Mac’lerde 100 GB Yer Kaplayan Gereksiz Sistem Verileri Nasıl Temizlenir?

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen bilgisayarlar, artık hemen her işimizi oturduğumuz yerden halletmemizi sağlayan araçlar haline geldiler. Ancak bu teknolojik ürünleri alelade kullanmak, hiç de iyi bir şey değil. Zira bugün en güçlü bilgisayarları bile kullansanız, zaman zaman yavaşlama ve takılma problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

4.07.2022 21:15:13 tarihinde yayınlandı.

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen bilgisayarlar, artık hemen her işimizi oturduğumuz yerden halletmemizi sağlayan araçlar haline geldiler. Ancak bu teknolojik ürünleri alelade kullanmak, hiç de iyi bir şey değil. Zira bugün en güçlü bilgisayarları bile kullansanız, zaman zaman yavaşlama ve takılma problemleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Windows tabanlı bilgisayarlarda sistem temizliği yapmak nispeten daha kolay. Ancak mevzu bahis macOS olduğunda, işler bir nebze daha zorlaşabiliyor. Şimdi sizlere, macOS Monterey işletim sistemini kullanan Mac bilgisayarlardaki yeni bir depolama bölümünden ve bu bölümü nasıl temizleyeceğinizden, bilgisayarınızı nasıl sağlıklı bir şekilde kullanabileceğinizden bahsedeceğiz.

Apple, macOS Monterey’in 12.3 kodlu sürümünde depolama birimindeki bir etiket üzerinde değişiklik yaptı. Eğer siz de bu işletim sistemini kullanıyorsanız, “Sistem Verileri” isimli yeni bir etiket görmeye başlamış olabilirsiniz. Üstelik bu etiketin boyutu 10 GB ila 100 GB aralığında değişiyor. Peki Sistem Verileri etiketi hangi içeriklere ev sahipliği yapıyor ve bu bölümde neden devasa büyüklükte dosyalar mevcut?

Yukarıda görebileceğiniz gibi; Sistem Verileri kategorisinde aslında çok sayıda dosya bulunuyor. Hatta bunlardan bazıları, işletim sisteminin çalışmasını sağlayan hayati dosyalar. Ancak bunlar içerisinde işe yaramayan ve bilgisayarınızı yavaşlatan dosyalar da mevcut. Peki Sistem Verileri kategorisi nasıl temizlenir?

macOS’la çalışan bilgisayarlarda Sistem Verileri’nin tümünü silmek mümkün değildir. Çünkü bazı dosyalar işletim sistemi tarafından kullanılır ve sistemin çökmemesi için bu dosyaların silinmesine izin verilmez. Ancak hayati önem arz etmediği gibi gereksiz yere yer kaplayan dosyaları isterseniz manuel, isterseniz de özel yazılımlarla otomatik olabilirsiniz. Şimdi sizlere, macOS’u daha stabil hale getirecek olan Sistem Verileri silme işlemlerinden bahsedeceğiz. 

İçeriğimizin bu bölümünden sonra, Sistem Verileri temizliği yapmanın aslında ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Eğer az sonra anlatacaklarımızı hatasız olarak yaparsanız, işlemleri manuel olarak tamamlayabilirsiniz. Ancak uğraşmak istemezseniz, BuhoCleaner bu işlemleri sizin yerinize otomatik olarak yapabilir.

Dikkat: Hangi işletim sistemini kullanıyor olursanız olun, sistem dosyaları ile uğraşmak tehlikeli bir iştir. Özellikle de hakim değilseniz, işlemleri manuel olarak yapmakla kesinlikle uğraşmayın. Zira yanlışlıkla işletim sistemine ait dosyaları silerseniz, bilgisayarınız çökebilir.


Kaynak webtekno.com

 

Twittera Video İndirme Seçeneği ile Resim İçinde Resim Modu Geliyor!

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, kullanıcı deneyimini iyileştirecek iki yeni özellikle karşımızda. Bu yeni özellikler, en çok da Twitter'da video izlemeyi seven kullanıcıları ilgilendiriyor. Gelin hep birlikte, Twitter'daki yeni özelliklere yakından bakalım.

Apple Bu İşi Yapmış (mı?): İşte iOS 16nın Sevilen ve Sevilmeyen Özellikleri!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Apple, yeni iPhone modelleriyle birlikte işletim sistemi iOS'un yeni sürümünü tanıttı. iOS 16 olarak adlandırılan yeni iOS ile birlikte; sürümü destekleyen telefonlara birçok farklı özellik geldi. Kullanıcıların merakla beklediği iOS 16'nın yavaş yavaş iPhone'lara yüklenmesiyle birlikte güncellemeyle gelen bazı özellikler kullanıcı nezdinde sevilirken bazı özelliklerse sevilmedi. 

Android Cihazınızdaki Sorunları Çözmek İçin Kullanabileceğiniz Recovery Mode Ne İşe Yarar? Recovery Menüsündeki Seçenekler ve Anlamları

Android işletim sistemi, sorun çıkarmaya en müsait sistemlerden biri olmasına rağmen yine bu tür sorunları çözmek için en geniş çözüm yöntemlerini sunan sistemdir. Sistem kapsamında uygulayabileceğiniz çözüm yöntemlerinin yanı sıra Android cihazlarda bir de Recovery Mode adı verilen kurtarma modu vardır. Android Recovery Mode sayesinde pek çok farklı sorunu hızla ortadan kaldıracak çözümler bulabilirsiniz.