Yıl Olmuş 2022, Samsung Galaxy A70 Bugün Hala Alınır mı?

Güncel kur fiyatları, bizleri ne yazık ki markaların yıllar önce ürettiği telefonları 2022 yılında satın almamıza zorluyor. Bununla birlikte günümüz teknolojisine yakın ve günlük kullanıma uygun eski model telefonlar, çoğunlukla ikinci el olarak satılmaya devam ediyor. Bugünün konusu, bundan tam 3 yıl önce tanıtılan Samsung Galaxy A70 hala alınır mı sorusu. Samsung’un A serisine özel ürettiği modeli, sahip oldukları özellikleri ile günümüzde kullanılır mı gibi meraklarınızı, tüm özelliklerini inceleyerek dindireceğiz.

15.09.2022 20:45:18 tarihinde yayınlandı.

Güncel kur fiyatları, bizleri ne yazık ki markaların yıllar önce ürettiği telefonları 2022 yılında satın almamıza zorluyor. Bununla birlikte günümüz teknolojisine yakın ve günlük kullanıma uygun eski model telefonlar, çoğunlukla ikinci el olarak satılmaya devam ediyor. Bugünün konusu, bundan tam 3 yıl önce tanıtılan Samsung Galaxy A70 hala alınır mı sorusu. Samsung’un A serisine özel ürettiği modeli, sahip oldukları özellikleri ile günümüzde kullanılır mı gibi meraklarınızı, tüm özelliklerini inceleyerek dindireceğiz.

Samsung, oldukça bilinen S ve Note serileri haricinde daha farklı seriler altında telefonlar üretmeye devam ediyor. Bu telefon modellerinden bir tanesi ise, döneminde fiyat performans olması ile oldukça fazla tercih edilen Samsung Galaxy A70 modeli. 2019 yılında üretime geçirilen bu model, günümüzde hala kullanılabilir mi sorusu da oldukça merak ediyor. A70’in günümüzde sık kullanılan sosyal medya uygulamalarında nasıl bir performans göstereceği, günümüz teknolojisinin mobil oyunları oynatıp oynatmayacağı gibi sorularda bu telefonu almak isteyen kullanıcıların kafasını kurcalıyor. Dilerseniz hiç lafı uzatmadan, tüm detaylarıyla birlikte inceleyerek Samsung Galaxy A70 alınır mı sorusunu cevaplayalım.

Bir telefonda performanstan önce, ekran boyutu ve ekran kalitesi öncelik diyebiliriz. Samsung, 2019 yılında ürettiği A70 modelinde 6.7 inç büyüklüğünde bir ekrana yer vermiş. Tasarım olarak ekranın neredeyse tamamını kaplayan bu ekran tasarımı, super AMOLED ekran teknolojisine sahipti. Bununla birlikte, 6.7 inç büyüklüğündeki bu ekran 1080x2400 piksel çözünürlüğe ve 60 Hz ekran yenileme hızına sahipti. 20:9 ekran oranına sahip Galaxy A70, 16 milyon renk sayısına ve 393 PPI piksel yoğunluğuna sahipti ve telefonun ekran kasa oranı yüzde 86.13 boyutlarındaydı.

Bu ekranı her birimizin ismini sıklıkla duyduğu Gorilla Glass 3 teknolojisi koruyordu. Koruma tarafında Gorilla Glass’ın ne kadar başarılı olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Ekranın özelliklerine baktığımızda ise multi touch, çerçevesiz tasarım, sürekli açık ekran ve özel damla çentik tasarımını görüyoruz. Samsung, bundan 3 yıl öncesine göre baktığımızda ekran konusunda gayet başarılı bir iş çıkarmış diyebiliriz.

Elbette her şey ekranla bitmiyor. Samsung Galaxy A70’in günümüz telefonlarına yakın performans gösterebilmesi için başarılı donanım özelliklerine sahip olması gerekiyor. A70 modeli, gücünü Snapdragon 675 yonga setinden alıyordu. Bununla birlikte ARM Cortex-A76 işlemciye sahip A70, 8 çekirdeğe sahipti. Bununla birlikte 2.0 GHz işlemci frekansına sahip model, RAM tarafında ise oldukça yeterliydi. DDR4 6 GB RAM’e sahip model, o dönemlere göre oldukça başarılı bir performans sergiliyordu. Günümüzle kıyasladığımızda ise, bu RAM oldukça yeterli diyebiliriz. Ama eğer 6 GB RAM bana yetmez diyorsanız, modelin 8 GB RAM’e sahip modelini de satın alabilirsiniz.

Gelelim Samsung Galaxy A70 telefonumuzun depolama tarafına. Telefon, 128 GB depolama ile geliyordu ve eğer isterseniz harici hafıza kartı desteği sayesinde depolamayı 512 GB’a kadar çıkarabiliyordunuz. Çünkü dahili 128 GB’lık hafızanın, neredeyse 20GB’lık bir bölümünü sistem kullanıyor. Yani size 108 GB’lık bir alan kalıyor.

Gelelim batarya ve sistem özelliklerine. A70, 4500 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip. Bu batarya Samsung Galaxy A70 kullanıcılarına 28 saat konuşma, 16 saat internet kullanımı ve 128 saat boyunca müzik dinleme imkanı sunuyordu. 4500 mAh büyüklüğündeki bu bataryamız, USB Type-C girişi sayesinde şarj oluyordu. Model, artık günümüzdeki neredeyse tüm Android telefonlarda bulunan Type-C girişi ile birlikte, hızlı şarj özelliğine de sahipti. Maksimum 25 W’a kadar hızlı şarj desteği alan modelde, kablosuz şarj özelliği yoktu. Bununla birlikte, Samsung Galaxy A70’in arka kapağı açılmadığı için bataryayı değiştiremiyorsunuz.

Galaxy A70, Samsung One UI 1.1 arayüz versiyonuna sahip. Bununla birlikte, ilk tanıtıldığında Android 9.0 (Pie) sürümüne sahip model, en son Android 11’e kadar destek alıyor. Android 11 sonrası gelen güncellemeler, eğer bir A70 sahibiyseniz sizi ne yazık ki ilgilendirmiyor. Çünkü yeni gelen yazılım güncellemeleri için, Samsung Galaxy A70 modelinin donanım özellikleri yeterli değil.


Kaynak webtekno.com

 

NASA, Aya Gönderilen Orion Aracına Astronotları Coşturacak Parti Modu da Ekledi: İçi Adeta Diskoya Dönüşüyor

İnsanlığı uzun yıllar sonra Ay’a geri döndürecek olan Artemis görevlerinin ilki geçtiğimiz günlerde nihayet başladı. Uzaya gönderilen Orion Uzay aracı, sonrasında uyduya vardı, hatta bir yakın uçuş da gerçekleştirdi. Astronotları taşıyacak olan araç, bunlara ek olarak bünyesinde bulundurduğu kameralarla yakaladığı göz alıcı fotoğrafları bizlerle buluşturmayı da ihmal etmedi.