Twittera Ethereum ile Bahşiş Verme Özelliği Geldi

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, bundan bir süre önce içerik üreticiler için bahşiş isimli bir özelliği kullanıma sunmuştu. Bu özellik, içerik üreticilere maddi olarak destek olunmasına imkan tanıyordu. Ödeme seçenekleri arasında Bitcoin yer alıyordu. Şirket şimdi, bahşiş özelliğinin kapsamını genişlettiğini duyurdu. Twitter tarafından yapılan açıklamalarda, artık Ethereum ile de ödeme yapılabileceği ifade edildi.

20.02.2022 02:15:11 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, bundan bir süre önce içerik üreticiler için bahşiş isimli bir özelliği kullanıma sunmuştu. Bu özellik, içerik üreticilere maddi olarak destek olunmasına imkan tanıyordu. Ödeme seçenekleri arasında Bitcoin yer alıyordu. Şirket şimdi, bahşiş özelliğinin kapsamını genişlettiğini duyurdu. Twitter tarafından yapılan açıklamalarda, artık Ethereum ile de ödeme yapılabileceği ifade edildi.

Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre bahşiş özelliğinin kapsamı genişletilmeye devam edecek. Bu bağlamda; Ethereum tabanlı diğer tokenler de bahşiş ödemeleri için kullanıcıların hizmetine sunulacak. Üstelik bu tokenler arasında dolar gibi para birimlerine endeksli stabil kripto para birimleri de yer alacak. Ancak Twitter, şu an için herhangi bir takvim açıklamadı. Altcoinlerle bahşiş verebilmek için bir süre daha beklenmesi gerekecek gibi görünüyor.

Twitter yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, bahşiş özelliğinin şu an için Android ve iOS ekosistemine özel olduğu, bir süre daha böyle devam edeceği belirtildi. Yani Twitter'ı tarayıcı ya da PC'lerdeki uygulamalar aracılığıyla kullanıyorsanız, bu özellikten faydalanamayacaksınız. Öte yandan; desteklediğiniz bir içerik üreticisine Ethereum ile bahşiş verebilmek için, öncelikle o içerik üreticisinin Ethereum cüzdanını profiline tanımlaması gerektiğini unutmamalısınız.

İLGİLİ HABER Twitter Topluluk Özelliğini Geliştireceğini Açıkladı: Yeni Yazı Tipleri de Yolda!

Twitter, kurucusu Jack Dorsey'in kripto paralara ilgisinden dolayı bu sektöre hep sıcak baktı. Bu durum, Dorsey'in bir süre önceki istifasından sonra da değişmedi. Kısa bir süre önce NFT'lerin profil fotoğrafı yapılabilmesine imkan tanıyan Twitter, kripto para camiasına verdiği desteği sürdürecek gibi görünüyor.


Kaynak webtekno.com

 

Watsonsın Kataloğuna Arapça Sayfalar Koyması Gündem Oldu: Boykot Çağrısı Yapıldı

Türkiye’de her geçen gün artan mülteci sayısı büyük tartışmaları beraberinde getirirken, son günlerde vatandaşların bu soruna bağladıkları pek çok örnek olay yaşanmaya başladı. Son olarak geçtiğimiz gün ikinci el ilan sitelerinde bazı konutlarda ‘Türk müşterilere uygun değildir.’ gibi ifadeler görülürken, bugün Watsons’ın yeni kataloğunda Arapça sayfanın yer alması tepki çekti.

WhatsApp, Adeta Alışveriş Uygulamasına Dönecek: Bineceğiniz Otobüsün Koltuğunu Bile WhatsApptan Seçebileceksiniz

Meta'nın popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, "Flows" olarak isimlendirdiği yeni bir özelliği test etmeye başladı. Kullanıcıların WhatsApp üzerinden gerçekleştirdikleri alışveriş deneyimini iyileştirmeye odaklanan Flows, bir uçak seyahati sırasında koltuk seçmek veya bir işletmeden randevu almak gibi işlemleri mümkün kılacak. Kullanıcılar, WhatsApp'tan ayrılmadan pek çok işini halledebilecek.

Jack Dorseyden Bitcoin Hakkında İddialı Açıklama: İnternetin Parası Olacak

Twitter'daki CEO'luk görevinden ayrıldıktan sonra gündemdeki popülaritesini kaybeden Jack Dorsey, Bitcoin sevdalısı olduğu bilinen Microstrategy'nin düzenlediği "Bitcoin for Corporations” isimli konferansta bazı açıklamalarda bulundu. Microstrategy'nin kurucularından Michael Saylor ile sohbet tadında değerlendirmelerde bulunan Dorsey, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Bundan Sonra Hiçbir Yeni Bayrak Emojisi Yayınlanmayacak: Tamam da Neden?

Akıllı telefonlar, tabletler ve hatta bilgisayarlarda kullandığımız emojilerin ardındaki isim olan Unicode Konsorsiyumu, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Resmi blog sayfası üzerinden yapılan açıklamalarda, kullanıcıların bundan sonra yeni bir bayrak emojisiyle karşılaşmayacakları ifade edildi. Ancak bu durum ISO 3166-1 standardına dahil edilecek ve küresel çapta tanınacak bayraklar için geçerli değil. Tamam da bayrak emojilerinin ne zararı vardı ki Unicode Konsorsiyumu böyle bir karar aldı?

Astronotlardan Gezegenler Arası Görev Denemesi: Başka Bir Gezegenmiş Gibi Dünya’ya İnecekler

Uzay yolculuklarında kullandığımız teknolojilerin bize ne kadar hız ve menzil verdiği belli. Güneş Sistemi’ndeki gezegenlere inceleme için araçlar göndersek de insanlı görevlerle henüz buralara gitmiyoruz. Bir astronotun görevden dönerken “2 dakika da Mars’a uğrayayım” gibi bir cümle kurması söz konusu değil. Ancak bu bir gün mümkün olduğunda bu konsepte alışmış olsak iyi olur.