anları çok daha kullanışlı olan .webm uzantılı WEBM dosya formatında kaydedebilirsiniz.

Kırmızı renkli kayıt butonuna tıkladığınız anda oyununuz kaydedilmeye başlar. Aynı düğme ile kaydı durduğunuz zaman seçtiğiniz aralık ayrı bir video olarak kaydedilmiş olur. League of Legends önemli anlar olarak adlandırılan bu videolar bilgisayarınızın C:\Kullanıcılar\Belgeler\LeagueofLegends\Highlights klasörüne, .webm uzantılı WEBM dosyaları olarak kaydedilir.

.rofl uzantılı ROFL dosyalarından sonra .webm uzantılı WEBM dosyalarını görünce çölde su bulmuş gibi hissedeceksiniz. Çünkü League of Legends önemli anlarının kaydedildiği WEBM dosyaları hem Mozilla Firefox ve Google Chrome gibi internet tarayıcıları üzerinden açılıyor hem de VLC Media Player gibi sık kullanılan bir medya oynatıcı uygulamada görüntülenebiliyor. 


Kaynak webtekno.com

 

"Instagram Çöktü mü?" Diye Twittera Koşmaya Son: Instagram, Çöktüğü Zaman Bildirim Gönderecek

Bilindiği üzre geçtiğimiz hafta, dünyanın en büyük dijital çöküşlerinden bir tanesi yaşandı. Facebook ile Facebook'a bağlı olan WhatsApp, Instagram ve Messenger gibi hizmetlerin tamamı çöktü. Kullanıcılar bunun üzerine, başta Twitter olmak üzere çeşitli rakip sosyal medya platformlarına akın ederek, platformlarda neler yaşandığını anlamaya çalıştılar. Şimdi, bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Üst Düzey Siber Güvenlik Özellikleriyle ‘Hacklenme’ Korkusunu Ortadan Kaldıran Dizüstü Bilgisayar: HP ProBook 650 G8

Siber güvenlik; akıllı telefon, internet ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla hiç olmadığı kadar önemli bir hal almaya başladı. Özellikle de kurumları hedef alan bilgisayar korsanları, gerçekleştirdikleri saldırılar ile milyon dolarlara ulaşan maliyetlere yol açabiliyorlar. Örneğin; yapılan araştırmalara göre siber saldırıların perakende sektörüne olan maliyeti 2,01 milyon dolara ulaşmış durumda. Finansal hizmetler sektörü ise bir veri ihlalinden 5,85 milyon dolar kaybediyor…