WhatsAppa Üç Boyutlu Avatarlar Gelmeye Başladı: Profil Fotoğrafı Olarak Kullanılabilecek!

Metaverse hamleleriyle öne çıkan teknoloji devi Meta, geçtiğimiz aylarda popüler sosyal medya platformu Instagram’a üç boyutlu avatarları getirdi. Şirket, yakın zamanda gerçekleştirilen Connect etkinliğinde de yeni nesil avatarlarının Instagram, Facebook, Messenger ve WhatsApp gibi tüm Meta platformlarında kullanılabileceğini açıkladı.

22.10.2022 12:15:13 tarihinde yayınlandı.

Metaverse hamleleriyle öne çıkan teknoloji devi Meta, geçtiğimiz aylarda popüler sosyal medya platformu Instagram’a üç boyutlu avatarları getirdi. Şirket, yakın zamanda gerçekleştirilen Connect etkinliğinde de yeni nesil avatarlarının Instagram, Facebook, Messenger ve WhatsApp gibi tüm Meta platformlarında kullanılabileceğini açıkladı.

Şimdi ise bu avatarların WhatsApp’a gelmeye başladığı ortaya çıktı. WABetaInfo tarafından bildirilenlere göre geçtiğimiz ay ilk kez uygulamada nasıl görüneceği ortaya çıkan yeni özellik, Android’deki son beta güncellemesiyle popüler mesajlaşma uygulamasına giriş yaptı.

Android beta test kullanıcıları için yayında olan özellik, kullanıcıların uygulamadaki ayarlar kısmında yer alan ‘Avatar’ bölümünden kendi kişiselleştirilmiş üç boyutlu avatarları oluşturmasına olanak tanıyor. Avatar özelleştirildikten sonra WhatsApp, sohbetlerde kullanılabilecek avatarlardan oluşan özel çıkartma paketleri de oluşturuyor.

Avatarlarınızı arkadaşlarınıza çıkartma göndermenizi sağlayan özellik, ayrıca kullanıcıların bu avatarları profil fotoğrafı yapmasına da olanak tanıyor. Avatar entegrasyonunun şu an için sınırlı Android için en son beta sürümünde yer aldığını, bu yüzden sınırlı sayıda kullanılabileceğini bir kez daha vurgulayalım. Platformun yeni özelliği ne zaman geniş çapta kullanıma sunacağı ise henüz bilinmiyor. Bunun önümüzdeki haftalarda gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABER WhatsApp, Apple iMessageın Yeşil Balon, Mavi Balon Özelliği ile Dalga Geçti


Kaynak webtekno.com

 

Bu Görsellerden Hangisini Yapay Zeka Çizdi? Ülkemizin Önde Gelen Sanatçılarına da Sorduk

OpenAI tarafından geliştirilen Dall-E'nin yapabildiklerinin çok küçük bir kısmını eğlenceli şekillerde sizlere göstermiştik. Başka bir içeriğimizde de bu yapay zekanın yanlış ellere düştüğünde nasıl senaryolara sahne olabildiğine şahit olmuştuk. Hangi açıdan bakarsak bakalım değişmeyecek bir gerçek var: Bu sistem daha önce hiç açılmamış kapıları sanatçılara, uygulama geliştiricilerine ve daha nicelerine açacak.

Noldu ki: Çin, 14 Yaşından Küçüklerin TikTok Kullanımını Sınırlandırdı

Çin hükümeti, uzun bir süredir "zararlı" olarak tanımladığı sosyal medya platformlarında gençlerin geçirdiği süreye müdahale etmek istiyordu. Hatta geçtiğimiz aylarda Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi, 18 yaşından küçüklerin sadece Cuma ve hafta sonları interneti kullanmasına izin verdiğini gösteren yeni kurallarını tüm vatandaşlarıyla paylaşmıştı. 

Varı Yoğu Oyuna Harcamışız: Geçtiğimiz Yıl Oyun Endüstrisinde Yaşanan Devasa Büyüme Oranı Açıklandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin ve artan donanım fiyatlarının, bilgisayar oyun donanım ve aksesuar endüstrisi üzerindeki etkisini ortaya koyan yeni bir rapor yayımlandı. Yeni rapora göre COVID-19 salgını sebebiyle günlerce ve hatta haftalarca evinden çıkamayan ve oynamak, çalışmak ve sosyalleşmek adına alternatif yöntemlere yönelmek zorunda kalan insanlar, çareyi kendilerini bilgisayar oyunlarına kaptırmakta buldu. 

TikTokun Çocuklara Olan Etkisi Araştırıldı: 13 Yaşındaki Bir Çocuk, TikToka Girdiği An Uygunsuz Videolar Görüyor!

ABD merkezli bir kuruluş olan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), son dönemlerin en popüler sosyal medya platformu TikTok ile ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma, platformla ilgili korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Özellikle de ebeveynleri ilgilendiren araştırma, küçük yaştaki bireyleri TikTok'tan (ve aslında genel olarak sosyal medya platformlarından) uzak tutmak gerektiğini tekrar kanıtladı.