Vivo X Fold, Guinness Rekorlar Kitabına Girdi: 270 Saat Boyunca Canlı Yayında Sağlamlık Testi Yapıldı

Akıllı telefon sektörünün son dönemlerdeki trendlerinden bir tanesi hiç şüphesiz katlanabilir ekranlar. Bugün pek çok marka katlanabilir ekranlı telefonlarıyla piyasada fark yaratmaya çalışıyor. Katlanabilir ekranlı telefon pazarına son olarak Çinli teknoloji devi Vivo katıldı ve "X Fold" isimli akıllı telefon, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

30.06.2022 04:45:17 tarihinde yayınlandı.

Akıllı telefon sektörünün son dönemlerdeki trendlerinden bir tanesi hiç şüphesiz katlanabilir ekranlar. Bugün pek çok marka katlanabilir ekranlı telefonlarıyla piyasada fark yaratmaya çalışıyor. Katlanabilir ekranlı telefon pazarına son olarak Çinli teknoloji devi Vivo katıldı ve "X Fold" isimli akıllı telefon, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

Katlanabilir ekranlı telefonların en büyük sorunu, dayanıklılık. Katlanabilir akıllı telefonların ekranları, standart akıllı telefon ekranlarına kıyasla daha yumuşak ve esnek yapıya sahip olduklarından daha kolay deforma olabiliyorlar. İşte Vivo, bu konuda bir rekora imza attı. Tam 11 gün 6 saat 20 dakika 9 saniye boyunca süren canlı yayın ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren akıllı telefon, bu süreçte 300 bin kez katlama hareketine maruz kaldı ve tüm rakiplerini geride bıraktı. X Fold'un ekranı, yapılan testlerden sonra ilk günkü sağlamlığına sahipti.

Guinness Rekorlar Kitabı, daha önce de katlanabilir ekranlı telefonlara ev sahipliği yapmış ve en yüksek dayanıklılığı test etmişti. Vivo'dan önce bu rekor, 200 bin olarak kayıtlara geçmişti. Vivo, bu rekoru çıtayı yüzde 50 yukarı çekerek kırmış oldu.

Üstelik test süreci, başından sonuna dek canlı olarak yayınlandı. 270 saat, 20 dakika ve 9 saniye boyunca devam eden canlı yayın, bir akıllı telefon test sürecinin gösterildiği en uzun yayın oldu. Peki Vivo X Fold, nasıl bu kadar dayanıklı olmayı başardı? Mühendisler, bu akıllı telefonda nasıl bir teknoloji kullandılar da bu seviyeye ulaşmayı başardılar?

Vivo, katlanabilir ekranlı ilk telefonunda 8.03 inç LTPO AMOLED ekran kullandı. Bu ultra ince ekranı havacılık sektöründe kullanılan teknolojilerle birleştiren mühendisler, sektörde benzersiz olan bir menteşe tasarladılar. Havacılık teknolojilerindeki malzemelerin kullanıldığı bu menteşe, rakiplerinden yüzde 76 daha güçlüydü. Korozyon direncini 21 katına çıkaran menteşe, sahip olduğu orta çerçeve yapısı ile de ekrandaki katlamaya bağlı deformasyonu azaltıyordu.


Kaynak webtekno.com

 

Nothing Markasının Yeni Kulaklığı Ear Stick’in Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı: Ruj Görünümlü Kulaklık Yapmışlar

OnePlus’ın kurucu ortağı olan Carl Pei’nin 2020 yılında Birleşik Krallık’ta kurduğu Nothing markası, özellikle tanıttığı ilk akıllı telefon olan Nothing Phone’un enteresan LED ışıklı tasarımıyla dikkat çekmişti. Şirket ayrıca ilk teknolojik ürünü olan Nothing Ear 1 isimli kablosuz kulaklığı ile de büyük beğeni toplamıştı.

Türkiyede İlk Kez Bir Siyasi Parti, Metaverse Evreninde Arsa Aldı

Son dönemlerde en çok konuştuğumuz teknolojilerin başında metaverse geliyor. Gerçek insanları sanal bir dünyanın içerisine sokan ve çeşitli ekipmanlar ile bu sanal dünyanın sınırlarını zorlayabileceğimiz teknoloji, Facebook'un ismini değiştirip "Meta" haline gelmesiyle daha fazla önem kazanmaya başladı. Şu sıralar hemen herkes, geleceğin teknolojisi olarak lanse edilen metaverse'te kendine yer edinmeye çalışıyor.

Türkiye’de VPN Kullanmak Yasa Dışı mı?

Zaman zaman sosyal medya platformlarına ve internet sitelerine yönelik uygulanana erişim kısıtlamaları, yalnızca internet sağlayıcıları üzerinden uygulanabiliyor. Bu kısıtlamalardan sıyrılmanın en basit ve ulaşılabilir yoluysa VPN yazılımları.