Yarından İtibaren Google Haritalar ile Verilerini Paylaşmayanlar, Navigasyon Özelliğini Tam Olarak Kullanamayacak

Büyük firmalar için en önemli şeylerden biri hiç şüphe yok ki veri. Bu nedenle de yeni ürünler geliştirmek ya da var olan ürünlerini daha iyi hale getirmek için sürekli olarak kullanabilecekleri yeni veriler toplama yolları deniyorlar.

26.02.2022 21:30:19 tarihinde yayınlandı.

Büyük firmalar için en önemli şeylerden biri hiç şüphe yok ki veri. Bu nedenle de yeni ürünler geliştirmek ya da var olan ürünlerini daha iyi hale getirmek için sürekli olarak kullanabilecekleri yeni veriler toplama yolları deniyorlar.

Bu firmalardan biri de hiç şüphe yok ki Google. Teknoloji devi kullanıcılarından gelen verilere büyük önem veriyor. Navigasyon verileri için kitle fonlama tekniğini kullanmaya karar veren Google, bu amaçla yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Google Haritalar'a giren kullanıcıların karşısına çıkan bir uyarı, kullanıcılardan uygulamanın konum bilgisine açık şekilde erişim istediğini gösterdi. Bu izni vermeyenler, yolculuk sırasında Google'ın adım adım nerede olduğumuzu gösteren ve yönlendirmede bulunan hizmetinden yararlanamayacak. 

Haritalar'da yol tarifi sekmesine girdiğinizde çıkan diyalog penceresi, kullanıcı konum bilgilerine erişim istediğini belirtirken bu verilerin Haritalar uygulamasını nasıl daha iyi hale getirdiğini de açıklıyor. Google, elde ettiği verilerle gerçek zamanlı trafik tahminlemesi, yol durum bilgisi, yoldaki engeller hakkında güncellemeler ve en hızlı rota hesaplama yapabilecek.

İLGİLİ HABER Google Haritalar, Kasıtlı Olarak Ücretli Yollara mı Yönlendiriyor?

Google, Haritalar'da bugüne kadar her zaman cihazlarımızdaki veriyi elde etti. Tüm bu veriler, alternatif rota opsiyonları, trafik durumu ve tahmini varış zamanı gibi bilgiler verilebilecek. Peki Google, bu izni neden istemeye başladı?

İLGİLİ HABER Google Haritalara "Param Cebimde Kalsın" Diyenleri Sevindirecek Bir Özellik Geliyor

Google'ın bu özellik sayesinde toplanacak verileri bu kadar detaylı açıklamasının arkasında ise kullanıcıların mahremiyet çekincelerini gidermek yer alıyor. I/O 2021'de de mahremiyet konusuna odaklanan Google, daha sonra çeşitli uygulamalarında da benzer uyarılar paylaşmıştı. 

Google ayrıca bu bilgilerin Google hesabınızla ilişkilendirilmeyeceğini belirtiyor. Firmanın talebinin modern, ücretsiz bir harita ve navigasyon uygulaması için gereklilik olduğu ifade ediliyor. Uygulamaya izin vermeyenler yarından itibaren adım adım navigasyon hizmetini kullanamayacak.


Kaynak webtekno.com

 

Microsoft, Hacker Gruplarına Yeni Takma Adlar Verdi: Türklerin Takma Adında İlginç Bir Tesadüf Var

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, siber saldırı gerçekleştiren hackerlarla ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Şirket, bilgisayar korsanları kategorize etmeye karar verdi. Her kategori için doğa olayları ile ilgili isimler bulan Microsoft, Türk hackerlara da garip bir isim verdi. Gelin Microsoft'un bu pek de gerekli olmayan kararı ile ilgili açıklamalarına bakalım.

Windows 11 İçin Gerekli Olan TPM 2.0’ın Varlığı Nasıl Kontrol Edilir ve Nasıl Aktifleştirilir?

Microsoft, Windows 11’i 24 Haziran tarihinde tanıttı ve yeni işletim sistemi, yeni arayüzü ve özellikleriyle pek çok kişinin şimdiden beğenisini toplamayı başardı. Fakat ortaya büyük bir problem de çıktı: Windows 11’i çalıştırmak isteyen tüm cihazlarda (Microsoft tarafından onaylanan özel sistemler hariç) ‘Güvenilir Platform Modülü 2.0 (TPM 2.0)’ isimli bir donanım arandığı açıklandı.

Uzaya Bile Çıkmış: 30 Yıl Önce Piyasaya Sürülen Dünyanın İlk ‘Apple Watch’u Açık Artırmaya Çıkıyor

Apple, ilk akıllı saati Apple Watch’ı 2015 yılında piyasaya sürdü ve o günden bugüne akıllı saat sektörünü domine etmeye devam ediyor. Fakat günümüzde çok az kişinin bildiği bir şey var: Apple Watch, Apple ile ilişkili ilk giyilebilir ürün değildi. Apple cihazlarına yönelik giyilebilir ürün, ilk kez 30 yılı aşkın yıl önce ortaya çıkmıştı.

Yerli Fiyat/Performans Canavarı Redmi 10 2022 Türkiyede Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Çinli teknoloji şirketi Xiaomi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Redmi'nin yerli üretim akıllı telefonu 10 2022'yi tanıttığından bahsetmiştik. Bu akıllı telefon şimdi Türkiye'de piyasaya sürüldü. Fiyat biraz tartışılabilir gibi görünüyor olsa da Redmi 10 2022'nin sunduğu özellikler, yeni bir telefon arayışında olan vatandaşları etkileyecek gibi görünüyor. Peki bu telefon, tüketiciye neler vadediyor?