Steamde Tüm Zamanların Eş Zamanlı Kullanıcı Rekoru Kırıldı

Steam'in geçtiğimiz senelerde sürekli olarak eş zamanlı kullanıcı rekoru kırdığını gördük. Özellikle bu hafta sonu iki kez aşılan anlık eş zamanlı kullanıcı sayısı, bugün bir kez daha kırıldı.

9.01.2023 06:45:15 tarihinde yayınlandı.

Steam'in geçtiğimiz senelerde sürekli olarak eş zamanlı kullanıcı rekoru kırdığını gördük. Özellikle bu hafta sonu iki kez aşılan anlık eş zamanlı kullanıcı sayısı, bugün bir kez daha kırıldı.

SteamDB'ye göre bugün erken saatlerde Steam'de tüm zamanların en fazla eş zamanlı kullanıcı sayısı olan 33.078.963'e ulaşıldı. Ancak bunların çoğu oturum açmış, ancak aktif bir şekilde Steam'i kullanmayan kişilerden oluşuyordu.

Steam'in bu rakamları, 2020 yılında pandeminin başlamasından beri istikrarlı bir şekilde artıyor. Geçen yıl Mart ayında 30 milyonun biraz altında olan zirve, Ekim ayının sonunda 30.049.264 ile önemli bir sınırı aşmış oldu. 

İLGİLİ HABER Steamde 400den Fazla Oyuna %700e Varan Zam Geldi!

PC oyuncularının buluşma noktası olan Steam'in bu rekorunun ardında daha önceki rekorların da arkasında olan bazı oyunlar var. Bu oyunlardan ilk ikisi CS:GO ve Dota 2. Bu iki oyun dışında Goose Goose Duck, PUBG, Apex Legends, Lost Ark, GTA 5, Rust, Modern Warfare ve Wallpaper Engine, sırasıyla ilk 10'a girmiş oldu.


Kaynak webtekno.com

 

LoL Şampiyonlarından Kalista’in CTleri, Tüm Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri

Kalista League of Legends’daki en kendine has karakterlerden bir tanesi. Kendince kompleks bir oynanışa sahip olsa da aslında bu kompleks oynanışı karakteri güçlü yapan detay diyebiliriz. Normal saldırıyla yürümek yerine etrafta tavşan gibi zıpladığı için Kalista menzilini kullanarak haraslama konusunda kendince özel bir yere sahip diyebiliriz. Tabii ki bu durum çok kolay gözükmese de alışılmayacak bir şey de değil.

Casus Yazılım Nedir, Ne Yapar, Nasıl Tespit Edilir? Siz de Cihazınızda Bunları Yaşıyorsanız Tehlikede Olabilirsiniz!

Neredeyse bilgisayar var olduğu günden beri virüs var ve bir şekilde onunla mücadele etmeye alıştık. Bilinen kötü amaçlı yazılımları da yine bir şekilde tespit edebilir hale geldik. Şimdi çok daha kötü amaçlı bir yazılım diyebileceğimiz casus yazılımlar çıktı. Casus yazılım da bir tür kötü amaçlı yazılımdır ama bu illetin yaptıklarını duyunca, arka planda sessiz sakin bir şeyler yapmaya çalışan kötü amaçlı yazılımlara üzüleceksiniz.

Varlığını Kanıtlamak İçin 10 Yıldır Araştırılan Gezegenin Yıldıza Çarpmak Üzere Olduğu Keşfedildi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 2009 yılında uzaya fırlattığı Kepler isimli teleskop, yörüngeye yerleştikten kısa bir süre bir gezegen keşfetmişti. Uzmanlar, tam 10 yıl boyunca bu gezegenin varlığını netleştirmek için uğraştılar. Nihayetinde de gezegen resmileşti ve "Kepler-1658b" olarak isimlendirildi. Ancak bu gezegenin ömrü kısa sürdü...

Dinozorların Kaderini Paylaşmayacağız: NASA, Dünyayı Gök Taşlarından Koruyacak Uzay Aracını Fırlattı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzunca bir süredir DART olarak isimlendirdiği bir uzay aracı üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Bu uzay aracı, bugüne kadar tanışma imkanı yakaladıklarımızdan çok farklıydı. Zira NASA, DART ile Dünya'ya yaklaşan bir gök taşını vurmayı ve Dünya'yı olası bir felaketten korumayı amaçlıyor. İşte o uzay aracıyla ilgili çalışmalar tamamlandı ve DART, geçtiğimiz saatlerde uzaya fırlatıldı.