Milyar Dolarlık Oyun Şirketi Activision Blizzard, Call Of Duty Vanguard İçin Bağımsız Sanatçının Kostüm Tasarımını Çaldı

Kadın çalışanlarıyla ilgili taciz ve ayrımcılık yaptığı iddiasıyla aleyhine birçok dava açılan dev oyun şirketi Activision Blizzard, bir skandal harekete daha imza attı. Bu sefer ki skandal, şirketin son Call of Duty oyunlarından biri olan Call of Duty Vanguard’ı kapsıyor.

31.07.2022 08:00:26 tarihinde yayınlandı.

Kadın çalışanlarıyla ilgili taciz ve ayrımcılık yaptığı iddiasıyla aleyhine birçok dava açılan dev oyun şirketi Activision Blizzard, bir skandal harekete daha imza attı. Bu sefer ki skandal, şirketin son Call of Duty oyunlarından biri olan Call of Duty Vanguard’ı kapsıyor.

İddialara göre Activision Blizzard, Call of Duty Vanguard için çıkardığı Floof Fury kostüm serisine ait Samoye kostümünü bir bağımsız sanatçının tasarımından birebir kopyaladı. Skandal, orijinal tasarımın yaratıcısının Twitter’da ve Reddit’te durumu paylaşmasıyla ortaya çıktı.

Samoye kostümünün orijinal tasarımcısı olan ‘saillin’ isimli kullanıcı, duruma dair derdini Reddit ve Twitter paylaşımlarında dile getirdi. Bağımsız sanatçının tasarımı ile Activision Blizzard’ın Samoye kostümünün benzerliklerini yukarıdaki görselde görebilirsiniz. Sanatçı, konuya dair yaptığı paylaşımda şöyle diyor:

“Herkese merhaba, ben saillin. CoD Vanguard’a yeni gelecek olan Samoyed kostümünün çalındığı orijinal tasarımın sahibiyim. Yaptığım işin çalındığının bu kostüm duyurusu ile farkına vardım. Her ne kadar ben de bir CoD oyuncusu olsam da Activision gibi dev bir şirketin benim işimi çalması beni büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Activision’a ulaştım ve bir açıklama veya telafi bekliyorum. Bireysel bir sanatçı olarak yapabileceğim çok az şey var ancak bu tarz şeylerin gelecekte tekrar yaşanmaması için konuşup ses çıkarmam gerektiğini biliyorum.”

İLGİLİ HABER Activisiondan 18+ Tanıtım: Cardi B, Yeni Klibinde Call of Duty: Modern Warfare 2 Kolyesi Taktı

Her ne kadar sanatçı sesini çıkarıp hakkını arasa da Activision gibi dev bir şirketin milyon dolarlık avukatlara sahip olduğunu unutmamak gerek. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Kaynak webtekno.com

 

iPhoneda Saklama Alanı Açmak İçin Uygulayabileceğiniz 5 Etkili Adım

Gün geçtikçe telefonumuzdaki uygulamalar ve medyalar, daha fazla alan kaplamaya devam ediyor. Bu da haliyle saklama alanımızın daha hızlı dolmasına ve bir süre sonra bizi sinir krizine sokacak dereceye gelmesini sağlıyor. Sosyal medya uygulamaları, her geçen gün kendini geliştiriyor ve geliştirdikçe daha fazla alan kaplıyor. Bununla birlikte, kameralarımızın çözünürlüğü arttıkça da çektiğimiz görüntülerin boyutu artıyor. Yani akıllı telefonlarda her bir yenilik, daha fazla depolama alanı isteğini beraberinde getiriyor. Bugün özellikle iPhone modellerinde başınıza gelebilecek iPhone saklama alanı nasıl açılır, bundan bahsedeceğiz.

God of War: Ragnarök, PlayStation Tarihinin En Hızlı Satan Oyunu Oldu

Oyunseverlerin uzun süredir beklediği God of War: Ragnarök, 9 Kasım 2022’de çıkışını yaptı. 2018’de çıkan oyunun devamı niteliğinde olan yapım, şu iki haftalık süreç içerisinde hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan büyük övgüler toplayarak beklentilerin de üzerine çıkmayı başardı.

Microsoft, Windows Kullanıcılarının Yıllardır İstediği Özelliği Nihayet Getiriyor

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un işletim sistemi Windows, yıllar boyunca önemli bir eksiğe sahipti. Öyle ki Windows işletim sistemini kullananlar, ekranlarının video kayıtlarını doğrudan alamıyorlardı. Kullanıcıların ya Xbox Game Bar ya da üçüncü taraf uygulama kullanması gerekiyordu. Gelen son haberler, bu durumun Windows 11'de değişeceğini gözler önüne seriyor.

Sanal Gerçeklikte Ağzımızı Hissetmemizi ve Kullanmamızı Sağlayan Bir Teknoloji Geliştirildi: Bir Şeyler Yiyip İçmek ve Öpüşmek Mümkün!

Teknolojinin geleceğinde büyük rol oynayacağı tahmin edilen sanal gerçeklik teknolojilerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Metaverse kavramının hayatımıza girmesiyle iyice hız kazanan sanal gerçeklik çalışmaları, bize gerçek hayatta sahip olamadığımız bir hayatın da sözünü veriyor. Ancak sanal gerçeklik teknolojisinin adı üzerinde ‘sanal’ olması, bu teknolojiye kullanırken pek çok şeyi duyu organlarımızla algılayamayacağımız anlamına geliyor.