Twitter, Az Kalsın OnlyFans Rakibi Platform Oluyordu: İşte Twitterın Gizli Projesi

Twitter, günümüzde pek çok kişi için gelir kaynağı olarak görev yaparken OnlyFans’ın yükselişiyle birlikte bu platformun kullanıcıları için bir reklam platformuna da dönüştü. Kullanıcılar, kendi OnlyFans (ve benzeri platformlardaki) hesaplarına abone çekmek için müstehcen içerikli paylaşımlar yapmaya başladı.

2.09.2022 02:15:13 tarihinde yayınlandı.

Twitter, günümüzde pek çok kişi için gelir kaynağı olarak görev yaparken OnlyFans’ın yükselişiyle birlikte bu platformun kullanıcıları için bir reklam platformuna da dönüştü. Kullanıcılar, kendi OnlyFans (ve benzeri platformlardaki) hesaplarına abone çekmek için müstehcen içerikli paylaşımlar yapmaya başladı.

Öte yandan The Verge’ün haberine göre Twitter, özellikle müstehcen içerikler konusunda geçtiğimiz aylarda radikal bir karar aldı. Elde edilen belgelere göre şirket, 21-22 Nisan tarihlerinde ‘Yetişkin İçerik Oluşturuculardan Para Kazanma’ projesi için bir ekip kurdu. Bu ekip, Twitter’ı doğrudan OnlyFans’e rakip yapacak yenilikler üzerinde çalışacaktı.

84 kişiden oluşan ve ‘Red Team (Kırmızı Ekip)’ olarak adlandırılan bu ekip, belgelerde Twitter’ın OnlyFans’e karşı rakip olması durumunda fazlasıyla güçlü kozlara sahip olacağını paylaştı. Bununla birlikte proje, “Twitter'ın ifade özgürlüğü ve ifade özgürlüğü ilkeleriyle tutarlı” olarak betimlendi. Şirket, bu projede son olarak ödemeleri yasal olarak idare edebilmek için bir para transferi lisansı almayı planlamaya başladı.

Ekip, raporda projenin riskleri hakkında “En iyi reklamverenlerimizden önemli miktarda gelir kaybedebiliriz.” ifadelerine de yer verdi. Bununla birlikte ekip, çocuk cinsel istismarına karşı geliştirilen mevcut içerik denetimi sistemi CSE’nin de içerikleri ayırt etmekte sorun çıkarabileceğini ifade etti. Ayrıca günümüzde bile politikaları ihlal eden içeriklere yönelik tutarsız yaptırımlar olduğu belirtildi ve “Ürünleri güvende tutmak için zayıf güvenlik kabiliyetlerimiz var.” dendi.

Twitter’ın karşılaştığı bu iki sorun, aktarılan bilgilere göre projenin rafa kaldırılmasını sağladı. Zira Twitter, halihazırda çocuk istismarı ve rıza dışı çıplaklık denetimini tam olarak gerçekleştiremiyordu. Twitter’ın OnlyFans benzeri bir platforma dönüşmesi için bu içeriklerin doğrulanmış kişilerden gelmesi ve yaşı doğrulanan kişilere erişmesi gerekiyordu.

Bunun sağlanması için de en büyük araç, kimlik ve yaş doğrulama sistemiydi. Fakat Twitter ekibi, bunun için kullanılabilecek Real ID sisteminin ciddi sorunlar yarattığıyla karşılaşmıştı. Kimlikleri devlet veritabanlarıyla eşleştirmek pahalıya patlıyor ve güvenli bir ağ gerektiriyordu. Şirket, Real ID’yi kullandığı dönemde yüksek profilli bazı hesaplar ile sorun yaşamış, en sonunda projeyi terk etmişti.

Twitter ekibi, sorunlu olarak görülen bu projenin iptalinin ardından 23 Ağustos tarihinde yapılan duyuruya göre platformdaki bot/spam hesapları belirlemekle sorumlu oldu. Elbette bu yönelimdeki temel sebep, Elon Musk’ın Twitter hakkındaki suçlamalarıydı:

İLGİLİ HABER Elon Musk, Twitter'ı Dolandırıcılıkla Suçladı: "Kandırıldım"


Kaynak webtekno.com

 

Apple, Kim Kardashian ile Ortak Oldu: İşte Özel Tasarımıyla(!) Yeni Beats Fit Pro

Apple’ın geçtiğimiz yıl tanıttığı Beats Fit Pro kulaklıkları, esnek ve çeşitli boyutlardaki kulak uçları ile oldukça rahat bir kullanım imkanı sunuyor. Şeffaflık moduna sahip kulaklık, uzamsal ses desteği ve tek dokunuşla eşleştirme gibi özelliklere de sahip. H1 yonga setini kullanan kulaklık aynı zamanda Hey Siri ve Aktif Gürültü Önleme gibi yeni nesil Apple özelliklerine de sahip.

Yapı Kredi, Reklamlarındaki Efsaneleşen Karakter Vadaayı NFT Olarak Satışa Sundu

Son bir yılda dünyada giderek popülerleşen NFT’ler, günümüzde normal şartlarda hiçbir değeri olmayan ‘sanat eserlerinden’ gerçek sanat eserlerine veya tarihte iz bırakan şeylerden oluşan koleksiyonlara kadar pek çok şekilde karşımızda çıktı. Dünyada ve ülkemizde çeşitli şirketlerin de yatırım yaptığı bu alana katılan son isim Yapı Kredi oldu.