Spotify ve Apple Music Gibi Platformlara Müzik Yüklemek İçin Hangi Yolları İzlemelisiniz?

İnsanın duygu ve düşüncelerini sözlü veya sözsüz olarak diğer insanlara paylaştığı sanat olan müziği, kimileri sadece dinlemeyi seviyor kimileriyse hem dinlemeyi hem de üretmeyi seviyor. Müzik üretildikten sonra da süreç bitmiyor, geriye müziğin dinleyicilere ulaşması kalıyor.

21.07.2022 03:00:28 tarihinde yayınlandı.

İnsanın duygu ve düşüncelerini sözlü veya sözsüz olarak diğer insanlara paylaştığı sanat olan müziği, kimileri sadece dinlemeyi seviyor kimileriyse hem dinlemeyi hem de üretmeyi seviyor. Müzik üretildikten sonra da süreç bitmiyor, geriye müziğin dinleyicilere ulaşması kalıyor.

Video paylaşım platformlarının müzik dinleme konusunda eski popülerliğini yitirmesiyle beraber günümüzde Spotify, Apple Music, YouTube Music gibi müzik dinleme platformları yükselişe geçmeye başladı. Popülerliği sayesinde müzik endüstrisine yön verebilecek konuma gelen bu müzik platformlarına, bazı bağımsız sanatçılar müziklerini nasıl yükleyeceğini bilmiyor. Bu liste, şarkıların müzik platformlarına yüklenmesini sağlayan distribütörleri(dağıtımcı şirketleri) içeriyor, size bu konuda rehber olacaktır.

Amuse, 2015 yılında İsveç'te kurulan müzik dağıtım şirketidir. Bu şirketin kuruluş amacı, aktardıkları bilgiye göre, hemen hemen herkesin müziklerini müzik platformlarına yükleyebilmesini sağlamak ve ek olarak şirketin dünyanın her yerinden yetenekli müzisyenleri keşfedip kendi bünyelerine katarak çeşitli hizmetler sunmaktır. Ücretsiz planı olması ve keşfettiği müzisyenlere sunduğu lisans anlaşmasıyla diğer dağıtımcı şirketlerden farkı olan Amuse, kendi bünyesinde dağıtım yapan müzisyenleri, belirli kriterlere ulaştığında keşfetmekte ve bu müzisyenlere lisans anlaşması önermektedir.

Amuse'nin ek olarak iOS ve Android üzerinden şarkı yükleme imkanı sunan uygulaması da bulunmaktadır.

Fiyatlar: Ücretsiz Plan (Daha kısıtlı mağaza desteği, 12 şarkı yükleme sınırı, 4 hafta içinde şarkının incelenmesi, %15 telif payı kesintisi...), Boost Plan yıllık 49.99 TL (Tam mağaza desteği, sınırsız şarkı yükleme desteği, 14 gün içinde şarkı incelenmesi, 0 telif payı kesintisi...), Pro Plan yıllık 119.99 TL (Tam mağaza desteği, sınırsız şarkı yükleme desteği, 10 gün içinde şarkı incelenmesi, 0 telif payı kesintisi...).

Amuse.io'yu ziyaret etmek ve incelemek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Distrokid, dağıtımcıların yavaş yavaş popülerleştiği yıllarda ortaya çıkan, getirdiği sınırsız şarkı yükleme seçeneğiyle bağımsız sanatçılar arasında en çok konuşulan dağıtım şirketlerinden biridir. Platform yıllık 19.99 dolarlık planıyla sınırsız şarkı yükleme, %100 telif hakkını sanatçıya verme gibi özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. TikTok platformuna şarkı dağıtmayı ilk destekleyen dağıtımcılardan biridir.

Distrokid, ek olarak bünyesindeki sanatçılara; şarkılarıyla ilgili hazırlayabileceği viral komik videolar, sosyal medya hikayeleri için videolar ve sanatçı url sayfası içeren araç takımları sunmaktadır. 


Kaynak webtekno.com

 

PlayStation 5 Tasarımının Değişeceği İddia Edildi: Disk Sürücü Gidiyor Ama Dijital Edition da Değil...

Japon teknoloji devi Sony'nin birkaç yıl önce piyasaya sürdüğü yeni oyun konsolu PlayStation 5 ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Şirkete yakın olan ve anonim kalmayı tercih eden kaynaklar tarafından yapılan açıklamalara göre Sony, PlayStation 5'in tasarımında majör değişiklikler planlıyor. İddialara göre yeni tasarım, ilerleyen dönemlerde üretilecek ve satılacak olan tek model olacak. Bir başka deyişle 'dijital sürüm', 'normal sürüm' ayrımı ortadan kalkacak.

Endonezyada Steam, Epic Games Gibi Dev Oyun Platformları Yasaklandı (Tamam da Neden?)

Endonezya, ülkede yaşanan doğal afetten sonra 10 milyon insanın çoğunun temiz suya erişimi olmadığı ve içilebilir su tüketebilmek için kuyulara güvenmek zorunda kaldığını açıklamıştı. Başkent Jakarta şehrinin Cava Denizi’ne batmaya başladığını açıklayan ülke yönetimi bu yüzden ülkenin başkentini değiştirme kararı almıştı. Böyle ilginç bir kararla gündeme gelen Endonezya hükümeti, oyun sever vatandaşlarını kızdıracak bir yasak kararı aldı.

Bitcoinde Yaşanan Krizin Geride Bıraktığı Tahribat Ortaya Çıktı: Bitcoin Devleri Milyarlarca Dolarlık Zarar Açıkladı!

Kripto para borsasında yaşanan düşüşler biraz olsun tersine dönmeye başlamış olsa bile, yaşanan büyük düşüşten sonra şirketlerin hisseleri düşüşe devam ediyor. Şirketler, borçlarını ödemek ve maliyetlerini karşılayabilmek için çeşitli yöntemler ararken, Bitcoin satmak zorunda kalıyorlar. Ayrıca kripto analisti Jarand Mellerud’a göre temmuz ayı 2022 yılında en çok Bitcoin satılan ikinci ay oldu.

Appledan Kulaklıkları Tarihe Gömecek Patent: Bilim Kurgu Filmlerindeki Gibi İletişim Kuracağız

Her geçen gün, gelişen teknoloji sebebiyle ortaya çıkan yeni cihazların bizleri şaşırtmaya devam ettiğini söylememiz yanlış olmaz. Durum böyle olunca önceden filmlerde gördüğümüz, ‘hayal’ olarak nitelendirebileceğimiz birçok ürün günlük yaşamımızda yer edinmeye başlıyor. Dev şirketler de bu cihazların hayatımıza girmesini sağlayanların başında yer alıyor.