NVIDIAnın Bilgisayarlara Çaktırmadan Tolstoy Romanı Yüklediği Ortaya Çıktı

Teknoloji şirketlerinin zaman zaman gerek test gerekse küçük bir sürpriz olması için dosyalarına ilginç eklemeler yaptıklarını görebiliyoruz. Geçtiğimiz gün bu sürprizle gündeme gelen son isim de NVIDIA oldu. Bir Reddit kullanıcısı, yaptığı paylaşımda NVIDIA’nın CUDA dosyasında anlamlandıramadığı bir sürprizle karşılaştı.

1.06.2022 18:45:16 tarihinde yayınlandı.

Teknoloji şirketlerinin zaman zaman gerek test gerekse küçük bir sürpriz olması için dosyalarına ilginç eklemeler yaptıklarını görebiliyoruz. Geçtiğimiz gün bu sürprizle gündeme gelen son isim de NVIDIA oldu. Bir Reddit kullanıcısı, yaptığı paylaşımda NVIDIA’nın CUDA dosyasında anlamlandıramadığı bir sürprizle karşılaştı.

NVIDIA’nın ücretsiz geliştirici kiti CUDA Toolkit’i kullanan kullanıcı, CUDA’nın bulunduğu klasörü açtığında ‘warandpeace.txt’ isimli bir dosyaya rastladı. Türkçe’ye Savaş ve Barış olarak çevrilen romanın adını taşıyan bu metin belgesi, gerçekten de romanın tamamını içeriyordu. Belge, toplam 65 bin 340 satırdan oluşuyordu.

Paylaşımı yapan Reddit kullanıcısı, söz konusu belgenin kaynak klasöre bir ‘easter egg’ olarak eklendiğini düşündü. Fakat işin aslı daha sonra bir başka Reddit kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Paylaşıma cevap veren kullanıcı, dosyanın kullanıldığı kaynak kodu açıkladı ve bu kaynak kodun aslında bir çeşit test için kullanıldığını belirtti.

Kullanıcının açıklamasına göre söz konusu dosyanın kullanıldığı kaynak kod, ‘w,x,y ve z’ harflerini saydıran bir kernel oluşturuyor ve metin dosyasını ekran kartı hafızasına göndererek kernel’i metin dosyasında çalıştırıyor. Yani bu işlemde Savaş ve Barış romanı içindeki tüm w,x,y ve z harfleri sayılıyor. Söz konusu test için Savaş ve Barış romanının seçilmiş olmasıysa muhtemel olarak telif hakkını çiğnememesi, kullanılan yöntemler arasındaki farkın görülebilmesi kadar büyük boyutlu olması ve aynı zamanda bu işlemin kısa sürede tamamlanmasını sağlayacak kadar düşük sayıda veri girişine yer vermesi şeklinde açıklanıyor.

İLGİLİ HABER McDonalds’ın 30 Yıllık Sega Genesis Oyununda Ürkütücü Bir ‘Easter Egg’ Bulundu


Kaynak webtekno.com

 

IBMin Yapay Zeka Projesi Project Debater, Kendi Argümanlarını Üreterek Tartışmalara Katılabiliyor

Yapay zekanın gelecek için kurduğumuz tüm senaryolarda inkar edilemez bir rolü olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Hayatın her anına nüfuz etmeye başlayan yapay zekalar, gelecekte yaşadığımız şehirlerin temellerini oluşturacak, kullandığımız tüm 'makinelerde' yapay zeka ile karşılaşacağız, iletişim ve medya alanında yapay zeka çok daha etkin hale gelecek. Tüm bu gelecek senaryolarının temelleri ise günümüzde yapılan çalışmalar ile atılıyor. Dünyanın dört bir yanından araştırma ekipleri, yapay zekanın bir sonraki adımını hayata geçirmek için çalışıyor.

Neye Yatırım Yaptığınızı Bilin: Sık Sık Karıştırılan Kripto Para ile Tokenların Farkları Nelerdir?

Son yılların en çok tartışılan yatırım araçları arasında yer alan kripto varlıklar, Bitcoin'in yakaladığı yükseliş trendi ile yine herkesin dilinde. Özellikle de enflasyon karşısında para kaybetmemek isteyen vatandaşlar, çoğu zaman eşten dosttan duydukları kripto varlıklara yatırım yapıyorlar. Ancak pek çoğu, aslında neye yatırım yaptığını bile tam olarak bilmiyor.

James Webb Teleskobu, 12 Milyar Işık Yılı Uzaklıktaki Einstein Halkasının Fotoğrafını Çekti: İşte Gözlerinizi Ayıramayacağınız O Görüntü!

İnsanlığın geliştirdiği en önemli şeylerden biri olan James Webb Uzay Teleskobu (JWST), 25 Aralık 2021 tarihinde evrenin sırlarını açığa çıkarmak için uzaya fırlatılmıştı. Görevine başlayan teleskoptan ilk fotoğraflar geçtiğimiz ay gelmişti. Bunun yanı sıra Jüpiter’in göz kamaştırıcı görselleri de yakın zamanda bizlerle buluşmuştu.

PlayStation 5 Sahiplerine Müjde: Discord Sesli Sohbet, 1440P Değişken Ekran Yenileme Desteği ve Dahası Çok Yakında Geliyor

Uzun yıllardır PC oyuncuları Discord üzerinden arkadaşlarıyla oyun oynayıp çeşitli sunucularda sosyalleşirken PlayStation ve Xbox oyuncularıysa Discord tarafından “oyunun dışında bırakılmıştı”. Ancak geçtiğimiz yıl ilk önce PlayStation’a Discord entegrasyonu gelmiş daha sonraysa Xbox, Discord’un sesli sohbet özelliğini konsollarına getirmişti.