"Aç Kapa Yap Düzelir" Tavsiyesi Nasıl Oluyor da Sayısız Sorunun Ortak Çözümü Olabiliyor?

Bilgisayarımızda işlerimizi yaparken, oyun oynarken ya da farklı uygulamalar çalıştırırken hatalar görmek ve donmalarla karşılaşmak şüphesiz hepimizin moralini bozuyor. Olması gerektiği gibi işlerimizi yapmamıza rağmen karşımıza çıkan bu hatalara da anlam veremeyince iş daha da anlamsız bir hâl alıyor.

30.09.2022 15:45:16 tarihinde yayınlandı.

Bilgisayarımızda işlerimizi yaparken, oyun oynarken ya da farklı uygulamalar çalıştırırken hatalar görmek ve donmalarla karşılaşmak şüphesiz hepimizin moralini bozuyor. Olması gerektiği gibi işlerimizi yapmamıza rağmen karşımıza çıkan bu hatalara da anlam veremeyince iş daha da anlamsız bir hâl alıyor.

Bu durumlarda genelde ilk başvurduğumuz çözüm yolu bilgisayarı kapatıp açmak olur. Fakat onlarca şey denedikten sonra çözüme ulaşamayıp, üstüne danıştığımız kişinin bize sadece bu tavsiyeyi vermesi de tabir yerindeyse bizi sinir eder. Ama mucizevi bir şekilde sayısız probleme bu yöntemin çözüm olduğunu gördük. Peki nasıl oluyor bu?

Programlardan ve yazılımdan kaynaklı bir sorun olup tekrara binmediği sürece bu gibi durumlar farklı kullanım senaryolarınızla ilgilidir. Örneğin bilgisayarını açıp sadece belli işlemleri yapan ve bunun ardından kapatan, ek olarak bu süreçte sorun yaşamayan birinin hata görme olasılığı çok çok düşüktür.

Öte yandan aynı kişi kullanım süresini artırmaya kalkarsa ya da daha çok sayıda işlem yapmaya başlarsa işte o zaman hataları görme olasılığı yükselir. Özellikle de Chrome, Photoshop gibi programlar zaman içinde daha da çok yük bindirdiği için performansları ilk açıldıklarında olduğu gibi olmayabilir.

Bunun sebebi de bahsettiğimiz gibi gittikçe daha çok yük bindirmeleridir. Başta birkaç MB RAM belleği kullanan Chrome’u birkaç saat sonra 1 GB değerlerinde görmeniz mümkün. Özellikle de farklı programlar buna eşlik ettiğinde bu gibi durumlar sistemin zorluk çekmesine sebep olur ve bilgisayarınızı yavaşlatır.

Fakat dediğimiz gibi bunlar, kullanım senaryonuzla alakalı. Eğer ortalama bir bilgisayarda ileri seviye 3D render yapmaya kalkarsanız hatalar ve donmalar peşinizi bırakmayacaktır. Fakat bu işlere karışmadığınızda makinenizin gayet güzel çalıştığını görürsünüz. Ek olarak hataların sebebi her zaman siz olacaksınız diye bir kural da yok.

Özellikle Windows’un getirdiği tarzda olan güncelleştirmeler, yazılımınızı kararsız hâle getirip sizleri hatalarla karşı karşıya bırakabilir. Bu güncelleme yazılımı değiştirdiği için de örnek olarak açılışta bir hataya sebep oluyorsa farklı bir güncelleme gelip onu düzeltene kadar sürekli açılışta onu görürsünüz. Ama sizin açtığınız dosyadan kaynaklı bir hata olduğunda bu hatayı tekrar almanız zordur. Çünkü onun hataya sebep olacağını bilirsiniz.

Sonuç olarak buraya kadar hangi hata kaynaklarının elimizde olduğunu ve hangilerinin olmadığını anladık.

Önceden biriken tüm yük siliniyor ve adeta tertemiz bir sayfa açmış oluyorsunuz. Aynı hataları burada tekrar yapmayacağınız için de daha sorunsuz bir deneyim elde ediyorsunuz. Şimdi ilişki hayatınızdan konumuza geri dönelim. 


Kaynak webtekno.com

 

Googlea Şaka Makinesi Lakabını Veren En Efsane 1 Nisan Şakaları

Kimi zaman 'yeni bir proje', kimi zaman 'bir oyun', kimi zamansa 'yeni bir özellik' başlığı altında tüm internet camiasına 1 Nisan şakası yapan Google, kimsenin aklına gelmeyecek kadar ilginç şakalar ortaya koymuş ve yüzlerimizi güldürmüştü. 2000 yılından bu yana yapılan şakalar, adeta gelenek hâline gelmişti.

Blizzard, Siber Saldırıya Uğradı! Yılın Oyunlarından Diablo IVe Saatlerce Giriş Yapılamadı

Diablo ve World of Warcraft gibi dünyaca ünlü oyunların ardındaki isim olan Blizzard, geçtiğimiz hafta sonunda sıkıntılı bir süreçten geçti. Şirketin sunucularına yönelik DDoS saldırısı, oyuncuların Diablo IV ve World of Warcraft gibi oyunlara erişimin engellenmesine yol açtı. Saatler boyunca devam eden DDoS saldırıları, şu saatler itibarıyla çözülmüş gibi görünüyor. Saldırıları kimlerin, ne amaçla yaptığı bilinmiyor.

One UI 5 Resmen Duyuruldu: Android 13 Alacak İlk Samsung Telefonlar Açıklandı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bundan birkaç ay önce Android 13 tabanlı yeni işletim sistemi One UI 5.0'i küçük bir kullanıcı kitlesi ile test etmeye başlamıştı. Android 13'ün nimetlerinden yararlanarak geliştirilen yeni özellikleri açık beta sürüm kapsamında test ettiren şirket, yeni işletim sisteminin yolda olduğunun açık sinyalini vermişti. 

Efsane James Bond Oyunu Golden Eye 007, 25 Yıl Sonra Xbox’a Geliyor: Hem de Yenilenmiş Versiyonuyla

İngiiliz oyun şirketi Rare tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından yayınlanan GoldenEye 007, 1997 yılında Nintendo 64 için çıkış yaptı ve o tarihten bu yana en ikonik video oyunlarından biri hâline gelmeyi başardı. 1995 yılında vizyona giren James Bond filmi GoldenEye’dan esinlenen yapım, ünlü casus James Bond olarak maceradan atılmamıza olanak tanıyordu. Oyunda ayrıca çoklu oyuncu modu da bulunuyordu. Dört oyuncuya kadar oynanabilen bu mod, bölünmüş ekran ile farklı senaryolarda arkadaşlarımızla rekabet etmemizi sağlıyordu.

Yayıncılar Artık Özgür: Twitch Yayıncıları, Farklı Platformlarda da Yayın Açabilecekler

Twitch ile anlaşma yapan yayıncılarının uzun süredir canını sıkan bir konu olan farklı platformlardan yayın açamama konusu, bugün en sonunda çözüme kavuştu. Twitch, bugün paylaştığı duyurusunda geçtiğimiz aylarda oluşan beklentiyi karşıladı ve Twitch ortaklarına YouTube ve Facebook gibi farklı platformlarda da yayın açma hakkı sağladı.