Sosyal Medya Devleri Müslüman Düşmanlığına Sessiz: Yüzde 90 Görmezden Geliniyor

Sosyal medya kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor ve bu da platformlarda paylaşılan bilgilerin doğruluğunu da insanların tavırlarını da tartışmaya açıyor. Yapılan yeni bir araştırma ise sosyal medya platformlarının islamofobik paylaşımlar karşısında sessiz kalmaya başladığını gözler önüne seriyor. 

7.05.2022 06:15:13 tarihinde yayınlandı.

Sosyal medya kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor ve bu da platformlarda paylaşılan bilgilerin doğruluğunu da insanların tavırlarını da tartışmaya açıyor. Yapılan yeni bir araştırma ise sosyal medya platformlarının islamofobik paylaşımlar karşısında sessiz kalmaya başladığını gözler önüne seriyor. 

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak karşımıza çıkan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili dikkat çeken bir araştırma gerçekleştirdi. Yapılan araştırmalarda, özellikle de nefret içerikli paylaşımlara odaklanıldı. Ortaya çıkan sonuç ise oldukça dikkat çekiciydi. Öyle ki sosyal medya platformlarının yöneticileri, islamofobik paylaşımlar karşısında neredeyse hiçbir şey yapmıyorlar...

CCDH tarafından yapılan araştırmaya göre sosyal medyada paylaşılan 10 islamofobik paylaşımdan yalnızca 1 tanesi için işlem yapılıyor. Grubun kurucusu olan Imran Ahmed, bunun oldukça rahatsız edici bir durum olduğunu belirtiyor. Paylaşımlarla ilgili de konuşan Ahmed, geçtiğimiz yıllarda Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen cami saldırısının bazı gruplarda bugün bile yüceltildiğini ifade ediyor. Bununla birlikte sosyal medyada dolaşmaya devam eden islamofobik paylaşımlar genel olarak çok tehlikeli komplo teorileri ve aşırı nefret odaklı içeriklerden oluşuyor.

İLGİLİ HABER 7 Yaşındaki Bir Çocuğun "Ben Neyim?" Şiiri Sosyal Medyada Viral Oldu: Şarkıcı Ufuk Beydemir Bestesini Yaptı

Imran Ahmed, yaptıkları araştırmaya rağmen sosyal medya platformlarından etkili bir dönüş alamadıklarını söylüyor. Twitter ve YouTube gibi platformlarla görüştüklerinden bahseden CCDH kurucusu, daha çok geçiştirici cevaplar aldıklarını belirtiyor. Öte yandan Imran Ahmed, nefretin yalnızca şeklinin değiştiğini, Twitter'da islamofobik yazılar, YouTube'da ise videolar bulunduğunu ifade ediyor. Peki bu sorun nasıl çözülecek? İşte bunu kimse bilmiyor...


Kaynak webtekno.com

 

Nihayet Kesinleşti: Samsung Galaxy Z Flip5 Tam Katlanacak!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 26 Temmuz'da gerçekleştireceği Galaxy Unpacked etkinliği öncesinde sosyal medya paylaşımlarını hızlandırdı. Şirket tarafından yapılan son paylaşım, büyük bir heyecanla beklenen Galaxy Z Flip5 ile ilgili önemli bir hususu nihayet açığa çıkardı. Samsung Galaxy Z Flip5 için bir süredir konuştuğumuz tam kapalı menteşe tasarımı, söz konusu paylaşım ile nihayet doğrulandı.

Microsoft, Türkiyedeki Oyuncuların Birbirine Oyun Hediye Etmesini Yasakladı: Türkiye Mağazası, Yabancıların Ucuzluk Pazarına Döndü!

Ülkelerin yerel para birimleri arasındaki fark ve şirketlerin bu farkı kapatmak için uyguladıkları yerel fiyatlandırma, çeşitli kişiler tarafından avantaj sağlamak için kullanılabiliyor. Kişiler, daha 'değersiz' para birimi ile alışveriş yaparak aynı ürünü kendi para birimine göre daha ucuza satın almış oluyor.

Googleın Kendi Özel Emojilerinizi Oluşturabileceğiniz Uygulaması "Emoji Kitchen" Herkesin Kullanımına Açıldı

ABD merkezli teknoloji devi Google, bundan birkaç yıl önce Gboard isimli klavye uygulamasına eğlenceli bir özellik ekledi. "Emoji Kitchen" olarak isimlendirilen bu özellik, kullanıcıların iki emojiyi birleştirmelerine imkân tanıyordu. Çok fazla popüler olmayan bu özellik şimdi Google Arama'ya entegre edildi. Artık tüm kullanıcılar, iPhone gibi Android ekosistemi dışındaki başka bir cihazdan veya web üzerinden Emoji Kitchen'a ulaşabilecekler.