1000 TLlik Banknot, 10 TLlik Madeni Para Geliyor İddiası Sosyal Medyayı İkiye Böldü: İşte Tepkiler

Türk lirasının değeri döviz karşısında düşüş göstermeyi sürdürürken, dövizin etkisiyle enflasyonda da rekor üstüne rekor kırılmıştı. Enflasyon hayatımızı etkilemeye devam ederken, geçtiğimiz haftalarda TL’nin değer kaybıyla birlikte 500 TL’lik banknotların basılacağı iddiası gündeme gelmişti. Gündem yaratan iddianın doğru olmadığı paylaşılırken, bugün büyük bir iddia daha geldi.

1.08.2022 20:00:24 tarihinde yayınlandı.

Türk lirasının değeri döviz karşısında düşüş göstermeyi sürdürürken, dövizin etkisiyle enflasyonda da rekor üstüne rekor kırılmıştı. Enflasyon hayatımızı etkilemeye devam ederken, geçtiğimiz haftalarda TL’nin değer kaybıyla birlikte 500 TL’lik banknotların basılacağı iddiası gündeme gelmişti. Gündem yaratan iddianın doğru olmadığı paylaşılırken, bugün büyük bir iddia daha geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından ortaya atılan iddiaya göre TL’deki değer kaybı ve dövizdeki yükselişle artan madeni para maliyetleri, Merkez Bankası’nı harekete geçirdi. Yalım, Merkez Bankası ve Darphane’nin hem madeni hem de kağıt paralara ilişkin yeni hazırlıklar içinde olduğunu öne sürdü. Yalım’ın açıklamasına göre çok yakında 500 ve 1000 TL’lik banknotlar ve 2,5, 5 ve 10 TL’lik madeni paralar tedavüle girebilir:

“Tedavülde bulunan bozuk paraların artık hiçbir hükmü kalmadı. Bir ekmeğin 4-5 liraya satıldığı ülkemizde 1 TL, 5, 10 ve 25 kuruşların tedavülden kalkması gerekiyor. MB bu paraların tedavülden kalkması, yeni 500 ve 1000 liralık kağıt banknotların basılması, 2.5 lira, 5 lira ve 10 liranın demir para olması için çalışmalar yapıyor.”

Yalım’a göre madeni paraların basım maliyeti günümüzde şu şekilde:

Üstelik yine Yalım’ın iddiasına göre yeni basılan demir paralar, darphaneden çıkar çıkmaz eritiliyor ve hurdacılara satılıyor.

Kağıt paraların maliyeti ise şu şekilde aktarılıyor:

Yalım tarafından gündeme getirilen yeni iddia, kısa sürede sosyal medyada da yankı buldu. İddiayı görenlerden gelen tepkiler şu şekildeydi:


Kaynak webtekno.com

 

iOS 16nın iPhone Kullanıcılarına "Oh Be" Dedirtecek Özelliği Ortaya Çıktı: CAPTCHA Doğrulama Direkt Atlanabilecek!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, haziran ayının başında düzenlediği WWDC 2022 etkinlikleri kapsamında iOS 16 ile birlikte iPadOS 16 ve macOS Ventura'yı tanıtmıştı. Kullanıcılar, beta sürümler kapsamında bu işletim sistemlerini deneyimleyebiliyorlar. Hal böyle olunca da yeni özellikler gün yüzüne çıkıyor. Şimdi sizlere, kullanıcıların işini kolaylaştıracak yepyeni bir özellikten bahsedeceğiz.

Roma İmparatorlarının Gerçekte Nasıl Göründüğü, Yapay Zeka ve Photoshop ile Ortaya Çıkarıldı

Zamanının en büyük imparatorluklarından biri olan Roma İmparatorluğu, günümüze birbirinden muhteşem eserler bıraktı. Bugün, Roma İmparatorluğu’nu hem bıraktığı mimari eserlerden hem de binlercesi bulunan heykel ve büstlerden tanıyıp, yorumlayabiliyoruz. Peki, birbirinden ünlü Roma İmparatorları’nın gerçekte nasıl göründüğünü hiç merak ettiniz mi?

IBM, Dünyanın En Büyük Süper Buzdolabını İnşa Etti: Uzayı Bile Soğutabilir!

Kuantum bilgisayarlar, kuantum mekaniğini kullanan bilgisayar türüdür. Bu bilgisayarlar gündelik hayatta kullandığımız herhangi bir bilgisayardan çok daha yüksek ve verimli işlem gücüne sahiptir. Buzdolabı denildiğinde ise hemen hepimizin aklına muhtemelen mutfaklarımızda kullandığımız beyaz eşya geliyor. Ancak bu içeriğimizde bahsedeceğimiz buzdolabı normal buzdolabından oldukça farklı bir şey.

SpaceXin Marsa İnsan Götürmeyi Planladığı Starship SN20nin Motor Testinden Heyecanlandıran Yeni Bir Fotoğraf Yayınlandı

SpaceX, 12 Kasım Cuma günü Güney Teksas Boca Chica yakınlarındaki Starbase tesisinde, şirketin yörüngeye fırlatılmak üzere tasarlanan parlak, gümüş renkli Starship prototiplerinin ilki olan yeni Starship SN20'yi test etti. Motorların birlikte nasıl performans gösterdiğini görmek amacıyla sadece birkaç saniye süren test aynı zamanda, şirketin altı Raptor motorunu aynı anda kullanan ilk testi olma özelliğini de taşıyor. SN20'nin önceki testlerininse sadece iki motor içerdiği biliniyor.