Steam, Önerilen Dolar Kurunu 1,8 TLden 10 TLye Yükseltti: Çoğu Oyunun Fiyatı %550 Artacak!

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, en çok da Türkiye'deki oyuncuları ilgilendirecek bir karara imza attı. Platformdaki para birimleri pariteleri güncellendi. Bu güncelleme sonrası tavsiye edilen dolar/TL kuru 10'a yükseldi. Bu oran, daha önce 1,8'di. Peki bu ne demek?

27.10.2022 11:00:37 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, en çok da Türkiye'deki oyuncuları ilgilendirecek bir karara imza attı. Platformdaki para birimleri pariteleri güncellendi. Bu güncelleme sonrası tavsiye edilen dolar/TL kuru 10'a yükseldi. Bu oran, daha önce 1,8'di. Peki bu ne demek?

Steam, geliştirici hesabı olan işletme veya bireylere "Pricing Tool" isimli bir hizmet sunuyor, bu hizmetle oyun fiyatlarının belirlenmesine yardımcı oluyordu. Geliştiriciler, ülkeler bazında bağımsız olarak fiyat belirleyebildikleri gibi bu Pricing Tool'u da kullanabiliyor ve otomatik olarak fiyatlandırma yapabiliyordu. Steam'in dünya genelinde hizmet veren bir platform olduğunu düşündüğümüzde, Pricing Tool kullanımı oldukça yaygındı.

*Yayıncı ve geliştirici Dora Özsoy tarafından paylaşılan ekran görüntüleri.

Diyelim ki bağımsız bir geliştiricinin 1 dolara sattığı bir oyunu satın almak istiyorsunuz. Bu oyunun bugüne kadarki tavsiye edilen satış fiyatı 1,8 TL idi. Ancak son kararla bu durum değişti. Aynı oyun, bugün itibarıyla 10 TL'ye satın alınabilecek. Bir kez daha altını çizelim: Bu durum Steam'in Pricing Tool isimli aracını kullanan ve otomatik fiyatlandırma yapan geliştiricilere ait oyunlar için geçerli.

Örnek olarak; Left 4 Dead'in fiyat geçmişine baktığımızda, oyunun 18,5 TL olan fiyatının 24 Ekim itibarıyla 105 TL'ye fırladığını görüyoruz. Elbetteki bu değişim, Türk Lirası için otomatik fiyatlandırma yapan çoğu oyunda karşımıza çıkacaktır.

İLGİLİ HABER Steam Anlık Kullanıcı Sayısı Rekoru Kırıldı (Oynayacak Bir Şey Bulamamışız)

Bu noktadan sonra Steam'deki oyun fiyatlarının ciddi anlamda zamlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira pek çok geliştirici, ülke dinamiklerini de göz önünde bulunduran Steam Pricing Tool'u kullanıyordu. Oyunun fiyatını dolar bazında belirleyen geliştirici, diğer ülkelerdeki fiyatların anında oluşmasını sağlıyordu. Bundan sonra Türkiye için yerel fiyat uygulaması yapmayan geliştiricilere ait oyunlar, her zamankinden daha pahalı olacak...


Kaynak webtekno.com

 

YouTubea Yapay Zekâ Destekli Dublaj Özelliği Geldi!

Dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube, 2023 yılının başında tüm kullanıcıları ilgilendiren bir özellik yayınladı. İçerik üreticiler, bu özellik sayesinde videolara dublaj koyabiliyorlardı. Hatta ünlü YouTuber MrBeast'in videolarını açarsanız, bu videoları Türkçe olarak izleyebilirsiniz.

Samsung, 55 İnçlik Şimdiye Kadarki En Büyük Kavisli Monitörünü Tanıttı

Samsung, hem oyunculara hem de profesyonel/yaratıcı iş hayatına hitap eden şimdiye kadarki en büyük kavisli monitörü olan 55 inçlik Odyssey Ark'ı tanıttı. Uyun oynarken hem önünüzü hem de yanınızı görebilmeniz için görüş alanınızı çevreleyen Odyssey Ark’ı dilerseniz iş için 90 derece döndürerek dikey şekilde de kullanabilir; elektronik tablolar dahil görmeniz gereken her şeye aynı anda erişim sağlayabilirsiniz. 

Türk Lirası, Kripto Para Dünyasının Doları Tether ile En Fazla İşlem Yapılan Resmi Para Birimi Oldu

Türk Lirası’nın özellikle 2021 yılının son yarısında yaşadığı devasa değer kaybı, paramızın döviz karşısında adeta erimesine neden olmuştu. Öte yandan TL’nin giderek değersizleşmesi, bir yandan da bu değersizleşmeyi giderek artıracak şekilde döviz ve kripto para yatırımlarını artırmıştı. Bunun sonucunda hükûmet, bu yatırımları engelleyecek birtakım adımlara imza atmıştı.