TikTok, Reklamları Daha Eğlenceli Bir Hale Getirecek İki Yeni Eklentisini Tanıttı

Instagram, TikTok, Twitter ve daha pek çok sosyal medya platformu kullanıcı sayılarını artırmaya devam ederken markalar da bu platformlara yönelik reklam sayılarını her geçen gün artırıyor. Neredeyse sosyal medya kullanmayan kalmadığı düşünüldüğünde, reklamlar için de bu platformlar oldukça güzel bir seçenek haline geldi.  

23.04.2022 21:45:16 tarihinde yayınlandı.

Instagram, TikTok, Twitter ve daha pek çok sosyal medya platformu kullanıcı sayılarını artırmaya devam ederken markalar da bu platformlara yönelik reklam sayılarını her geçen gün artırıyor. Neredeyse sosyal medya kullanmayan kalmadığı düşünüldüğünde, reklamlar için de bu platformlar oldukça güzel bir seçenek haline geldi.  

Markalar, reklamları üzerinde çalışmalar gerçekleştirirken sosyal medya platformları da bu reklamlar için yeni yöntemler geliştirimeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde buna benzer bir çalışma Instagram’dan gelmiş ve 3D reklam özelliğini duyurmuştu. Bugün ise en büyük rakibi TikTok’tan benzer bir hamle geldi ve yakında markaların reklamlarının akıştaki yerini alacağı açıklandı. 

TikTok 1 milyar aktif kullanıcı sayısını aştı ve artık devasa bir platform haline geldi. Durum böyleyken çok sayıda tüketiciye ulaşmak isteyen markaların, sosyal medya platformları arasındaki ilk tercihlerinden biri oldu. TikTok’ta markaların daha ilgi çekici reklamlar verebilmesi ve daha çok kullanıcıya ulaşabilmesi için yeni ‘etkileşimli eklentiler’ özelliğini geliştirdi. Bu yeni eklentiler, markaların ana akışta pop-uplar, çıkartmalar ve diğer görsel öğeleri kullanarak reklamlar vermesine olanak sağlayacak. Bununla birlikte TikTok, etkileşimli eklentileri iki ana başlıkta topluyor: standart ve premium. 

Standart etkileşimli eklentilerle birlikte markalar reklamlarını kullanıcılara anketler ve testler sunabilecek. Bununla birlikte markalar bu eklenti sayesinde kullıcılardan geri bildirim alabilecek. Bu da markalara kullanıcıların beğendiği veya beğenmediği ürünlere göre bir satış kampanyası düzenleyebileceği anlamına geliyor. Premium etkileşimli eklentiler ise markaların pazarlama hedeflerini çok daha fazla büyütebileceği bir seçenek. Premium eklenti, açılır bir öğe aracılığıyla ürünlerin öne çıkarılmasına ve kullanıcıların bir vitrinle karşılaşarak ürünleri inceleyebilmesine olanak tanıyor.  

İLGİLİ HABER Gizli Çamaşırlar Ortaya Saçılacak: TikTok, İzleme Geçmişi Özelliğini Test Ediyor

TikTok, bu iki yeni özelliğinin kullanıcıların markalardan ürün satın alma oranlarını büyük ölçüde artırmasını beklediklerini söylüyor. Şirketin paylaştığı bir blog yazısı, bu yeni reklam seçeneklerinin görüntüleyen kullanıcıların %57’sini markayı ve ürünlerini aramaya teşvik ettiğini gösteriyor. Çinli sosyal medya platformu, yeni eklentilerle birlikte kullanıcıların reklamları çok daha ilgi çekici ve eğlenceli bulacağını belirtiyor.  


Kaynak webtekno.com

 

Ayın Görünmeyen Yüzü Hakkındaki Büyük Gizemlerden Biri Çözülmüş Olabilir!

Güneş sistemi içinde beşinci en büyük, Dünya’nın da tek doğal uydusu olan Ay, birçok gizemi içinde bulunduruyor. Geceleri gökyüzüne baktığımızda Ay’ın yalnızca bir tarafını görüyoruz, diğer tarafını ise Dünya etrafındaki dönme süresinin kendi etrafındaki dönme süresi ile çakışması nedeniyle hiçbir zaman görmüyoruz.

ChatGPT, İlk Kez Bir Ülkede Tamamen Yasaklandı

Son dönemlerin en popüler yapay zeka araçlarından ChatGPT ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İtalya Veri Koruma Otoritesi (GPDP), ChatGPT'nin ülke çapında erişime yasaklanmasını emretti. OpenAI, İtalya'nın emirlerini yerine getirmezse İtalyan internet kullanıcıları bu yapay zeka aracına bir daha erişim sağlayamayacaklar. Peki ne oldu da İtalya hükümeti ile OpenAI karşı karşıya geldi?

Anhtropic, ChatGPT Rakibi Sohbet Botu Claudeun Kelime Sınırını 75 Bine Çıkardı: Bir Dakikadan Az Sürede Roman Okuyabiliyor!

OpenAI’ın eski çalışanları tarafından kurulan girişim Anthropic, geçtiğimiz aylarda ChatGPT’ye rakip olacak yeni dil modeli Claude’u tanıtmıştı. Google’dan 300 milyon dolarlık yatırımı da bulunan şirket, modelin daha az zararlı sonuçlar çıkardığını ifade etmişti. Bu oldukça önemliydi çünkü rakipleri, yanlış bilgi verme gibi birçok zararlı sonuçlar nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuluyordu.