Yıl Olmuş 2022, Samsung Galaxy A50 Bugün Hala Alınır mı?

Samsung A serisi, ilk tanıtıldığı günden itibaren büyük bir dikkat çekmeyi başarıyor. Samsung, yalnızca Note ve S serisi ile yoluna devam etmek yerine daha çok fiyat performansı odaklayan A ve J gibi serileri de sürdürdü. Tıpkı A70 modeli gibi, 2019 yılında tanıtılan Samsung Galaxy A50 hala alınır mı sorusunu sizlerle birlikte inceleyeceğiz. Samsung’un bundan 3 yıl önce ürettiği modeli günümüzde kullanılabilecek mi ve popüler sosyal medya uygulamalarında nasıl bir performans gösterecek? Bu tarz merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayacağız.

5.10.2022 17:00:33 tarihinde yayınlandı.

Samsung A serisi, ilk tanıtıldığı günden itibaren büyük bir dikkat çekmeyi başarıyor. Samsung, yalnızca Note ve S serisi ile yoluna devam etmek yerine daha çok fiyat performansı odaklayan A ve J gibi serileri de sürdürdü. Tıpkı A70 modeli gibi, 2019 yılında tanıtılan Samsung Galaxy A50 hala alınır mı sorusunu sizlerle birlikte inceleyeceğiz. Samsung’un bundan 3 yıl önce ürettiği modeli günümüzde kullanılabilecek mi ve popüler sosyal medya uygulamalarında nasıl bir performans gösterecek? Bu tarz merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayacağız.

Samsung Galaxy A50, 2019 yılının Şubat ayında Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından tanıtıldı. İlk çıktığı zaman, S veya Note serilerine göre daha uygun fiyatlı olmasına rağmen başarılı özelliklere sahip model, oldukça dikkat çekmişti. Samsung, o dönemlerde farklı serilerde oldukça hızlı telefon üretiyordu. Hatta öyle ki, Samsung Galaxy A70 modeli, A50 modelinden yalnızca bir ay sonra tanıtıldı. Bizim bu içeriğimizdeki konuğumuz ise Samsung Galaxy A50. Dilerseniz hiç lafı uzatmadan, merak ettiğiniz Samsung Galaxy A50 hala alınır mı sorusunu özellikleri ile birlikte yanıtlayalım.

İlk olarak, Samsung Galaxy A50’nin ekran teknolojisinden başlayalım. A50 modeli, 6.4 inç büyüklüğündeki bir ekranla tanıtıldı. Super AMOLED teknolojisine sahip bu ekran, 1080x2340 (FHD+) piksel çözünürlüğünde ve 60 Hz ekran yenileme hızına sahip. Bununla birlikte, 19:5:9 boyutlarında ekran oranı ve 403 PPI derecesinde piksel yoğunluğuna da sahip olduğunu belirtelim. Samsung Galaxy A50, 16 milyon renk sayısına sahip olmakla birlikte 84.5 % ekran gövde oranına da sahip.

Samsung Galaxy A50’nin bu ekranı, Gorilla Glass 3 teknolojisi ile korunuyordu. Gorilla Glass 3, uzun süredir akıllı telefonlar ile ilgiliyseniz sıklıkla duyduğunuz bir koruma teknolojisi. Hatta, Webtekno YouTube kanalımızın sıkı takipçisiyseniz sağlamlık testlerimizde Gorilla Glass 3’e nasıl meydan okuduğumuzu da biliyorsunuzdur. A50 ekran özellikleri bakımından çizilmeyi dirençli bir cama, multi touch özelliğine, çerçevesiz tasarıma, damla çentikli kamera tasarımına ve always-on display dediğimiz sürekli aktif ekran özelliklerini barındırıyor.

Gelelim ekran tasarımının biraz arkasına. Yani, Samsung Galaxy A50 modelinin donanım özelliklerine. Model, Samsung Exynos 7 Series yonga setiyle birlikte tanıtıldı. Telefon, 8 çekirdekli 4x 2.3 GHz ARM Cortex A-73 işlemcisine sahip. RAM kısmına geçtiğimizde ise, 6 GB büyüklüğünde DDR4 bir ram bizi karşılıyor. Telefon, dönemine göre oldukça yeterli bir RAM miktarına sahip. Bununla birlikte, eğer 6 GB’lık RAM boyutu size büyük gelirse, aynı modelin 4GB RAM’e sahip modelini de satın alma imkanınız bulunuyor

Depolama tarafında pek bir seçenek bırakılmamış. Samsung Galaxy A70’i isterseniz 64, isterseniz de 128 GB depolama seçenekleri ile satın alabiliyordunuz. Bununla birlikte, telefonda bulunan hafıza kartı desteği ile birlikte de depolamanızı 512 GB’a kadar büyütebilme imkanına sahipsiniz.

Telefonlarımızdaki şarj süresi, bizim için oldukça önemli. Günlük rutinimizde sürekli elimizde yardımcı bir powerbank ile gezmek yerine, batarya kapasitesi büyük telefonlar tercih ederek bu sorunu ortadan kaldırıyoruz. Samsung Galaxy A50, 4000 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip. Bu batarya sayesinde 23 saat boyunca telefonla konuşabilir, 14 saat internet kullanabilir, 92 saat boyunca müzik dinleyebilirsiniz. Ama elbette, bu saatler sizin kullanımınıza göre değişiklik gösteriyor. Telefonumuzun bataryası, alt kısımda bulunan USB Type-C şarj girişi ile şarj oluyor. A50, 15W gücündeki hızlı şarj özelliğine de sahip. Ama ne yazık ki kablosuz şarj özelliğini desteklemiyor.

Samsung Galaxy A50, Samsung One UI 1.1 arayüzüne sahip. Bununla birlikte, ilk olarak Android 9.0 ile tanıtılan model Android 11’e kadar yazılım desteği almaya devam etti. Android 11’de yazılım güncellemeleri durdu ve artık yeni bir Android güncellemesi alamıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Euro Truck Simulator 2 ve Türkiye Ek Paketi Fiyatına Bomba İndirim Geldi

2013 yılında yayınlanan ve günümüzde en çok satan oyunlar arasına yerleşmeyi başaran Euro Truck Simulator 2, henüz oyunu kütüphanelerine ekleyemeyenler için büyük bir fırsatla gündeme geldi. Rakipsiz tır simülasyonu, ana oyun ve DLC’lerinde %75’e varan indirime girdi.

Bu Yazıyı Okuduktan Sonra Tüm Sosyal Medya Hesaplarınızı Kapatmayı İsteyeceksiniz: Ancak Yapamayacaksınız

Okumaya başlamadan “ne anlatıyon be abla gözünü seveyim be abi” diyenler şimdiden gidebilir, çünkü biliyoruz ki tüm insanlar aynı anda mutlu olamazlar. Aynı anda herkesin mutlu olduğu anlar, çoğunlukla masallarda yaşanır. Hatta onda bile bazen cadılar, yani birileri ölür. Hiç kimse aynı anda siyahı ya da beyazı göremez; ancak tüm bu anların karşımı, herkes için aynı yani "gri".

Dışı iPhone, İçi Samsung: Apple, ABDnin Çin Yasağı Yüzünden Bir iPhone Parçasını Daha Samsungdan Alacak

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın iPhone üretiminde bazı sorunlar yaşandığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Apple, ABD hükümetinin ticaret kuralları nedeniyle Çin'deki büyük tedarikçilerinden bir tanesinden vazgeçmek zorunda kaldı. Şirket, akıllı telefon üretimi yapabilmek için en büyük rakipleri arasında yer alan Samsung'a yönelecek...