RAM’in Çalışma Hızını Gösteren MHz’yi Öğrenmek İçin Uygulayabileceğiniz Programlı ve Programsız Yöntemler

Bilgisayarların teknik donanımlarıyla pek haşır neşir olmasanız ve sıfırdan bir bilgisayar toplamak için düşünceleriniz olmasa bile eminiz RAM olarak adlandırılan donanımı duymuşsunuzdur. RAM nedir hepimiz az çok biliyoruz çünkü bilgisayarımızın geçici depolama belleği olan bu donanımın gücü direkt olarak bilgisayar performansını etkiliyor. Ancak RAM gücü kadar çalışma hızı da bir o kadar önemli.

23.11.2022 15:15:08 tarihinde yayınlandı.

Bilgisayarların teknik donanımlarıyla pek haşır neşir olmasanız ve sıfırdan bir bilgisayar toplamak için düşünceleriniz olmasa bile eminiz RAM olarak adlandırılan donanımı duymuşsunuzdur. RAM nedir hepimiz az çok biliyoruz çünkü bilgisayarımızın geçici depolama belleği olan bu donanımın gücü direkt olarak bilgisayar performansını etkiliyor. Ancak RAM gücü kadar çalışma hızı da bir o kadar önemli.

RAM donanımının çalışma hızı MHz olarak gösterilir. RAM hızı, bellek hızı olarak da anılan RAM MHz değeri pek çok kişi tarafından bilinmez ancak anakartın çalışma hızını direkt olarak etkilediği için son derece önemlidir. Bu nedenle diğer donanımlarla olan ilişkisi açısından da bu değer bilinmelidir. Gelin RAM MHz öğrenme işlemi için kullanabileceğiniz en basit programlı ve programsız yöntemlere yakından bakalım.

Random Access Memory kısaca RAM, bilgisayarınızdaki verilerin geçici olarak saklandığı bir depolama birimidir. Bilgisayarınız kapandığı zaman ya da yeniden başlattığınızda burada saklanan veriler silinir. Bilgisayar açıldığı anda çalışmaya başlayan RAM’in en temel amacı, işlemcinin verilere çok daha hızlı bir şekilde ulaşmasını ve böylece en güçlü performansı sunmasını sağlamaktır. 

Bellek hızı ve RAM hızı olarak da anılan RAM MHz değeri, RAM donanımının çalışma hızını ifade eder. RAM MHz değeri ne kadar yüksek olursa veri alışverişi de bir o kadar hızlı ve verimli olur. RAM gücü olarak da bahsettiğimiz RAM bellek kapasitesi GB cinsinden gösterilirken RAM çalışma hızı genel olarak megahertz cinsinden MHz kısaltması ile gösterilir. 

Windows 7, Windows 10 ve diğer versiyonlara sahip bilgisayarınızda cmd Komut İstemi sayfası üzerinden RAM MHz öğrenme işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Etkili ve basit bir yöntem olsa bile tek bir komut üzerinden yalnızca RAM MHz değerini gösterdiği için genel donanımlarınız ve RAM hakkında pek detaylı bilgi öğrenemezsiniz. 

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızdaki Görev Yöneticisi sayfası üzerinden RAM MHz öğrenme işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Görev Yöneticisi sayfasından RAM MHz değerini öğrenmenin yanı sıra bilgisayarınızdaki işlemler, donanım performansı, uygulama geçmişi, başlangıç uygulamaları, kullanıcılar, görev ayrıntıları ve sistem hizmetleri hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz.

Görev Yönetici sayfasındaki Performans sekmesi bir hayli detaylı bilgi barındırır. CPU, bellek, SSD, Wi-Fi ve GPU performansınızı görebilirsiniz. Bellek başlığında RAM kullanılabilir alanı, kullanılan alanı, hızı, kullanılan yuvaları, form faktörünü ve donanıma ayrılmış alanı da öğrenmeniz mümkün. Yani Görev Yönetici, donanımlarınız hakkında en detaylı bilgileri alabileceğiniz sayfadır. 


Kaynak webtekno.com

 

Merkürün Bugüne Kadarki En Yakın Fotoğrafı Çekildi (Bu Bildiğimiz Ay...)

Avrupa Uzay Ajansı ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı tarafından geliştirilen ve 2018 yılında fırlatılan BepiColombo uzay aracı, Merkür’e varmak üzere yoluna devam ediyor. Günümüzde Merkür’ün etrafında dolaşan ve yavaş yavaş gezegen daha da yaklaşan uzay aracı, bu süreç boyunca da insanlığa Merkür’den daha önce görülmemiş kalitede fotoğraflar gönderiyor.

God of War: Ragnarök, PlayStation Tarihinin En Hızlı Satan Oyunu Oldu

Oyunseverlerin uzun süredir beklediği God of War: Ragnarök, 9 Kasım 2022’de çıkışını yaptı. 2018’de çıkan oyunun devamı niteliğinde olan yapım, şu iki haftalık süreç içerisinde hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan büyük övgüler toplayarak beklentilerin de üzerine çıkmayı başardı.

Jüpiterin Neden Satürn Gibi Devasa Halkalara Sahip Olmadığı Keşfedildi

Güneş Sistemi’nin en büyük iki gezegeni Jüpiter ve Satürn, her ne kadar birbirine benzeseler de pek çok kişinin merak ettiği bir soruya da ev sahipliği yapıyorlar: Jüpiter, neden Satürn gibi gösterişli halkalara sahip değil? İşte bu sorunun cevabı, yayınlanan yeni bir araştırmayla verildi.