Telefonunuzu Zombiye Çeviren Bir Uygulama Daha Keşfedildi: Sizden Habersiz SMS Atıyor

Android’in 4.2 Jelly Bean sürümü, 2012 yılında pek çok yenilikle birlikte kullanıcılara sunulmuştu. Ancak o zamanlar sıkça kullanılan SMS uygulaması, kim zaman çöküyor kimi zamansa mesajlarınızı göndermediği halde göndermiş gibi gösteriyordu. Bu sorunu çözmenin tek yoluysa o dönem yeni yeni ortaya çıkan SMS uygulamalarını kullanmaktı. Kullanıcılar, Google Play Store’dan indirdikleri üçüncü parti SMS uygulamaları sayesinde bu sorunu çözmüştü.

29.11.2022 23:00:17 tarihinde yayınlandı.

Android’in 4.2 Jelly Bean sürümü, 2012 yılında pek çok yenilikle birlikte kullanıcılara sunulmuştu. Ancak o zamanlar sıkça kullanılan SMS uygulaması, kim zaman çöküyor kimi zamansa mesajlarınızı göndermediği halde göndermiş gibi gösteriyordu. Bu sorunu çözmenin tek yoluysa o dönem yeni yeni ortaya çıkan SMS uygulamalarını kullanmaktı. Kullanıcılar, Google Play Store’dan indirdikleri üçüncü parti SMS uygulamaları sayesinde bu sorunu çözmüştü.

O zamandan beri dünya üzerinde pek çok kullanıcı, bildiği ve güvendiği üçüncü parti SMS uygulamalarını tercih ediyor. Ancak kimi zaman yeni bir şeyler denemek isteyen kullanıcılar, telefonlarını büyük bir riske atabiliyor.

Mobil cihazlar için siber güvenlik hizmeti sunan Evina şirketinde çalışan araştırmacı Maxime Ingrao, yaptığı bir araştırmada SMS uygulama Symoo’nun aslında hiç de göründüğü gibi olmadığını ortaya çıkardı. Ingrao’nun bulduğu verilere göre Symoo, dışarıdan bakıldığında bir SMS uygulaması gibi görünse de aslında sizin telefonunuzu kullanarak bilinmeyen kişilere SMS’ler gönderiyor. Ingrao, bu tarz uygulamaların genellikle hackerlar ve diğer suçlular tarafından kullanıldığını belirtiyor.

Bugün Play Store’dan kaldırılan uygulama, 18 Ekim 2022 tarihinde kullanıma sunulduğu halde çoktan 100.000 indirmeyi geçmiş durumda. Hatta uygulamanın geliştiricisi, Symoo’yu kullanıma sunduktan sonra birkaç kez güncellemiş bile.

İLGİLİ VİDEO Melek Yüzlü Şeytan Uygulamalar #6: WhatsApp Plusı Neden Kullanmamalısınız?

Dışarıdan bakıldığında sade ve kullanışlı bir SMS uygulaması gibi Symoo’yu indirdiğinizde uygulama sizden telefon numaranızı kullanarak kaydolmanızı ve hem SMS göndermek ve almak için hem de gelen bildirimleri size göstermek için izin istiyor. Uygulamanın işlevi nedeniyle izin verdiğiniz anda uygulama mesajlarınızı derlediğini belirten bir yükleme ekranına geçiyor. Ancak tam bu sırada uygulama sizden habersiz bir şekilde Viber, Telegram, Instagram ve Google gibi platformlardaki size ait olmayan çalıntı ya da sahte hesapların iki adımlı doğrulama hizmetlerini numaranızı kullanarak etkinleştiriyor.

Daha sonra siz hiçbir şey olmamış gibi uygulamayı kullanıyorsunuz ancak bu sahte hesapları kullanan kişileri sizin numaranız üzerinden onlarca farklı illegal işe bulaşıyorlar ve herhangi bir sorun olması halinde bu hesaplar incelemenmeye başlıyor. Suça karışılan hesabı inceleyen yetkililer ise karşılarında sizin numaranızı buluyor, yani kabak sizin başınıza patlıyor.

İLGİLİ VİDEO 4 Yıl Hapis Garantili Başkalarının WhatsApp Konuşmalarını Görmek: Melek Yüzlü Şeytan Uygulamalar #9

Uygulamayı tersine mühendislik ile inceleyen Maxime Ingrao, uygulamanın Hindistan kökenli sahte hesap satış platformlarından birisine doğrudan bağlı olduğunu ve bu platformun 50 cent gibi cüzi miktarlara kullanıcılara istedikleri platformlarda iki adımlı doğrulama hizmeti sunduklarını da açıklıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Kim Kardashian, Instagram’da Kripto Para Reklamı Yaptığı İçin Para Cezası Aldı (Kulağını Çekseydiniz Daha Çok Etkilerdi)

Sosyal medyanın en ünlü isimlerinden birisi olan Kim Kardashian, geçtiğimiz yıl paylaştığı kripto para reklamıyla büyük bir tartışma yaratmıştı. Kardashian ile Floyd Mayweather ve Paul Pierce gibi isimler, ‘EthereumMax’ adlı bir kripto para biriminin reklamını kendi kişisel Instagram hesaplarından paylaşmışlardı.

‘Maskeler İşe Yaramıyor’ Diyen ABD’li YouTuber’ın Kanalı Askıya Alındı: Tepkisiyse Çok Sert Oldu

2020 yılından bu yana dünyayı etkisi altına alan salgınla birlikte mücadele edilmesi gereken başka konular da ortaya çıktı. Doktorlar ve bilim insanları, Covid-19 salgınının önüne geçmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ederken aşı karşıtları ve kamuoyuna yanlış bilgi yayan ünlü figürler de salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Öyle ki, sosyal medya platformları da bu konuda daha kesin adımlar atıyor.

En Basit Haliyle Yapay Zeka Nedir, Kaç Çeşit Yapay Zeka Var?

Halihazırda kullanımda olan "dar" yapay zeka bugün bilgisayarlarımızda, cep telefonlarımızda ve neredeyse her yerde gördüğümüz, deneyimlediğimiz hatta hayatımızı belirleyen bir şeydir. Temel olarak yapay zeka, programlanan belirli görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini öğretilen veya öğrenen akıllı sistemdir. Apple iPhone'daki Siri sanal asistanının konuşma ve dil tanımasında, kendi kendine giden otomobillerdeki görüş tanıma sistemlerinde, satın aldığınız ürüne dayanarak beğenebileceğiniz ürünleri öneren reklam sistemlerinde yapay zeka kullanılır. 

IBM’den Sürdürülebilir Kalkınma Girişimi: Akıllı Telefonların Şarj Etme Sıklığını 4 Güne Çıkaran Çipler Üretilecek

Günümüzde yaşadığımız çevresel sorunlar, her sektörde sürdürülebilirdik arayışlarının başlanmasına yol açtı. Geri dönülemez pek çok sorun için alarm oluşturan çevresel faktörler, teknolojinin de yönünü değiştiriyor. Uzun yıllardır teknoloji şirketlerinin zirvesinde yer alan IBM, sürdürülebilir teknoloji alanında ilk adımını attı.