Öğrenciler Ödevlerini Yapay Zekaya Yaptırıyor: Farkı Anlamak Neredeyse İmkansız!

Yapay zekaların gelişimiyle birlikte gelen tartışmaların arasına yakın zamanda ödevlerin yapay zeka ile yapılması da katılacak gibi duruyor. Zira teknolojiye yatkın olan öğrenciler, yapay zekayı kullanmak için bir yer buldu: Ev ödevleri.

19.10.2022 00:30:23 tarihinde yayınlandı.

Yapay zekaların gelişimiyle birlikte gelen tartışmaların arasına yakın zamanda ödevlerin yapay zeka ile yapılması da katılacak gibi duruyor. Zira teknolojiye yatkın olan öğrenciler, yapay zekayı kullanmak için bir yer buldu: Ev ödevleri.

Ödevleri yapay zeka ile yapan öğrencilerin açıklamalarına göre “sistemleri” şu şekilde işliyor: Verilen ödevi bir fikir halinde yapay zekaya, genellikle de GPT-3’e aktarıyorlar. Sonrasında da yapay zeka onlara bir metin oluşturuyor. 

GPT-3, Generative Pre-trained Transformer 3 isminin kısaltmasından oluşuyor. GPT-3, derin öğrenme sayesinde insanlar gibi metin yazabilir hale gelen GPT-n serisindeki 3. nesil yapay zekadır. Aslında yapay zeka yalnızca metin yazmıyor, özelleştirilerek uygulama geliştirmek gibi amaçlar için de kullanılabiliyor. OpenAI imzalı yapay zeka geçtiğimiz aylarda herkesin kullanımına açılmıştı.

Yapay zekaya dair açıklamalarda bulunan öğrenciler, yapay zekayı yalnızca hali hazırda bildikleri konulara dair, angarya olarak gördükleri ödevler için kullandıklarını söylüyor. Örneğin; öğrencilere herhangi bir şeyin beş olumlu beş olumsuz yanı sorulduğunda öğrenciler uzun uzun yazmak yerine yapay zekaya yazı yazdırmayı tercih ediyor. 

Teknik açıdan bakıldığında ödevi öğrenciden başka birinin yapmaması gerekiyor ve ödevin yapay zekaya yaptırılması, beraberinde etik tartışmaları da getiriyor. Üstelik öğretmenlerin ödevin öğrenci tarafından yapılmadığını anlaması hiç de kolay değil. Zira intihal tespit programları, yapay zeka eseri ödevleri diğerlerinden ayıramıyor. 

Öğretmenlerin eğitimin gidişatı hakkındaki endişeleri belki ödevler açısından bakıldığında normal gözüküyor. Belki de öğretmenlerin artık farklı bir eğitim pekiştirme tarzı bulması gerekiyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?


Kaynak webtekno.com

 

Dünyanın İlk Blockchain Telefonunu Piyasaya Süren HTC, Şimdi de İlk Metaverse Telefonu Geliştirdiğini Duyurdu

Bir dönemler akıllı telefon sektörünün en önemli isimlerinden olsa da yıllar içerisinde trendleri yakalamayan ve sektörden uzaklaşan HTC, dikkat çeken bir çıkış yaptı. Şirketin Asya ve Pasifik bölgelerinden sorumlu olan ismi Charles Huang, şirketin önümüzdeki ay düzenleyeceği bir etkinlikte metaverse odaklı bir akıllı telefon duyuracağını söyledi. Huang, telefonun detaylarına değinmedi.

Özellikleriyle Bilgisayarlara Taş Çıkartan Telefon REDMAGIC 8S Pro+ Duyuruldu

ZTE bünyesinde çalışmalarını sürdüren REDMAGIC, düzenlediği bir etkinlikte yeni akıllı telefonu "8S Pro" ile "8S Pro+"ı duyurdu. Tahmin edebileceğiniz üzere mobil oyunseverlere odaklanan akıllı telefon, tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak gibi görünüyor. REDMAGIC 8S Pro+'ın Türkiye'ye gelme olasılığının bulunduğunu da belirtelim. Peki REDMAGIC'in yeni akıllı telefonu tüketicilere neler sunuyor?