Xiaomi, Huawei, Oppo ve Vivodan Hızlı Şarj Ortaklığı: Peki Bunun Bize Avantajı Ne Olacak?

Akıllı telefon sektöründeki dengeleri değiştirecek bir gelişme yaşandı. Çin'in en büyük akıllı telefon üreticileri olarak bilinen Huawei, Oppo, Xiaomi ve Vivo, bugün bir araya geldiler ve Çin İletişim Standartları Derneği liderliğinde UFCS isimli bir hızlı şarj protokolüne imza attılar. Atılan imzalar, aslında en çok da kullanıcıya yarayacak gibi görünüyor.

2.10.2022 11:00:27 tarihinde yayınlandı.

Akıllı telefon sektöründeki dengeleri değiştirecek bir gelişme yaşandı. Çin'in en büyük akıllı telefon üreticileri olarak bilinen Huawei, Oppo, Xiaomi ve Vivo, bugün bir araya geldiler ve Çin İletişim Standartları Derneği liderliğinde UFCS isimli bir hızlı şarj protokolüne imza attılar. Atılan imzalar, aslında en çok da kullanıcıya yarayacak gibi görünüyor.

Akıllı telefonlarda en çok konuşulan hususlardan bir tanesi batarya ve hızlı şarj. Tüketiciler, mümkün olan en yüksek kapasiteli bataryayı, mümkün olan en yüksek hızda şarj etmek istiyorlar. Akıllı telefon üreticileri ise bu noktada bireysel çalışmalar yürütüyor. İşte Huawei, Oppo, Xiaomi ve Vivo'nun attığı imzalar bu durumu değiştirecek. Şirketler, bundan sonra ortak bir çalışma sürdürecekler.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, gerçekleştirilen iş birliğinin şarj teknolojileri üzerine beş alanda etkisinin olacağı belirtildi. Bu alanlar şu şekilde açıklandı:

Xiaomi, Huawei, Oppo ve Vivo'nun imzaladığı protokol, amacına ulaşması durumunda sektöre önemli kazanımlar sağlamış olacak. Buraya kadar her şey gayet iyi. Peki bu süreçte tüketiciler için ne gibi avantajlar sağlanacak?

İLGİLİ HABER OPPO, Telefonu 15 Dakikada Yüzde 100 Şarj Eden 150W SuperVOOC Hızlı Şarj Sistemini Duyurdu

UFCS anlaşması ile piyasaya sürülecek Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi telefonlar, birbirlerinin şarj aletleriyle kullanılabilecekler. Zira telefonların içerisindeki teknoloji aynı olacak. Ayrıca bu şirketlere ait telefonlar, ilk aşamada 40 watt hızlı şarj desteği ile satışa sunulacaklar. Bu noktada kafanız karışmış olabilir. Neticede Huawei gibi markalar 100 watt sınırını aştılar. Peki neden 40 watt ile sınırlama yapıldı?

İLGİLİ HABER Xiaomi, Gelecek Yıl 200W Hızlı Şarja Sahip Telefonları Tanıtabilir: 8 Dakikada %100 Şarj

UFCS kapsamında yer alan en büyük markaları saymış olsak da "Yingjixin" gibi bugüne dek adını bile duymadığımız üçüncü taraf hızlı şarj hizmeti şirketleri de anlaşmanın bir parçası. İşte bu yüzden önce sınırların zorlanmadığı 40 watt'lık sınırlama ile harekete geçilecek. Bir süre sonra tüm markalar, 40 watt hızlı şarjı standart hale getirecekler. Bundan sonraki süreçte de 65 watt kademesini göreceğiz. Bu kez de 65 watt hızlı şarj desteğinin tüm markalar için standart hale gelmeleri sağlanmış olacak. Belki ilerleyen dönemlerde 100 watt gibi rakamları da konuşmaya başlarız...

İLGİLİ HABER Hızlı Şarj Kullanmak Telefonunuzun Bataryasına Zarar Verir mi?


Kaynak webtekno.com

 

Bir Yapay Zeka, Gruptan İlham Alarak Yeni Bir Nirvana Şarkısı Yazdı

Bir şarkı bestelemek ya da bir şiir yazmak, bir tablo yaratmak gibi süreçler, makine öğreniminin ve yapay zekanın 'insan gibi' düşünebilme ve üretebilme noktasında test edilmesi açısından önemli noktalar olarak kabul ediliyor. Bu konuda gerçekleştirilmiş pek çok proje var ve çalışmalar devam ediyor. Daha önce karşımıza resim çizebilen ya da beste yapabilen yapay zekalar çıktı ve bunları büyük bir heyecan ile dinledik, izledik.

Metro 2033ün Yazarı Rusyada Arananlar Listesine Alındı: İşte Nedeni

İlk olarak 2010 yılında piyasaya sürülen post apokaliptik türündeki Metro 2033, oyun dünyasının en sevilen yapımları arasında yer alıyor. Daha sonra Metro: Last Light ve Metro: Exodus isimli iki oyunu daha çıkan seri, nükleer bir saldırının ardından korkunç mutantlarla dolup taşan ve insanların metroda yaşamını sürdürmeye çalıştığı Moskova’da geçiyor ve Artyom isimli karakterin yaşadığı olayları konu ediniyor.

WhatsAppın Patronu Hükümetlere Kafa Tuttu: Bir Şeyi İstiyorlar Diye Yapmak Aptalca!

İngiliz hükümeti, bir süredir çocuk istismarına odaklanmış durumda. Doğal olarak da konuyla ilgili düzenlemeler yapmak ve bu durumun önüne geçmek istiyor. Masadaki olasılıklar arasında yer alan seçeneklerden bir tanesi de WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarındaki mesajların taranabilmesi. Konunun bir numaralı muhatabı WhatsApp ise bu fikre şiddetle karşı çıktı.